Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

aborcja

Polecane posty

Gość gość

Każda kobieta powinna mieć prawo wyboru. Zwłaszcza wtedy, gdy istnieje prawdopodobieństwo urodzenia dziecka upośledzonego. Nikt nie jest w stanie postawić się w roli matki, którą dotknęła niechciana ciąża. Gdy miałam 23 lata i byłam w ciąży z najstarszą córką Oliwką, badania prenatalne nie były jednoznaczne. Wskaźnik prawdopodobieństwa wady płodu był trzykrotnie wyższy niż wskazuje norma. Należało wykonać bardziej szczegółowe badania. Aktorka dodała, że był to dla niej niezwykle trudny czas, ponieważ musiała zdecydować, czy w przypadku wady płodu, zdecyduje się na jego usuniecie: Ja tymczasem cztery tygodnie biłam się z myślami, co zrobić, jeśli jednak okaże się, że dziecko będzie upośledzone. Skłaniałam się w stronę aborcji. Mając niewiele ponad 20 lat, nie chcesz brać na siebie takiego ciężaru. Ostatecznie nie musiałam podejmować wyboru, bo kolejne badania wykluczyły ryzyko, ale mimo że urodziła trójkę zdrowych dzieciaków, nadal uważam, że każda kobieta ma prawo decydować o sobie. - wyznała gwiazda. Zdaniem Przybylskiej, w niektórych rodzinach powinno się wręcz zalecać aborcję, by w przyszłości dzieci nie były narażane na życie w patologii: W skrajnych przypadkach w patologicznych rodzinach, gdzie jest alkohol, przemoc, ubóstwo, lekarze powinni nawet sugerować możliwość aborcji. Państwo uznaje za bardziej etyczne znęcanie się i tyranię wobec niechcianych dzieci niż profesjonalny, bezpieczny zabieg medyczny usunięcia ciąży. Tak mówiła o podejściu do aborcji już nie żyjąca aktorka jaka jest wasz stosunek do usuwania ciąży, bo ja jako kobita uznaję kompromis, rozumiem kobiety które chcą usunąć w sytuacji ciężkiego uszkodzenia płodu ale nie zgadzam się z aborcją na życzenie to np kiedy kobiety zaliczy wpadkę i uzna że teraz nie jest dobry moment na dziecko więc i chcę usunąć.

Gość gość
nikt sie nie wypowie?

Gość gość
Uważam (i w dodatku nie obchodzi mnie, jeśli za chwilę ktoś się poczuje urażony), że należy wrzeszczeć przeciwko aborcji, należy ją blokować wszelkimi sposobami, nieistotne co w tej kwestii mówi prawo. Bo nie wolno ulegać prawu, które pozwala na zabijanie.

Gość gość
Jeśli możemy zaakceptować to, że matka zabija swoje dziecko, to jak możemy mówić innym ludziom, by nie zabijali drugiego człowieka?

Gość gość
Legalizacja przerywania ciąży jest to nic innego, jak uprawnienie dane człowiekowi dorosłemu, dane w autorytecie prawa stanowionego, ażeby mógł pozbawiać życia człowieka nie narodzonego, czyli tego, który nie może się bronić. Trudno pomyśleć sytuację bardziej niesprawiedliwą i trudno tu naprawdę mówić o obsesji, gdy wchodzi w grę podstawowy nakaz prawego sumienia: to znaczy obrona prawa do życia ludzkiej istoty – niewinnej i bezbronnej.

Gość gość
Każda kobieta jest za. Większość facetów też. Tylko zyebane, samcze, prawicowe zakute łbe będą przeciwko - ale kto by się przejmował tymi fanatykami?

Gość gość
Jako lekarz nigdy nie miałam wątpliwości, że aborcja jest zbrodnią dotykającą dziecko i kobietę. Zaraz po tym, jak została ona dozwolona w Polsce i duża liczba kobiet zaczęła się jej poddawać, miałam szereg pacjentek w swoim gabinecie. Teraz nieraz nie pytam zgłaszającej się do mnie kobiety, czy dokonała aborcji, ale kiedy to było, bo skutki tego czynu w psychice są ewidentne.

Gość gość
No ja nie jestem za całkowity zakazem, ciężka choroba dziecka to poważna sprawa i kto się z takim przypadkiem nie zmierzył tego nie rozumie.

Gość gość
Dlatego same raczej bym urodziła chore dziecko ale rozumiem Matki które mają wątpliwości czy to zrobić.

Gość gość
Zwracam się do Pani Doktor chce Pani przez to powiedzieć, że większość kobiet które dokonały aborcji żałuje tego?

Gość gość
Każdy kto poddaje w wątpliwość zasadność całkowitego prawnego zakazu mordowania poczętych dzieci, będzie musiał kiedyś za to odpowiedzieć przed Bogiem i jeśli ów pogląd wyznawał w sposób całkowicie świadomy jego obrzydliwości w oczach Stwórcy, to pójdzie ktoś taki w wieczny ogień przygotowany diabłu i jego aniołom (chyba, że przed śmiercią nawróci się z takich przekonań).

Gość gość
Tutaj prawie wszyscy przeciw aborcji a badanie wskazują że nawet 60 procent kobiet popiera prawo do aborcji....

Gość gość
Przybylska nie tyle uważała że kobieta powinna mieć prawo wyboru w sytuacji uszkodzenia płodu ale jak można wywnioskować z wypowied******ażdej sytuacji.

Gość gość
Jestem facetem i uważam że aborcja powinna być karana śmiercią nawet wtedy gdy dokonano jej gdy zagrażała życiu matki

Gość gość
Jestem za .Powiedzmy sobie szczerze jakie zycie czeka upośledzone dziecko?cale życie wyśmiewane ,inne ,skazane na opieke innych .