Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Krwiak i krwotok w ciazy

Polecane posty

Gość gość

Witam pisze z pytaniem czy da się wygrać z krwiakiem w 7 tyg ciąży. Jest to moja pierwsza ciąża więc z takim czym spotkałam się pierwszy raz. Dostałam krwotok zgłosiłam się do szpitala tam zrobili mi usg z dzieckiem było wszystko wporzadku i dostałam luteine na podtrzymanie ciąży. Boję się strasznie że nie urodze przez tego krwiaka swoje maleństwa jakie są szanse na to aby się to skończyło powodzeniem? Dziękuję za odpowiedzi.

Gość gość
Ja w trzeciej ciąży mialam krwiaka i właśnie w 7 tc miałam krwawienie jakbym okres dostała, bez żadnych bóli brzucha. Byłam zrozpaczona bo myślałam, że to już koniec tym bardziej, że wcześniej raz już poroniłam. Ale na izbie przyjęć zrobili mi usg i było wszystko w porządku, zostawili mnie w szpitalu na tydzień i dostawałam luteine, którą potem nadal brałam do polowy ciąży. Teraz mam zdrową i śliczną 2 miesięczną córeczkę :) tak więc głowa do góry!

Gość gość
Mnie nie zostawili w szpitalu i było to dla mnie bardzo dziwne. Krwotok miałam spory w dodatku że skrzepami to mnie przerażalo. Dzisiaj już jest mniejszy wygląda jak miesiączka. A czy można wiedzieć ile mniej więcej taki krwiak się wchłania?

Gość gość
Wchlania sie lub wydala, trwa to kilka tygodni. W wiekszosci konczy sie to dobrze. Ja mam 3 dzieci z ciaz krwiakowych, mialam naprawde silne krwawienia, przesslam tez 1poronienie od krwiaka. Taka moja uroda, co ciaza to krwiak :-(

Gość gość
Miałam krwiak w obecnej ciąży. Zażywałam lek na podtrzymanie, krwiak się ładnie wchłonął. Spokojnie :)

Gość gość
Krwiak może się wchłonąć trzeba dużo leżeć i odpoczywać nie nosić ciężkich rzeczy itp.luteina też się przyda

Gość gość
można wygrać, ja dostałam silnego krwotoku w 6 tygodniu plamiłam z przerwami do 13 tygodnia , leki na podtrzymanie i oszczędny tryb życia teraz jestem w 25 tygodniu dziecko prawidłowo się rozwija , a znam dziewczyny którym jeden się wchłonął i pojawiał się drugi, a ciąża zakończyła się szczęśliwie :)pozdrawiam i bądź dobrej myśli

Gość gość
ja dostałam krwotoku w 6 mcu . do końca ciązy musiałam zostać w szpitalu .

Gość gość
Koleżanka miała sporego krwiaka w pierwszej ciąży, krwawiła mocno, leżała parę tygodni, brała leki - w tym roku jej synek kończy 4 latka :) Trzymaj się autorko, krwiak to nie wyrok!

Gość gość
w obecnej ciazy mialam krwiaka podkosmowkowego. duphaston i lezenie plackiem - pomoglo po krwiaku sladu nie ma. Dotrwałam do 9 miesiąca ;) czekam na poród :) - obecnie 36 tydzien. Powodzenia oszczędzaj sie ile mozesz ! i nie denerwuj

Gość gość
Dziękuję wszystkim za odpowiedź podniosło mnie to na duchu i jestem dobrej mysli. Do dziś mam lekkie plamienie i lekkie kłócia w podbrzuszu za tydzień mam kolejną wizytę u lekarza i mam nadzieję że będzie dobrze. Czytała też dużo na temat tych krwiakow i z tego co wyczytałam to też zależy od położenie krwiaka. Mój znajduje się w dnie macicy więc wydaje mi się że nie zagraża aż tak bardzo dziecku ale nie jestem pewna