Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Aparat na zeby w wieku 35 lat kto zakladal

Polecane posty

Gość gość

Mam krzywe jedynki gorne i dolne.Bardzo bym chciala aparat zeby miec w koncu piekny usmiech.Napiszcie swoje opinie?

Gość gość
Mam dopiero od 7 miesiecy, jestem bardzo zadowolona

Gość gość
duza wade masz? gora i doł. ile cie to kosztuje?

Gość gość
Ja. Dokładnie w wieku 36 lat. Pieniądze pożyczyłam tu http://e-m2m.pl/5b02e59ebc4c1 na zero procent. Więc oddałam dokładnie tyle ile pożyczyłam. Super, bo nawet karta kredytowa kosztuje, a tu nic, zero.

Gość gość
yy

Gość gość
Mam 32 za jakieś 3 mies będę zakładać. Tylko ja za granicą to koszty raczej większe więc nie pomogę z polskimi cenami. Podejdź do ortodonty i zapytaj jaki by był koszt mniej więcej.

Gość gość
Miałam w wieku lat 32. Na 35 urodzinki ząbki już prosciutkie:-)

Gość gość
Ja miałem w wieku 31 lat, jestem facetem. Opłaciło się, nie żałuję.

Gość gość
Zakładałam w wieku 32, kolega w wieku 35, koleżanka w wieku 34 :) wszyscy żyjemy ,mamy sie dobrze i uśmiechamy się szerzej po zdjęciu aparatów :) to coraz powszechniejsze, widziałam u kilku matek w przedszkolu moich dzieci, babki tez dobrze po 30.

Gość gość
ile was to kosztowalo? jaki macie aparat?

Gość gość
Myśle , że w sumie jakieś 8-9 000. Sam aparat jakieś 3000 + wyciski, zdjęcia , wizyty co miesiąc (u mnie przez 2,5 roku). Pozniej jeszcze retainer i kolejne wizyty juz co pol roku. I tak sie zbiera. Ale warto było :)

Gość gość
ja potrzebuje gore i dol. juz zaczynaja mi sie scierac gorne 1 przez krzywe zeby.

Gość gość
Ja zakładałam po 30, i teraz żałuje, że tak długo czekałam! Przerazała mnie wizja blaszanego uśmiechu, bo nastolatką już nie jestem, ale polecono mi aparat invisalign, taki którego praktycznie nie widać. Nie wiem skąd jesteś, ja korzystałam z DentalCare w Tychach, cena w porównaniu z innymi miejscami wyszla bardzo dobrze. No i fajny salon, fajna obsługa, i znają się na rzeczy bo efekty widzialam juz po paru miesiącach, polecam

Gość gość
Zastanawiam się nad Dentalcare własnie. Kogo możesz mi polecić?

Gość Jolka
Dnia 17.07.2018 o 20:51, Gość gość napisał:

Zastanawiam się nad Dentalcare własnie. Kogo możesz mi polecić?

Ja miałam ten niewidoczny aparat invisalign, leczylam u dr.Pniok -bardzo miła i profesjonalna.

Gość Chkmvdd

A mi starły się zęby przez aparat, muszę je nadbudować i wyprostowane zęby znowu zaczęły się krzywić

Gość Gość

Ja mam martwy ząb jedynkę i nie mogę założyć aparatu.

Ale.ceny kosmiczne...9 tys.zł????

Gość Gość

Przy martwych zębach nie można aparatu mieć? Mam martwa piątkę 

Gość Gosc

Można mieć aparat przy martwym zębie.  Ja mam 36 lat i właśnie założyłam aparat.  Koszt wysoki, ja płacę bardzo drogo, ale wybrałam dobrego ortodonta, bo ortodonci też potrafią być do kitu i naciągnąć pacjentów. Zdejmę apart za ok 2-2,5 roku. Koszt 14-15.000 zł

Dnia 15.07.2019 o 23:46, Gość Gosc napisał:

Można mieć aparat przy martwym zębie.  Ja mam 36 lat i właśnie założyłam aparat.  Koszt wysoki, ja płacę bardzo drogo, ale wybrałam dobrego ortodonta, bo ortodonci też potrafią być do kitu i naciągnąć pacjentów. Zdejmę apart za ok 2-2,5 roku. Koszt 14-15.000 zł

O matko, aż tyle?! 😮

Jezu, całym szacunkiem, ale ten ortodonta baaaardzo się ceni

Gość Gość
54 minuty temu, zuzaaanna napisał:

O matko, aż tyle?! 😮

Jezu, całym szacunkiem, ale ten ortodonta baaaardzo się ceni

Nie wiadomo jaki typ aparatu ma założony ta osobą. Może może ma aparat estetyczny albo niestandardowe leczenie np mikroimplanty albo dodatkowy łuk podniebienny albo leczenie jest długie 

Gość Shhs

Załóż sobie aparat. Teraz to wyznacznik statusu materialnego w polszy. Jak była bieda nikt zębów nie prostował. Teraz jak ktoś się chce wylansować zakłada druciak do pyska i uśmiecha się szeroko. 

Gość Gość
51 minut temu, Gość Shhs napisał:

Załóż sobie aparat. Teraz to wyznacznik statusu materialnego w polszy. Jak była bieda nikt zębów nie prostował. Teraz jak ktoś się chce wylansować zakłada druciak do pyska i uśmiecha się szeroko. 

To chyba raczej wyznacznik tego, że się dba o uzębienie a nie lansu. Dziękuję za taki lans, 3 lata bólu, otarć w jamie ustnej, wydłubywania jedzenia z drutów i ch****ego wyglądu w trakcie leczenia. Lans za 10-15tys? Większość Polaków ma drozsze samochody albo przepala takie pieniądze w 2-3 lata. Rozumiem, że lepiej mieć gnój w gębie, krzywe zęby albo sztuczną szczękę, wtedy jest się cool gościem, a nie jakimś laserem? Masz jakiś ból dupska o to, że ciebie nie stać? 

Gość Hani
1 godzinę temu, Gość Shhs napisał:

Hahah haha weź się nie ośmieszaj

Gość Gość

Autorko, idź do ortodonty na konsultacje. Zwykle kosztuje nie więcej niż 200zl. Za kolejne 200 będziesz miała plan leczenia  z wycena. Ortodonta powie ci jak bardzo skomplikowana jest wada, czy jest możliwe leczenie, z czym będzie się wiązało itd. Ja wizualnie nie miałam dramatu, rodzina trochę się dziwiła po co prostuje, że nie wygląda to tak źle. Po pójściu do ortodonty okazało się że wada jest skomplikowana, mało miejsca na wciśnięcie wystających zębów. Aparat zakładałam po 30 i nie było z tym problemu.