Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pomocy

Polecane posty

Gość gość

Dzień dobry Wszystkim mamusiom. Czy ktoraś z mam miała z dzidziusie problem z suchą skorą tylko(aż) na buzi i głowce. Są to tak jakby zaschniete krostki. Z tym ze lekarz na poczatku stwierdził ze to potowki , a jak sie pozniej okazalo moze to byc alergia pokarmowa . I po mleku bebilon pepti DHA 1 te potowki "zaschly i czesc znikla a czesc nie " dodam ze moje malenstwo meczylo sie z mega zaparciami a po mleku jak reką odjal.

Gość ataya_
My też mieliśmy problemy z zaparciami :( Synek ma miesiąc... Dawałam NAN Optiro 1, po około 2óch tygodniach pojawiły się zaparcia :( Lekarz zalecił przejść na NAN HA, dodatkowo Debridat na pracę jelit 2 razy dziennie po 2,5 ml około 5 - 10 min przed jedzeniem... Pojawiły się biegunki w męczarniach co 2 dni :( Kolejna wizyta po tygodniu (wypadała nam akurat patronażowa). Słyszę, że za wcześnie jeszcze na zmianę mleka, że jeszcze tydzień i zobaczymy czy coś to da, a jak nie to zmienimy mleko na Bebilon Pepti DHA 1 lub inne apteczne. Po kolejnej nocy męczarni synka sama zmieniłam mleko. Nie czekałam na receptę i poszłam po Bebilon Pepti do apteki. Kupka niestety dalej biegunka, ale już zmienia się powoli więc jesteśmy dobrej myśli :) Najważniejsze, że dolegliwości jak ból brzuszka jak ręką odjął i przy kupce też mniej się męczył :) I faktycznie jak teraz czytam, u małego też się pojawiły takie wypryski (już jak byliśmy na NAN HA)... i też bylam pewna, że to potówki (mimo iż dbam o to by nie przegrzewać synka), ale po Bebilonie zaczęły znikać, więc chyba jednak wina mleka :( Dodam jeszcze, że przy Bebilonie unormowały nam się godziny jedzenia... teraz są praktycznie dziennie takie same - przy NANie były one strasznie rozregulowane...