Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

agnieszkabor

Okropnie się pocę pod pachami, jak rozwiązać ten problem?

Polecane posty

Mam już 40 lat i pocę się nadmiernie odkąd tylko pamiętam. W moim przypadku problem dotyczy pach. Nie pocę się tylko jak śpię, natomiast w dzień jest masakra, po porannym prysznicu i założeniu koszulki po 10 minutach mam już plamy, zanim dojadę do pracy, plamy są już ogromne, nie wspomnę nawet jak mój problem wygląda w lato gdy temperatura przekroczy 30 stopni. Wypróbowałam całą masę antyperspirantów, w końcu spróbowałam blokerów takich jak Etiaxil czy Antidral. Niestety w obu przypadkach efekt utrzymywał się dwa trzy tygodnie i wszystko "wracało do normy". Nie mam problemów zdrowotnych ani nadwagi, po prostu to występuje "samo z siebie" Proszę o porady co zrobić by przezwyciężyć ten problem, mam już dość czarnych i białych koszulek i "mokrych wpadek" na każdej uroczystości na jaką się wybiorę :(

Może warto dojść do przyczyny tego pocenia. Etiaxil nie jest zbyt dobry, lepsze chyba naturalne sposoby. Może dezodorantu na bazie ałunu spróbuj?

Gość gość
może zdecydujesz sie na leczenie laserowe nadpotliwości?

Gość czerwonamiska
Nadmierną potliwość często powodują bakterie. Najlepiej zgłoś się z tym problemem do lekarza.

Gość gość
Skoro autorka dba o higienę, to nie są bakterie. U Ciebie autorko, to na 100% ma podłoże psychiczne/ nerwicowe. Idealnym dowodem jest to, że tylko podczas snu się nie pocisz, kiedy "psycha śpi".

to raczej nie podłoże nerwicowe, nawet jak mam wolny dzień siedzę w domu i czytam ulubioną książkę albo oglądam telewizor mam pod pachami plamy pomimo zerowego poziomu stresu...

Gość dobryzyzzz
nie wiem w ogóle co to za problem, każdy się poci to normalne, równie dobrze mógłbym napisać że "oddycham, jak rozwiązać ten problem"

cytuję "nie wiem w ogóle co to za problem, każdy się poci to normalne, równie dobrze mógłbym napisać że "oddycham, jak rozwiązać ten problem" Człowieku jest taka zasada że jak się nie wie nic na dany temat to się nie wypowiada. Owszem każdy się poci ale nie każdy nadmiernie. Chyba nie powiesz że to normalna sytuacja gdy w zimę stoję na przystanku a plamy potu mam prawie do piersi

Gość gość
myj się częściej niż raz na tydzień to się nie będziesz tak pocić

podbijam bo mam podobny problem, założę koszulkę i zaraz wielkie koła pod pachami, najgorzej jest poza domem. Mi jeszcze na dodatek pocą się jeszcze plecy, też nie znalazłam rozwiązania, ktoś coś podpowie?

Gość gość
Ja miałam leczoną nadpotliwość w CZS w Wawie, gdyby nie zabieg to chyba popadłabym w jakąś depresję :( To była dla mnie taka męczarnia! Pociłam się nawet podczas spoczynku. Naczytałam się w internecie o różnych antyperspirantach ale żadnej z nich na mnie nie działał. Więc jak chcesz się pozbyć problemu to tylko botox!

Gość gość
Na mnie niestety nie działały żadne kosmetyki dlatego zdecydowałam się na leczenie nadpotliwości w Centrum Zdrowej Skóry w Warszawie. Nie wiem czy słyszałaś o botoxie wykorzystywanym do leczenia tego typu problemów?Efekty utrzymują się bardzo długo więc szczerze polecam jeżeli chcesz zapomnieć o mokrych paszkach.

Gość gość
Polecam Botox!! W CZS wykorzystują ten sposób na leczenie nadpotliwości. Problem zaczął się u mnie w okresie dojrzewania i męczyłam się z nim ok 10 lat... Chyba do końca życia będę dziękować temu kto wymyślił tę metodę!Robiłam zabieg z dwa lata temu i do dziś nie mam nawet kropelki pod pachą...