Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Nie bralam witamin w ciazy

Polecane posty

Gość gość

Nie bralam wiramin ale diete mialam urozmaicona swojskie mleko wedlina tez swojska mięso tez od rolnikow duzo owocow roznych kasze platki jaglane rybki ...Wiadamo nie jestem jakas Eko bo w sklepie tez kupuje maslo jogirty itp ale staram sie ohraniczac. Nie bralam witamin chociaz lekarka kazala .. tabletkla to tabletka .Pozatym to jedt nalkrecalnie rynku i tak pije magnez i kwas foliowy .Wyniki mam dobre .... ale juz koniec coazy i zaczynam miec wyrzuty sumienia ze moglam jakis witamin nie dostarczyc chodzi o rozwoj mozgu ... Usg i badania prenatarne robolam sa ok .Czy wszystkie kobiety w ciazy bierzecie witaminy??

Gość gość
Oj tam nic sie nie stanie skoro jadlas dobrze

Gość gość
Jexni lekarze kaza pic witaminy a sa lekarz e nie kaza jesli wiedza ze kobieta dobrze sie ofrzywia i ma ok wyniki

Gość gość
O zdrowie dziecka się nie martw bo ono wyciągneło z ciebie wszystko co potrzebuje. Jakby dziecko było tak bardzo zależne od witaminek i odżywiania matki to w Afryce rodziłyby się tylko niedorozwinięte dzieci. Inną kwestią jest pozniejszy stan zdrowia długość zycia tamtejszych matek. Bardziej martw się o stan swojej skóry i włosów żebyś nie wyglądała 10 lat starzej po porodzie. W czasie ciąży dla twojego organizmu prioprytetem było odżywianie płodu wiec jesli wystąpiły jakiekolwiek niedobory pokarmowe to zobaczysz to w lusterku a nie u dziecka

Gość lilka_i
Odnośnie kwasu foliowego - dziewczyny sprawdzcie, czy nie macie mutacji genu MTHFR. Jeśli się go ma, standardowy kwas foliowy i wit. z grupy B nie przyswajają się właściwie. Wtedy lekarz dopiera odpowiednie formy i dawki, aby uzupełnić braki. Poza tym przy MTHFR może rosnać poziom homocysteiny, co źle wpływa na przebieg ciąży. Poczytajcie o tym :)

Gość gość
Ogolnie wszyscy mowia ze super wyglądam ..wlosy mam wrazenie ich kondycja jest lepsza niz przed ciaza .twarz tez nawilzona wieksza ilosc wody ktorapije w ciazy odstawilam kawe ..Maseczka z avokado pomaga polecam

Gość gość
wydaje mi sie, ze to wszystko zalezy, ja suplementowalam sie podczas ciazy, ale to dlatego ze zle ja znosilam czesto wymiotowalam i nie moglam wszystkiego jesc, ale bralam tylko mamedha bo nie chcialam wiecej a wyniki po niej mialam caly czas dobre