Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Karmienie piersią a antykoncepcja

Polecane posty

Gość gość

Witam, chciałabym zasięgnąć rady mam, które karmiły swoje dziec****ersią i stosowały antykoncepcję. Otóż z mężem mamy już dwójkę dzieci, synka póki co (ma 3 miesiące) chcę karmić do około roku czasu, może mniej i chcemy zastosować skuteczną antykoncepcję ale mało inwazyjną. Dotąd nie miałam styczności z żadnymi tabletkami ani z innymi preparatami, znana jest nam tylko prezerwatywa lecz jest to trochę uciążliwe rozwiązanie. Tabletki też jakoś nas nie przekonują...Levosert i inne dłuższe zabezpieczenia nie wchodzą w grę(2-3 lata), bo za jakiś rok, może 1,5 roku chcemy się postarać o córeczkę. Poradźcie

Gość Jadzia 55
Jak karmisz to z tego co mi wiadomo nie możesz brać antykoncepcji hormonalnej .W przypadku belary,którą biorę można rozpocząć stosowanie u kobiet,które nie karmią piersią, między 21 a 28 dniem po porodzie. W twoim przypadku chyba póki co w grę wchodzi jedynie prezerwatywa,ale jak juz przestaniesz karmić,to możesz zacząć brac belarę. Ona ma małą zawartość hormonów i po odstawieniu nie ma problemu z zajściem w ciążę.