Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

sieciówki ze zdrowym jedzeniem

Polecane posty

Gość gość

proste pytanie: jakie sieciówki (choć niekoniecznie, ale one mają przystępne ceny) polecacie ze zdrowym jedzeniem? Wszystkie te popularne fast foody odpadają. Najlepiej Kraków :)

Gość gość
nie jestem z Krakowa, ale tak sobie myślę że najlepiej to szukaj jakiś barów sałatkowych?

Gość gość
ja w weekend jadłam w charlie food w bonarce :) spoko jedzenie i jeśli chcesz coś zdrowego, a przy tym na szybko to myślę że właśnie u nich

Gość gość
można jeśc wszystko ale w rozsądnych ilościach :) a najlepiej to samemu gotować!

Gość bałwankaaaa
no prawda jest taka że z tymi sieciówkami to różnie bywa, trzeba sprawdzać co tam podają. Jeśli chodzi o charlie friends and foods to faktycznie są spoko, mają smaczne jedzenie i nie jest to taki fast food z kalorycznymi daniami

Gość gość
właściwie nic dodać nic ująć. Zgadzam się z osobą powyżej. Generalnie można znaleźc w sieciówkach dobre i zdrowe jedzenie ale trzeba ostrożnie wybierać.

Gość sordolokak
a masz jakieś preferencje co do diety? w takim sensie, że np. wege, mięsna czy rybna? Bo w Krakowie jest kilka takich fajnych miejsc, co serwują szybkie jedzenie, ale zależy na jakiej diecie ci zależy :)

Gość gość
ej, a dobrze mi się kojarzy, że w tym charlie food and friends to jedzenie jest na wagę? jak to tam jest rozliczane? To jest jakiś bufet?

Gość olgida
@gość po prostu się przejdź do nich i wypróbują :) mają tam naprawdę tanie jedzenie, duże porcje i duży wybór. Nie wykosztujesz się, a uwierz mi: żałować na pewno nie będziesz;)

Gość gość
serio wolicie się stołować na mieście zamiast samej przygotować coś do jedzenia? :D

Gość gość
Tak, ja wole zjesc na miescie niz gotowac. Po pierwsze wracamy do domu pozno (dzieci i maz ok 17,ja ok 18) Po drugie gotowac bardzo nie lubie i sila rzeczy tez bardzo nie umiem :P Mieszkamy za granica, w tygodniu jemy w pracy dzieci w szkole. Gotujemy tylko przez weekend. Mam to szczescie ze mieszkam w kraju gdzie gastronomia jest na dobrym poziomie i wiem gdzie moge zjesc dobre i zdrowe obiady :) Obiady w szkolach tez sa przyzwoite.

Gość gość
zazdroszcze osobie powyżej :) też bym tak chciała!

Gość gość
są te wszystkie sieciówki z sałatkami itp :)ale według mnie one są nudne. Przecież zdrowe jedzenie to wcale nie musi być jedynie w formie sałatki... i tak, ja też lubie charlie food and friends bo mają dobre i zdrowe jedzenie:)i coś innego niż sałatki!

Gość gość
Dobre są miejsca, gdzie można kupić jedzenie na wagę, np express kuchnia marche, albo podobne. Tam zawsze znajdzie się jakieś grillowane mięso warzywa z grilla albo gotowane, bardzo duży wybór sałatek i surówek, jakieś kasze. Jedynie trzeba uważać na to, żeby się nie rozpędzić z ilością jedzenia, jakie się nakłada, bo we wszystkich takich miejscach mają ogromne talerze, żeby klient zjadł jak najwięcej.

Gość gość
W sieciówkach raczej trudno o zdrowie jedzenie chociaż... nie, Carefour ma spory wybór, własnie mi sie przypomniało... tyle że oczywiscie o wiele drożej niż jedzenie "normalne" a tu ciekawy arykuł o zdrowym jedzeniu https://www.tatento.pl/a/1529/skad-sie-bierze-jedzenie

Gość gość
eee bez przesady :D wszystko jest dla ludzi, nawet można czasem jakiegoś fast fooda zjeść :)

Gość gość
no zgadzam się z osobą która napisała kilka komentarzy wyżej o jedzeniu na wagę. W takich przypadkach jest dobre to że można kontrolować samemu porcję:) tak też jest właśnie w charlie food & friends. Nie dość że faktycznie płacisz tyle ile kupujesz to jeszcze mają wartościowe jedzenie i bierzesz tyle na ile masz ochote. To jest też dobre dlatego że nie marnuje się jedzenia:)

Gość gość
Charlie food to jakaś kicha. Same ziemniaki fryty kopytka mięso kalafior marchewki miecha to nie jest dietetyczne jedzenie. To jest kaloryczne tradycyjne polskie jedzenie. Z sieciowek najzdrowszy wydaje mi się north fish.