Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

puste obietnice

Polecane posty

Gość gość

W dzieciństwie matka nigdy się nie zywiazywala z obietnic. Np gadala, że wyślę mnie na wycieczkę, albo że kupi telefon bądź że gdzieś pójdziemy, później gadala ,, bo myślałam ....." właśnie chyba nie myślała , nawet kłamała z mieszkaniem. Mieszkaliśmy z jej byłym facetem, byly awatury itp, ciągle gadala ,, w tym roku się wprowadzimy" , nawet mi pokazywała klucze od ,, tego mieszkania" g****o znów złudne nadzieje, ale do rzeczy. Wiem jakie to uczucie gdy się dzieciak cieszy i jaki to zawód. Mam 2 córki, starsza 3 lata i mąż robi to samo co moja matka, rozmawiałam z nim niejednokrotnie , rozumie , przytaknie ale za jakiś czas znowu. Ja póki nie jestem na 100% pewna czegoś to się nie odzywam , a on ....musialam się wygadac. Jak jest u was ?

Gość gość
nie znam czegoś takiego, nawet nie wiem o czym mówisz. a co robi maz?

Gość gość
Mówi do córki ,, jutro po pracy pójdziemy na rowerek" przychodzi i twierdzi ,że bardzo głową go boli i ze może jutro, dziecko się domaga-wiadomo , następnego dnia wymyśla , że była niegrzeczna i ze nigdzie nie pójdzie z nią. Wczoraj powiedział , że pójdą do babci na imieniny , dzwonie rano do niego, a on ze go ząb boli, pytam się czy przyszykowac mu rzeczy dla dziecka na wyjście, w on no możesz w razie czego ... ja z młodszym dzieckiem musze do lekarza jechać. Juz wiem , że nie pójdą , a córka naprawdę grzeczna dzisiaj i czeka na tatę bo soe cieszy że pójdą do babci

Gość gość
no to porozmawiaj z nim bo szkoda dziecka, dla dziecka wyjscie na rowerek to najwieksza radosc pewnie i czeka z niecierpliwoscia. Pewnie sobie sprawy nie zdaje z tego co robi takiemu dziecku, wyjasnij mu jak ty sie czulas jak ci matka skladala obietnice bez pokrycia. niech jest konsekwentny, a jak nie to niech nie opowiada corce ze beda to czy to robic.

Gość gość
Rozmowy były już przeprowadzone niejednokrotnie, teściowa ma tendencję do tego samego, mojw matka (jak utrzymywalam z nią kontakt) tez obiecywala mojemu dziecku i później byla cisza z jej strony, więc powiedziałam żeby wcale nas nie odwiedzala skoro robi to co mi mojemu dziecku. Mam odsreperowac dzieci od całej rodziny ? Nie mam pojęcia .....

Gość gość
Dziwny ten maz...ale nie znam czegos takiego