Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wczasy na Teneryfie z dzieckiem,ktoś był?

Polecane posty

Gość gość

Chcemy polecieć we wrześniu na Teneryfie z sześciolatki dzieckiem,może byłyście z rodziną?jakie wyraźnie?jak wasze dzieci zniosły tak długi lot?i w jakim były wieku?to jednak pięć godzin w samolocie a polecimy pierwszy raz...może możecie polecić jakieś spokojne miejsce,najlepiej apartament albo domek letniskowy.Czy na miejscu jest bardzo drogo?pytam o sklepy takie zwykłe typu supermarket bo w knajpach to zdaję sobie sprawę że tanio nie jest.Chcieliśmy wykupić wczasy bez posiłków żeby nie być uwiązanym przy hotelu.Proszę jeśli byłyście to napiszcie coś,będę wdzięczna za kaźde wskazówki

Gość gość
W zeszłym roku byłam z 5 parkiem i roczna córka. Że wszystkich wysp teneryfa jest dla mnie najbardziej atrakcyjna. Nie wiem skąd lecisz ale z Warszawy to prawie 6 H. Syn od małego latał z nami więc dla niego to norma. Córka była na piersi jeszcze więc też łatwo podróż zniosła. Na miejscu ceny masz podobne do pl- w kurortach. Polecam Ci zabrać dziecko do siam parku i do loro park.

Gość gość
Polecimy z Krakowa albo Katowic.A możesz napisać w jakim miesiącu byłaś?my chcieliśmy po sezonie ale domyślam się że tam sezon trwa cały rok...zależy nam żeby nie było upału i woda była względnie ciepła,nie to co w Bałtyku...nastawiony się raczej na zwiedzanie,przemieszczanie samochodem,leżenie przy hotelowym basenie to nie dla nas,położyć to sobie mogę w ogródku;)

Gość gość
Przepraszam za błędy,słownik mi się wpierdziela...

Ja bylam co prawda bez dzieci, ale o cenach moge cos powiedziec. Jesli chodzi o ceny w marketa h to podobnie jak w Polsce. Co do jedzenia w knajpach to okolo 10 euro od osoby trzeba liczyc. Wiadomo jednego dnia zjesz obiad za 7-8 euro, drugiego za 13 :) nie jest zle. My bylismy pod koniec wrzesnia i bylo goraco. Polecam Ci poludnie wyspy! Nie daj sie namowic na polnoc! Tam jest znacznie gorsza pogoda, bedziesz miala okazje to zaobserwowac jak pojedziesz sobie na zwiedzanie. Biura podrozy czesto oferuja północ, poludnie znacznie lepsze.

Gość gość
Chyba nie masz pojęcia o miejscu, o którym piszesz i nigdy nie byłaś na wczasach w podobnych miejscach. Najpierw poczytaj o Teneryfie, pooglądaj w internecie zdjęcia. Najtańszą opcją będzie skorzystanie z lasta z biura podróży. Pewnie, że możesz szukać taniego lotu, ale niech ci się nie wydaje, że będzie taniej. Biura turystyczne mają spore ulgi. Wejdź na ich strony, przejrzyj oferty, porównasz. Dzieciaki w czasie lotu śpią, albo bawią się tabletem. Możesz wziąć dziecku jedzenie. Gorzej z napojami, których nie możesz wnosić przez kontrolę bezpieczeństwa. Jeśli masz pustą butelkę, możesz ją napełnić w lotniskowej toalecie po kontroli. Ta woda nadaje się do picia. Zwyczajna, porządna kranówka. Ceny w sklepach trochę wyższe, niż w Polsce, ale bez przesady. Tam podatki są dużo niższe, dlatego perfumy markowe są tańsze, niż w Polsce. Obiad dla 1 osoby za 10 euro zjesz, choć nadal uważam, że warto pomyśleć przynajmniej o 2 posiłkach w hotelu. Spokojne miejsce, może być na północy wyspy. Tylko że tam pochmurno i wyraźnie chłodniej, ale do Loro Parku bliżej. Poczytaj o teneryfie, bo wiadomości w internecie masz dużo, nie da się ich na forum razem zmieścić.

Gość gość
Mam pojęcie gdzie chcemy jechać.Poczytałam,zdjęcia widziałam dlatego wybraliśmy Teneryfie.Ciekawią mnie po prostu opinie innych.Domyślam się że z biurem podróży jest najtaniej ale my nie lubimy wielkich hoteli,wolimy kameralne miejsca nawet bez atrakcji,dlatego chcemy wynająć samochód i jeździć.A może polecicie jakiś mały hotel?oczywiście nie wykluczam wczasów zorganizowanych,z posiłkami,ale na pewno nie all inclusive...

Gość gość
Zakwaterowanie na południu wyspy. Polecam pojechać do Loro Park. Obejrzeć Smocze Drzewo. Jest jeszcze wulkan Teide jest super, ale musielibyście sprawdzić, czy można z 6-latkiem.

Gość gość
Polecimy z Krakowa albo Katowic.A możesz napisać w jakim miesiącu byłaś?my chcieliśmy po sezonie ale domyślam się że tam sezon trwa cały rok...zależy nam żeby nie było upału i woda była względnie ciepła,nie to co w Bałtyku...nastawiony się raczej na zwiedzanie,przemieszczanie samochodem,leżenie przy hotelowym basenie to nie dla nas,położyć to sobie mogę w ogródkuoczko.gif X Byłam na przełomie maja i czerwca. Było bardzo ciepło. We Wrześniu będzie gorąco. Woda w oceanie jak dla mnie jest zimna, do Bałtyku nigdy nie wychodziłam więc nie powiem czy taka sama czy nie. Tak sezon trwa przez większość roku, ale na wiosnę może być kijowa pogoda, Ale Ciebie to nie dotyczy. Nie kwaterujcie na północy, bo jest gorsza pogoda. Ps. Ja zawsze latam z biura i jeszcze nigdy nie basenowalam.

Gość gość
z małych hoteli, położonych trochę z boku polecam Playa Sur. Tuż przy plaży, na której i dziecko wejdzie do oceanu, bo już obok na Playa la Tejita z uwagi na wielkie fale i szybko opadające dno sama możesz odczuwać strach. Hotel ma niezłą kuchnię, moim zdaniem warto wziąć nie tylko śniadania, ale i obiadokolacje. W samym Medano też zjesz tanio, bo to trochę z boku turystycznych molochów. No i niedaleko autostrada, a więc wszystkie wycieczki łatwo dostępne. Do Los Cristianos, gdzie masz stację przesiadkową dla autobusów też bezproblemowy dojazd.

Gość gość
dziś Ale najfajniej, to wynająć auto i zjeździć całą wyspę. Przynajmniej ja, bo siedzenie na plaży nie dla mnie :)

Gość gość
do Nie przejmuj się, na Teneryfie plaż nie ma aż tak dużo, za to innych atrakcji (choćby wulkan Teide) nie brakuje, a więc leżenie na plaży ci nie grozi. Poza tym średnio opalasz się, jeśli masz wokół rozgrzany do kilkudziesięciu stopni, parzący czarny piach, jak np. na Playa de la Arena. Jedynym problemem może być brak miejsca do zaparkowania, jeśli odpowiednio wcześnie nie podjedziesz w okolice kolejki, to możesz mieć spore problemy z zaparkowaniem. A mandaty za złe parkowanie, tam gdzie linia, ściągną ci z karty, którą podałaś jako zabezpieczenie w wypożyczalni.