Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

udar mózgu?

Polecane posty

Gość gość

Od wczoraj tzn od godziny 2 w nocy, boli mnie prawa półkula głowy. (jest to ból kujący) Do tego chcę mi się wymiotować, jeszcze przed chwilą doszło, że słabo widzę. A czasami słyszę szum w uchu. A ciśnienie jak sprawdzałam teraz to 132/74, chociaż chyba to optymalne ciśnienie. Miał ktoś już takie objawy?

Gość gość
może atak migreny. Ale sprawdź, czy możesz normalnie się uśmiechać, czy któryś z kącików ust lub powieka nie opada. Czy normalnie podnosisz obie ręce i nogi. No ale wizyta u lekarza będzie konieczna tak czy siak

Gość gość
nie zrobiłaś dawno kupy.

Gość gość
Mi to też wygląda na atak migreny, jakby udar to już by były inne skutki.

Gość gość
Są rozne rodzaje udaru mozgu, wiec to moze byc pierwszy objaw. U mojej siostry tak się właśnie wszystko zaczęło :( Młoda dziewczyna, i wszystko przez antykoncepcję...

Gość gość
Szkoda, że ginekolodzy nie zalecają badań na krzepliwość krwi/trombofilię wrodzoną...jeśli z nią coś jest nie tak, to jest to przeciwwskazaniem do stosowania tabletek.

Gość anonym

Z takimi objawami nie ma na co czekać! Moja przyjaciółka również miała podobną sytuację do Twojej. Dobrze, że jej mąż szybko zareagował, bo okazało się, że to właśnie udar. Teraz jest intensywnie rehabilitowana. Trzymam za nią kciuki

Gość kasia

I to też przez antykoncepcję? Czy coś poza rehabilitacją jej zalecili?

Gość anonym

To jest najbardziej prawdopodobna przyczyna. Dodatkowo bierze neuroaid (suplement).