Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dieta a okres

Polecane posty

Gość gość

Kochane,miala ktoras z was tak ze przez nadmierne odchudzanie stracila okres po czym przytyla lub brala tabletki i wrocil wam okres a pozniej schudlyscie znowu ale powoli i BEZ PROBLEMOW?

Gość gość
Po pierwsze jeżeli jesteś na diecie i pojawiają się problemy z miesiączką to nie piszesz na forum internetowym tylko udajesz się do lekarza! To jest zawsze sygnał, że w organizmie dzieje się coś bardzo złego, zaburzenia mogą być wynikiem zbyt małej ilości tkanki tłuszczowej czyli nieprawidłowa ilość wytwarzanej leptyny. Organizm stwierdza, że zwyczjanie funkcje rozrodcze mogą być dla Ciebie niebezpieczne i sam je wstrzymuje, ale to jest konieczne do wizyty lekarskiej. A poza tym, jaki lekarz wypisałby hormony przy czymś takim? Bo jak podejrzewam mówisz o tabletkach antykoncepcyjnych... Do każdych tabletek jest potrzebny komplet badań i bardzo szczegółowy wywiad lekarski, nie wyobrażam sobie, żeby lekarz leczył brak miesiączki tabletkami :O Powolny i kontrolowany spadek masy ciała nie powoduje żadnych zaburzeń w polityce hormonalnej oganizmu, a co z tym idzie nie powoduje zatrzymania miesiączkowania.. Ja stosuję dietę, normalną, pełnokaloryczna dla mojego wieku i trybu życia, biorę do tego iqacai wspomagające pracę układu trawienia, biorę też antykoncepcję po której absolutnie NIE przytyłam, nie wyobrażam sobie aż tak bardzo o siebie nie dbać, zeby odchudzać się do tego stopnia żeby wywołać takie reakcje w organiźmie..

Gość gość
Od zawsze z każdej strony słyszę o tym jak ważna jest dieta i że jestem tym co jem. Oczywiście do tej pory miałam to w nosie, bo przecież jak może wpływać negatywnie na mnie coś, co wszyscy jedzą od zawsze - np mleko, pieczywo, cukier itd. Ostatnio jednak postanowiłam zwrócić większą uwagę na moją dietę i jestem w szoku, bo 99% dolegliwości (senność, bóle brzucha, brak koncentracji itp) wyeliminowałam wyłącznie dietą. Ważne jest przede wszystkim żeby słuchać swojego organizmu, on naprawdę podpowiada co jest dla nas dobre, a co szkodzi. A jeśli chodzi o równie skuteczne doradzanie zawsze warto słuchać ekspertów Ja zawsze będę polecać Igora, najlepszego specjalistę. Gdyby któraś była zainteresowana, to zostawiam namiar http://www.igortreneronline.pl

Gość gość Arkana
Ja stosowałam Slimunox, dałam sobie na pozbycie się nadwagi 4 miesiące, nie stosowałam do tego żadnej drakońskiej diety i nie było u mnie żadnych problemów. Moim zdaniem tego rodzaju problemy występują i wcale one nie takie obojętne dla zdrowia, gdy przesadzimy z odchudzaniem i głodówkami