Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ciąża....Zakrzepica...

Polecane posty

Gość gość

Cześć dziewczyny :) Jest tu jakaś z Was która podczas ciąży miała zakrzepicę? Ewentualnie czy po niej zaszłyście w kolejną ciążę? Buziaki ;)

Gość gość
Właśnie o tym czytalam, a jak Ci to zdiagnozowano?

Gość gość
Miałam zakrzepice w pierwszej ciąży i drugi raz po ciąży. Po tym drugim incydencie dostałam skierowanie do poradni hematologicznej. Zrobiono mi badania i okazało się, że mam wrodzoną trombofilię. Przez całą drugą ciążę brałam clexane. Przy zakrzepicy musisz brać leki przeciwzakrzepowe. Zakrzepica ma wpływ przede wszystkim na ciebie a nie na ciążę i dziecko. Trombofilia może mieć wpływ na ciążę, bo jej przyczyny są różne.

Gość gość
Witam, jestem w 9 miesiącu ciąży i cały ten czas muszę brać zastrzyki (neoparin 0,4- 5 lat temu po cc dostałam zakrzepicy). Mam pytanie jak rodziłyście naturalnie czy przez cc. Ja mam mieć cesarkę i trochę się boję.

Gość gość
Kiedyś zakrzepica, ale nie "ciążowa". Pakiet badań w IHIT-ok. Ciąża druga bezproblemowa. Nie brałam zastrzyków, nic nie puchło, wszystko książkowo. Do dzisiaj ok bez leków. Co jakiś czas tylko kontrolnie badanie INR.

Gość gość
gość dziś A po tej pierwszej i drugiej zakrzepicy żyły się oczyściły? Czy powstało krążenie oboczne? I zostały jakieś niedrożne?

Gość gość
To ja z 6.15. Żyły się zrekanalizowały ale zastawki są osłabione.

Gość gość
Aha i przy obu ciążach miałam cesarkę. Za pierwszym razem tak wyszło, bo małemu spadało tętno a za drugim razem z wyboru.

Gość gość
jak miałaś cc to odstawiałaś wcześniej zastrzyki? Mi lekarz powiedział że jeden dzień przed cc wystarczy.

Gość gość
Na ogół tak się właśnie robi ale ja już na prawdę nie pamiętam czy odstawiłam

Gość gość
jw