Gość gość Napisano Maj 22, 2018 Piszcie jakie macie terminy i gdzie egzaminow w czerwcu. :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Maj 30, 2018 2 lipiec Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Maj 30, 2018 A gdzie? :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Czerwiec 14, 2018 ja mam 1 lipca egzamin . jestem z gdanska Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Czerwiec 14, 2018 3 lipiec o 16 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Czerwiec 15, 2018 A macie jakies domysly o egzaminie praktycznym? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Czerwiec 16, 2018 ciagle na tym egzaminie sie powtarzaja ekstrakcja ,masa,formowka ,raz była kiedys wstrząsarka. Ja tam uczę wszystkiego w razie czego. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Czerwiec 17, 2018 moze ktos mi opisac? co się po kolei robi na egzaminie praktycznym?tem cały wstęp? z gory dziękuję Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Czerwiec 17, 2018 2 lipiec, Dolny Śląsk Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Czerwiec 17, 2018 Zglaszasz się do pobrania materiałów ze stolika ogolnego, myjesz rece, pobierasz to co potrzebne. Obluczasz metryczka Zglaszasz się do robienia płynu myjesz ręce robisz płyn. Dezynfekujesz wszystko zdejmuszesz środku ochrony osobistej i myjesz ręce wkładasz na asystorze dla lekarza i asystentki oklyray maska i rekawiczki, zestaw diagnostyczny na tacy zestaw dla pacjenta serwera slunociag itp. Zglaszasz gotowosc do wykonanua zadanua robisz zadanie. Sprzatasz po zabuegu dezynfekuesz fotel biurko asystor. Chyba tak mniejwiecej Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Czerwiec 18, 2018 Witam! Ja mam pisemny 19 o godz 14 a praktyczny 30 .Mam pytanie ma ktoś teorie rano a praktyczny wczesniej. Jak myslicie co bedzie na praktycznym. Pozdrawiam. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Czerwiec 18, 2018 czy ktoś wie jak łyżkę metalowa przykleja plastrem ?Może ktoś mi to opisać ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Ellenene Napisano Czerwiec 18, 2018 Przyklejasz taśmę na łyżkę metalową w taki krzyżyk XD Przynajmniej mi nauczycielka mówiła, że tyle starczy. Ja mam egzamin praktyczny 1 lipca o 12. Województwo pomorskie. Z chęcią przygarnę jakieś podpowiedzi czy co. Tymczasem uciekam się uczyć. Powodzenia wszystkim przyszłym asystentkom jutro! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Czerwiec 19, 2018 W jaki sposób mam wyczyścić miskę po wymieszaniu masy, zwykłą wodą i ręcznikiem papierowym? Ręczniki papierowe zużyte z resztkami masy wrzucamy do niebieskiego worka? :/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Czerwiec 19, 2018 Jak Wam poszło dzisiaj? Co sądzicie o teście? Jestem zaskoczona, że nie było pytać o techniki szczotkowania poprzednio zawsze coś się pojawiało. A co do pytania wyżej to myślę, że samym ręcznikiem papierowym wytrzeć miskę na pewno się wszystko ładnie usunie, tylko pytanie do którego wyrzucić? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Czerwiec 20, 2018 mam pytanie gdzie zakłada rekawczki? tam gdzie ide po rzeczy mam odrazu załozyc? czy zakłada przy swoim stanowisku ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Czerwiec 20, 2018 Po rzeczy to bez rekawiczek po co tam rekawiczki. A resztki kromopamu to chyba do niebieskiego bo nie mial kontaktu z pacjentem? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Czerwiec 20, 2018 co robi z rekawicami gumowymi myje czy zdezynfekowac? czy fartuch foliowy wyrzuca czy go kładzie na biurku ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Czerwiec 21, 2018 fartuch foliowy który mamy ubrany przy roztworze wyrzucamy do czerwonego worka a rękawice gumowe tzn. gospodarcze dezynfekujemy środek dezynfekcyjny plus gazik Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Czerwiec 21, 2018 jak nazywa środek dezynfekcyjny do rekawiczek gospodarczych? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Czerwiec 21, 2018 czemu kryterium ocenia jest ze tem fartuch foliowy zostawia na biurku ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Czerwiec 21, 2018 U nas rekawice tym samyn co powierzchnie, a fartuch zostawiamy na biurku jako wielorazowy. Ale tak naprawde zalezy jaki jest w danym roku klucz ... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Czerwiec 21, 2018 tak samo jest masa alginową w ksiazce w kluczu jest ze wyrzuca do niebieskiego worka a w kluczu starszych egzaminach cke w roku 2014 w kluczu jest masa resztki wyrzuca do czerwonego. Teraz nie wiem do ktorego worka wyrzucic ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Czerwiec 22, 2018 Czy miał ktoś z was już egzamin praktyczny? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Czerwiec 22, 2018 egzaminy w praktyczne są od środy Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Czerwiec 23, 2018 Pytałam się dzisiaj nauczyciela z mojej szkoły, który jest egzaminatorem i powiedział że resztki masy wrzucamy do CZERWONEGO worka Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Czerwiec 23, 2018 czy jak robi masę to musimy mieć okulary i maskę ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Czerwiec 25, 2018 Ale resztki kromopanu nie mialy stycznosci z pacjentem ? To napewno do czerwonego? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Czerwiec 25, 2018 resztki do niebieskiego Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Czerwiec 25, 2018 Do czerwonego worka, koniec, kropka. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach