Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Leżące ciaze

Polecane posty

Gość gość

Witam czy są tu jakieś leżące kobiety w ciąŻy albo maja taka ciążę za sobą? Czy też czasami bylyscie poZytywnych myśli A czasami odpadły Was już czarne jakieś? A może któraś miała pesser?

Gość gość
Przelezałam cała ciazę , chodzenie tylko do WC i to ostrozne, zalecono mi to po dwóch poronieniach. Nie wiem, czy słusznie. Nie było lekko, bardzo osłabłam, przyplatały sie choroby. Balam sie ,ze potem nie bede miala sily urodzic SN, jakois sie udało. Ale odrobiłam wszytkie mozliwe zaległosci ksiazkowe i towarzyskie przez telefon. Przy dziecku juz tak nie polezysz :). Dziecko zdrowe i wspaniałe.

Gość gość
Leżenie w ciąży to głupota, każdy świadomy lekarz wam to odradził. Jedyny wyjątek to odpływające wody

Gość gość
Jak glupota nie rozumiem niby czemu

Ja mam ciąże leZaca za sobą, jednak dopiero od 6 miesiąca (łożysko przodujące, krwawienia). Oczywiście zadawałam sobie milion pytań, typu - dlaczego ja (moje znajome kwitnące w ciąży), czy wszystko dobrze się ułoży... doszła mi tachykardia, problemy żylne, czułam się ogólnie strasznie, nawet nie miałam ochoty czytać, po prostu wegetowałam ;p Na szczęście teraz jestem mama pięknego i zdrowego synka.:) Nie martw sie, ciąża przeleci, choć może Ci się wydawać, ze nigdy się nie skończy :D b

Gość gość
gość dziś Nieustające leżenie w ciąży zwiększa ryzyko zakrzepicy, powoduje zanik masy kostnej, zwiększa ryzyko obrzęków do tego Ruch mamy jest bardzo istotny do tego aby dziecko ułożyło się główkowo do porodu,przyczynia się do prawidłowego napięcia mięśniowego u niemowlaka.Oszczędny tryb życia jest potrzebny - jak najbardziej ale nie leżenie plackiem przez kilka miesięcy. Wszystkie naukowe publikacje po 2000 roku odradzają nieustające leżenie, tylko polscy lekarze jak zwykle są zacofani.