Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Nie które kupują cc a ja nie chce jej mieć ale mam

Polecane posty

Gość gość
To coś musiałam nie zrozumieć albo teraz nastąpiły jakieś zmiany?

Gość gość
mi powiedziane że te 8 godzin trzeba leżeć,ja miałam cc o 9:20 tak przed 16 tą powiedziałam że mają mi wyjąć ten cewnik co mi wcześniej pchały na siłę albo go wyrwę bo mi nie zależy tak mnie wszystko tam boli i szczypie ,bo chcę wstać i się umyć no i wstałam ale dziecko na stałe dostałam o 20 ,wcześniej tylko mi przynoszono na chwilę .

Gość gość
Moze to zalezy od szpitala.. Ja rodzilam cc w lubartowie i tam tak wlasnie dlugo lezalysmy po 6 godzinach to jeszcze nog zbyt dobrze nie czulam. W tym czasie poelegniarki sie zajmowaly dziecmi i przynosily je na karmienie.

Gość gość
Wlasnie po to ci opisujemy porody sn zebys tempa dzido byla swiadoma o czym marzysz Marzysz o ryzyku ze twoje dziecko nie urodzi sie zdrowe, w najlepszy wypadku polamane? Marzysz o wielogodzinnym nieludzkim bolu? Marzysz o porozrywanej c***e Marzysz o porozrywanym odbycie NO to idz w chuj, fajne masz marzenia

Gość gość
Wiesz dlaczego kobiety kupują cc? Bo jest lepsze! Wiesz dlaczego ludzie kupują mercedesa zamiast chodzić naturalnie wszędzie pieszo? Bo jest lepszy i wygodniejszy. Cała prawda o porodach SN wyszła i większość kobiet woli zapobiegać niż leczyć-pęknięte krocze, połamane niedotlenione dziecko itd. Większość kobiet SN które później miały CC zgodnie twierdzi ze nigdy więcej „naturalnego” porodu. Ten poród w szpitalu niewiele ma wspólnego z natura i zamiast naturalny winien nazywać się indukowany-kroplówki, nacinanie krocza, przebijanie pęcherza płodowego, masaż szyjki macicy/sama natura! Weź się uprzyj na SN-nie zgódź się na cięcie w szpitalu i i tak to dziecko z ciebie wyjdzie innej możliwości nie ma. Powodzenia Ty nasza naturalistko!

Gość gość
gość dziś Przez 2 tygodnie po cc wstawalam tylko na siku. Jakby nie moja mama to dziecko by mi umarło z głodu. Cc to najwiekszy koszmar jaki mnie w zyciu spotkał. x a mialas moze tez sn?

Gość gość
GPamietajcie przyszłe mamusie, że KP jest bardzo ważne i trzeba sie do tego dobrze przygotiwac metytorycznie, dlatego polecam stonę hafija.pl gdzie zawarte są najrzetelniejsze informacje o Karmieniu Piersią.

Gość gość
ja jestem w 30 tc i tez bede miala cc . mialam ropien okoloo******czy z ktorego powstala przetoka (ciagle sie mecze z tym k*******m ale w ciazy nie mam jak tego zoperowac :( ). moja ginekolog stwierdzila ze to wskazanie do cc co mnie bardzo ucieszylo bo od poczatku ciazy marzylam o cc. moj proktolog ma mi wystawic zaswiadczenie o wskazaniu do cc i bede jezdzic po szpitalach zeby sie umowic na konkretny termin. gdy mi odmowia to biore kredyt i ide rodzic prywatnie, poswiece 9tys na ten porod ale nie dam zmusic sie do sn przy takiej chorobie gdzie mam ciagly wyciek ropy, musze tam gmerac zeby nie zaroslo z zewnatrz, dezynfekowac, przeplukiwac a przy parciu porodowym grozi mi ze przetoka powiekszy sie w strone pochwy a wtedy bede kaleka. nie boj sie cc autorko, spojrz na to z innej strony - twoje dziecko bedzie bezpieczne bo nie grozi mu niedotlenienie przy porodzie ani nie spotkaja cie przykrosci jakie spotykaja kobiety rodzace sn jak ataki i wyzwiska personelu kiedy kobieta wyje z bolu i nie daje rady przec.

Gość gość
oooo autorko uwierz ze gdybys rodziła sn to bys w trakcie błgała o cc :D

Gość gość
Ja myślałam tylko, zeby wykonano CC, jesli wynikną komplikacje. Rodziłam SN i jakos nie marzyłam o CC w trakcie. Nie mam żadnych problemów fizjologicznych. Tak tu straszycie, a jakos cześciej czytam wypowiedzi kobiet, Które nie maja kłopotów po SN, niz tych, Które ucierpiały i je maja. Chcecie CC, To prywatne kliniki stoją otworem. Nie pogłębiajcie patologii, dając lekarzom/położnym w łape.

Gość gość
Ja mialam cesarke ze wzgledu na moj stan zdowia i sie ciesze. Ja po 12 h pionizowana bylam, dziecko mialam.od poczatku przy sobie, tydzien po biegalam juz po lekkie zakupy i mylam podlogi, odkurzalam itp. Moje kumpele z porowodki (do dzis mamy kontakt) po naturalnym i nacietym kroczu lub peknieciu ledwo chodzily. Jedna tak pekla ze miesiac czasu lezala, rana sie babrala itp, no wspolczuc tylko. Mojej przyjaciolce rok po mnie rodzacej dzieciatko sie pepowina owinelo i jest niepelnosprawne przez niedotlenienie. Lepsza cesarka, uwierz.

Autorko to pewnie Twoja pierwsza ciąża ? Gdybyś miała sn i CC to wtedy mogłabyś się wypowiadać co lepsze a co gorsze.Pierwsze dziecko rodziłam sn-najwieksza trauma jaką można sobie wyobrazić,przeraźliwy ból:( Później miałam 3 cesarki,to pikuś w porównaniu z porodem siłami natury.

Gość gość
Syn był 2 razy owinięty pępowiną,urodził się niedotlenieniony,ma przez to autyzm atypowy.Gdybym miała wtedy cesarkę to syn byłby zdrowy...

Gość gość
Hafija to oszustka! Zamiast pomagac to gnebi dziewczyny wiec juz sie tak nie reklamuj szmato niemyta

Gość gość
9:50 Kogo niby obraża? Czytam ją 4 lata i jeszcze nie widziałam ani oszustw, ani wyzwisk.

Gość gość
Kto to taki?? Pierwszy porod sn trauma za ok miesiąc czeka mnie cc załatwiłam sobie z lekarzem. Syn był owinięty pepowina 2 razy za nóżki, lekarz dosłownie rzucił mi się na brzych by go wypchnać. Było zagrożenie życia synka miałam mieć cc juz mi zrobili znieczulenie i urodziłam w tym czasie. Przez chwilę nie płakał myślałam że umrę

Gość gość
I oczywiscie pękniete krocze szyte zero siedzenia przez 2 tyg