Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Podajcie proszę jak odżywiają się wasze dzieci.

Polecane posty

Gość gość

Podajcie przykładowe jadlospisy, bo mam wrażenie, że strasznie niezdrowo odżywiam moje dzieci 5 i 8 lat. Córka np. z warzyw je tylko ziemniaki, marchewkę i ogórki.

Gość gość
Dostałam mojego dziecka jest tak rozbudowana że za długo by pisać. Widocznie słabo gotujesz skoro dziecko je tylko to. Postaraj się bardziej.

Gość gość
Mój syn ma rok i póki mam wpływ na to co je to odżywiam go zdrowo. Je wszystkie warzywa na szczęście i owoce. Lubi też kasze w różnych kombinacjach.

Gość gość
Wczorajszy jadłospis syna 21 miesięcy Śniadanie- chleb z pieczonym kurczakiem i ogórkiem, herbata malinowa z miodem i cytryną 2 śniadanie- kasza manna na mleku z łyżeczka miodu i musem truskawkowym Obiad - pieczony kotlet mielony, ziemniaki i surówka z mlodej kapusty, marchewki i jabłka Podwieczorek- jabłko Kolacja - 2 kabanosy z kurczaka i chleb z masłem W międzyczasie zjadł kilka rodzynek, suszona śliwka i kilka paluszków. I pil wodę.

Gość gość
ten twoj 21 miesieczny synek je wiecej odemnie!!!! a mam 33 lata i 178 cm wzrostu

Gość gość
13:45 więc jesz nieprawidłowo. Mały je idealnie.

Gość gość
A później widzi się takie małe spaślaki na ulicy.

Gość gość
Corka 2 lata: Rano: platki owsiane na moim mleku z bananem 2 sniadanie: przewaznie cyc, czasem jakis owocel Obiad: kasza, surowka, miesko do tego zawsze zupka Podwieczorek: cos na słodko ale zdrowo- brownie, babeczki z fasoli Kolacja: kanapki z serkiem i wędlina. Obowiazkowo cyc do snu i w nocy

Gość gość
A po co jej ten cyc? To już chyba tylko dla twojej przyjemności zboczucho.

Gość gość
gość dziś A po co jej ten cyc? To już chyba tylko dla twojej przyjemności zboczucho. X Nie wiesz, że najnowsze zalecenia mówią o kp na żądanie do pierwszej komunii świetej? Chcesz dziecka pozbawić samego zdrowia i miłości? Zazdrosna jesteś, bo napychalas swoje dziecko sztucznym proszkiem po którym dzieci chorują?

Gość gość
Mój syn 8 lat, aktywny ****ardzo dużo ilościowo. Śniadanie - naleśnik z masłem orzechowym (nie to słodkie) lub owsiana z owocami/ toast z masłem. Często w drodze do szkoły banan. Szkole je ciepły posiłek Ok 12 (nie wnikam co wybiera). Obiad roznie: typowy polski ziemniaki, kotlet z kurczaka/pulpet i parowane brokuły/ kalafior/ zielona fasola lub buraki albo risotto z indyka i marchewka, chilli con carne, ryba z ryżem i groszkiem, lubi krewetki z kuskusem lub kasza i któreś z warzyw, gulasz wołowy z warzywami, różne makarony. Jada sporo. Deser - ciastka (kilka) lub batonik, lód na patyku. Później często jako przekąska jabłko, banan, melon, winogrona, gr***** Pija tylko wodę. Kolacje robi sobie sam i najczęściej jest to kanapka albo taki zawijas głównie z serem lub wędlina i surowym ogórkiem. Uważam, ze jak na 8 latka jest nienajgorzej i wie, ze słodkie jest raz dziennie po obejdzie w domu.

Gość gość
Ma 5 lat, je praktycznie wszystko, nie lubi tylko fenkula, surowej papryki, kaszy jaglanej i jablek.

Gość gość
gość dziś Przecież nie podala ilości kretynko, skąd wiesz ile tego je? Może po kilka łyżek

Gość gość
Wasze dzieci jedza bardzo duzo..mam wrazenie,ze szczegolnie te male jedza caly czas :-( Ja tez tyle w siebie nie wepchne,a jestem wysoka kobita..

Gość gość
Ja prdl. Nikt nie pisal wielkosci porcji. Wiec jak zakladam to sa porcje dostosowane do wieku dziecka. A powinnosmy jesc 5 posilow dziennie. Nie wiem wiec o co ten bol d...niektorzy maja.

Gość gość
8,5 miesiąca. Sześć posiłków dziennie. Posiłki gotowane przeze mnie. - mleko - mleko - bieluch z owocem i kaszką owsianą bez cukru - obiad: wszelkie zupy i potrawki mięsno- warzywne (warzywa z zasadzie je wszystkie, które podam) z jakąś kaszą, albo soczewicą, czasem z dodatkiem zmielonych pestek dyni/słonecznika - mleko - kolacja: komosa ryżowa/płatki owsiane/jaglane gotowane z jakimiś bakaliami, owoc, jogurt/twarożek itp. Wszystkie porcje oscylują w granicach 150-170g/ml i składniki w odpowiednich proporcjach. Nie zmuszam jeśli ma czasem mniejszy apetyt. Nie podjada w zasadzie niczego pomiędzy. Pije wodę.

Gość gość
Moja 7latka je dużo mniej, jest słaba do jedzenia. Rano przed szkołą pije actimel, przeważnie pół albo kilka lykow kakao :-( do szkoły bierze na śniadanie mały serek wiejski z miodem albo kiri z paluszkami, do tego suszone banany, rodzynki, czasem jakieś inne jak kupimy owoce suszone, mus owocowy. W szkole ma dobre obiady, ale je średnio. Po szkole zawsze coś skubnie z nami na obiad około 15:30- 16, ale skubnie to w jej przypadku najwlasciwsze określenie. Na kolację staram się już ją nakarmić, zwykle kolację je o 18:30- 19 i jest to albo jajecznica, czasem omlet, racuchy, ryż, czasem ryba, ale sama pieczona. Zje małą porcję. Nie lubi mięsa, pieczywa, ziemniaków. Z warzyw tylko surową marchew, sałatę, z owoców jabłka i borówki :-( W weekendy ma lepsze menu, bo wtedy pod nią gotuję. Slodycze też średnio lubi, teraz lody, ale to już zamiast posiłku. Waży ledwie ponad 20 kg przy 134 cm. Jak widzę dzieci z kanapkami to patrzę z podziwem :-)

Gość gość
Mój (6 lat) je najchętniej słodycze, owoce i pieczywo... Ale poza tym: zupy warzywne (różne warianty), kasze, mięso, rybę (jeśli w panierce), jajka. Z warzywami różnie. Raczej gotowane, pojedyncze, bez dodatków. Nie lubi wędlin i takich potraw "okolicznościowych" - żurek, bigos, sałatki majonezowe itd.

Gość gość
kiri z paluszkami, x Czytałaś skład tego? :( "Składniki ser topiony (71,4%): twaróg z mleka (37%), woda, śmietanka z mleka (23%), białka mleka, sole emulgujące: E452, E341, E330; sól, paluszki chlebowe (28,6%): mąka pszenna, olej słonecznikowy, ekstrakt słodowy, sól, drożdże, 63% tłuszczu w suchej masie sera topionego"

Gość gość
córka 12,5 msc, dzis zjadla : śniadanie : owsianka (ok30g) na mleku kokosowym z owocami, /zazwyczaj je jajecznice, albo jakieś kanapki, ewentualnie kaszka przekąska : zdrowy baton bez cukru obiad : kawałek łososia i mix warzyw 2 przekąska : 2 kabanosy z cielęciną kolacja : zupka ogórkowa Nad ranem i przed spaniem, jest też jeszcze pierś ale to bardziej dla bliskości niż zaspokojenia głodu. Ogólnie mała je dość sporo, praktycznie cały czas ma coś w łapce.