Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ile czasu codziennie poswiecacie dzieciom

Polecane posty

Gość gość

Pracuję codziennie na pół etatu i do tego mam zlecenia . Po pracy robię zakupy wstawię pranie , ewentualnie podszykuje obiad . Potem po dziecko do przedszkola . Dziecko po przedszkolu chce iść na plac zabaw , posiedzimy godzinkę lub dwie i do domu . Zjemy obiad i już padam na twarz , a tutaj jeszcze inne obowiązki czekają i praca wieczorem . Z dzieckiem staram się codziennie spędzić te 1-2 godziny na placu zabaw i w domu pomaga mi przy pracach domowych . Często malujemy , rysujemy , czytam mu bajki . Jak myślicie, wystarczająco? Z rozmów że znajomymi wynika że ich dzieciak lata od rana do wieczora na dworze .

Gość gość
Całe popołudnie po pracy mam dla dziecka, sprzątanie czy gotowanie jest dla mnie drugorzędne i zajmujemy sie tym z mężem jak dziecko już śpi.

Gość gość
Ja pracuje 5 godzin dziennie. O 13 kończę. Odbieram córkę od niani i w domu jemy obiad. Potem spędzamy czas na dworze. Jak muszę zrobić zakupy to razem z córką. Jeśli mąż jest w domu to razem w 3 albo wtedy ewentualnie 1 z córka a 2 w domu obowiązki wykonuje. Corka idzie spać między 19 a 20 i mamy czas na obowiązki lub czas wolny. Dzielimy się pracami w domu więc jest spoko. Dla mnie 1-2 godziny to mało. Jestem z dzieckiem od 13 do spania. Z czego połowę czasu ma dworze a połowę w domu się bawimy. Bawimy się lalkami, w gotowanie, układamy klocki, puzzle, czytamy. Ciągle coś robimy.

Gość gość
17:48 Co to za praca 5 h? Ani to pol etatu, ani 3/4. Czyli pracujesz na umowie smieciowej czy na czarno?

Gość gość
Normalna praca biurowa. Jestem kadrową. Na mój wniosek po macierzyńskim szefowa mi zmniejszyła wymiar etatu zanim córka do żłobka nie pójdzie. Tak trudno użyć wyobraźni?

Gość gość
dziś Niektórym po prostu nie śniło się, że istnieją życzliwi pracodawcy :)

Gość gość
Pracodawca nie ma prawa odrzucic tego wniosku jesli zostanie on zlonony w odpowiednim czasie.

Gość gość
1-2 godziny dziennie na dworze i w domu tyle ile mogę . Nie jest to 100 % uwagi , sama wszystko robię a że dbam o to co jemy i staram się gotować zdrowo to niestety trochę schodzi . Czasem bawi się samo bo muszę wykonać telefon do kogoś bądź odpisać na maila . Nie siedzi po przedszkolu do wieczora na dworze bo ja nie mam na to czasu.