Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Monikapyta

Ośrodek opieki jakieś godne miejsce?

Polecane posty

Mam chorą Mamę, która potrzebuje stałej rehabilitacji i wsparcia osoby trzeciej. Niestety będąc jedyną głową rodziny musze wyjechać na roczny kontrakt to Holandii. Poszukuję sprawdzonego ośrodka opieki, gdzie będę miała pewność, że Mama będzie miała zapewnioną godną opiekę. Czy ktoś może mi coś polecić? Jeśli chodzi o lokalizację to interesują mnie obrzeża Warszawy lub Legionowo. Z góry dziękuję za pomoc.

Gość gość
Szukając takiego ośrodka ważne jest to żeby zwróciła Pani uwagę na to, czy ośrodek ma podpisaną umowę z z NFZ.Dzięki takie umowie Pani będzie miała też zapewnioną stałą opiekę lekarską, a bardzo często także rehabilitację dla Mamy. Mieliśmy w rodzinie wujka który był w takim ośrodku i w pierwszej kolejności wybraliśmy taki bez tej umowy. Płaciliśmy bardzo dużo pieniędzy za sam ośrodek a oprócz tego musieliśmy dopłacać za lekarza kolejne bardzo duże pieniądze. Pozdrawiam

Gość algida20198
Jeśli szukasz czegoś naprawdę profesjonalnego to polecam Ci zajrzeć tutaj http://wigor.org/. Ośrodek w którym jest moja Mama. Ma zapewnioną fantastyczną opiekę, codzienną rehabilitację, ciągle kogoś obok siebie, a klimat jest tam na tyle przyjemny, że odwiedzając ją czuje się jakbym przyjechała do niej do domu w odwiedziny. Nie odczuwasz żadnej presji. Jest tam jak w domu, a nie jak w jakimś ośrodku, a oprócz tego masz zapewnione wszystko. Szczerze polecam.

Gość klaudyna200919
Też słyszałam bardzo pozytywne opinie na temat ośrodka Vigor. Przypadek zdecydował, że finalnie nie skorzystaliśmy z usług tego miejsca. Ciocia, która miała tam trafić przeprowadziła się do swojej siostry do Poznania.

Gość monikapyta
Dziękuję za wszystkie rekomendacje. Jestem po pierwszej rozmowie z dyrekcją ośrodka w Legionowie. Wkrótce pojadę zobaczyć to miejsce.

Dziękuję za wszystkie rekomendacje. Jestem po pierwszej rozmowie z dyrekcją ośrodka w Legionowie. Wkrótce pojadę zobaczyć to miejsce.

Gość phonepjone
Fajnie, że są jeszcze takie miejsca do których oddając osobę bliską ( nie dlatego, że chcesz, a dlatego że nie masz innej możliwośći) można zaufać. Często odwiedzamy ośrodek w którym jest babcia i jest to naprawdę miejsce godne polecenia.

Gość karinkaak
Musialam zrobić praktyki na studia. Byłam w kilku placówkach. To jedna z nich i naprawdę fantastyczne miejsce. Miła kadra i fantastyczni starsi ludzie.

Gość paulutek190003
Fajnie się czyta te opinie, to znaczy, że są jeszcze ośrodki gdzie ponad pieniądzem stoją ludzie i robi się coś dla nich,a nie tylko doi pieniądze, a o ludziach się zapomina.

Gość nagoscince
Założyciele tego ośrodka spokojnie mogliby rozpocząć debatę na temat tego jak powinny wyglądać takie ośrodki ponieważ to co robią robią bardzo dobrze. Pełna klasa.

Gość lidka00099292
Przede wszystkim dobierają diety i rehabilitują. To było coś co przeważyło szale. Nie miałam możliwości logistycznej zawozić Mamy codziennie do rehabilitanta i jeszcze gotować zgodnie z dietą bo musiałabym się zwolnić z pracy. Widuję się z Mamą 4,5 razy w tygodniu i jest szczęśliwa. Ja też.

Gość gość
Fajny temat, poszukuję dla bliskiej osoby takiego ośrodka, także sprawdzę to co Państwo deklarujecie. Pozdrawiam