Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Maja93

Negatywny test a ciąża

Polecane posty

Gość Maja93

Cześć kochane, piszę do Was, bo nurtuje mnie kilka spraw i być może któraś z Was miała coś podobnego. Otóż już ponad tydzień czasu minął, kiedy powinnam dostać @. Test ciążowy wykonała 5 dni po terminie spodziewanej miesiączki - wyszedł negatywny. Rzadko w moim przypadku zdarzają się takie opóźnienia. Fakt, że miesiąc był troszkę nerwowy - zarówno w pracy dużo się działo jak i pogrzeb bliskiej osoby w rodzinie też zrobił swoje. Nie mniej jestem zdziwiona aż tak długim opóźnieniem @. Bóle brzucha czasami mi dokuczają i wtedy już myślę, że dostałam, ale jednak nie. Są to bardziej skurcze niż bóle, które z reguły towarzyszą mi podczas @. Piersi na codzień nie dokuczają, ale jak ostatnio mój partner położył na nich głowę to od razu poprosiłam, żeby się podniósł, bo bardzo bolały. Poza tym jestem strasznie nerwowa i płaczliwa - chociaż cały czas wydawało mi się, że to objaw przedmiesiączkowy. Oprócz tego jeszcze ta senność. W tamtym tygodniu nie mogłam się z nią uporać - przysypiałam przy biurku w pracy, ciągle kręciło mi się w głowie. Po powrocie od razu poszłam spać i tak aż do rana czyli ok. 12 h snu. Teraz już jest lepiej chociaż i tak dzień w dzień po pracy usypiam. Zaczynam się zastanawiać czy test pokazał fałszywy wynik - może wykonałam go za szybko a może wpływ na jego wynik może mieć to, że zrobiłam go tuż przed snem. Czuję się naprawdę bardzo osłabiona, jakby miała mnie rozkładać jakaś choroba. Nie wykluczam ciąży, ponieważ uprawiamy z Partnerem stosunek przerywany, jednak test wyszedł negatywny a miesiączki brak. Co o tym myślicie?

Gość gość
Zrob test. Rano. Owulacja mogla Ci sie przesunac i stad negatywny wynik testu. Albo masz ciaze pozamaciczna i tu juz nie ma żartów. Do gina bym poszła na Twoim miejscu.

Gość gość
Stosunek przerywany jako antykoncepcja ?!

Gość Maja93
Nie jesteśmy dziećmi - zdajemy sobie sprawę, że to nie jest skuteczny sposób zapobiegania ciąży. Jeśli dziecko pojawiłoby się w Naszym życiu byłoby największym szczęściem bez względu na okoliczności.