Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Krwiak a ciaza

Polecane posty

Gość gość

Hej dziewczynę. W niedzielę 13. 05 dowiedziałam się że mam krwiaka pojechałam z bardzo silnym krwotokiem że skrzepami do szpitala. Maluszkowi serduszko biło. Lekarz przepisał mi luteine pod język. W środę pojechałam znowu do szpitala ponieważ po zażyciu luteiny wymiotowalam i dostałam ponownego krwawienia. Krwiak na początku miał 16×08mm po 3 dniach ma 16×20mm czy jest do duży krwiak? Czy raczej nie? Dziecko ma dopiero 14mm boję się jest to moja pierwsza ciąża ile taki krwotok może trwać? Czy lepiej jak się krwawi i się opróżnianie czy nie? Czy ma ktoś pojęcie co znaczy trofoblast bez cech oddzielenie? Dodam że krwotok mam cały czas z bardzo dużymi skrzepami. Dziękuję wszystkim za odpowiedź

Gość gość
Najlepiej wyjaśnij to ze swoim ginekologiem. To zbyt poważna sprawa żeby opierac się na internecie.

Gość gość
W 7/8 tygodniu mój krwiak był mniejszy. Nie krwawiłam zbyt mocno tylko 1 dzuen potem brazowe plamienia,ale byłam kilka dni na patologii. Plackiem leżałam 2 tygodnie. Po tym czasie na usg był tylko ślad po krwiaku. Teraz mam 39 tc. Spróbuję znajsc mój temat. Dużo dziewczyn mnie pomieszało, pisało swoje doświadczenia z krwiakiem. Trzymaj się musi być dobrze

Ja jestem w piątym miesiącu ciąży i mogę tylko ze swojego doświadczenia powiedzieć że miałam do końca trzeciego miesiąca krwiaka podkosmowkowego bez cech oddzielenia czyli że kosmówka/trofoblast się nie oddzielał jednak krwiak był większy niż twój bo miał 34mmx20mm.Nie krwawilam,musiałam cały czas lezec,mogłam wstawać tylko do toalety i brałam duże dawki luteiny dopochwowo bo ja ciągle wymiotowałam,musiałam też magnez brać i nospe.Krwiak się wchłonął w 14 tc.Ptzedewszystkim jak wymiotuje aż to niech lekarz zapisze ci luteinę dopochwowo i lez.Duzo kobiet ma krwiaki na początku ale to nie oznacza że będzie źle.

Gość gość
W pierwszej ciąży krwiaka nie miałam i ciąża obumarła,w drugiej był krwiak,krwawilam trochę leżenia w szpitalu i wchłonął się a synek zdrowiutki,dziś ma 2 lata więc nie ma co się na zapas przejmować bo co wydaje się idealne może się źle skończyć a co źle to dobrze. Głowa do góry, będzie dobrze

Gość gość
Aha też moje krwawienie było ze skrzepami

Gość gość
Moja siostra dostał a krwawienia ze skrzepami w 7 tc. OkaZało się że krwiak. Teraz od 3 tygodni leży a krwiak się nie zmniejsza. Luteina wg mnie za mało. Podasz się swojego lekarza prowadzącego.