Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

kupno działki, któaś się zna?? kto mi to ogarnie??

Polecane posty

Gość gość

hej, mam zamiar kupic dzialke od starszego faceta, on i jego zona sa wlascicielami, z tego co mówił ma trojedzieci i kilka dzialek, ale kazde poszlo w swoja strone, jeszcze trzymal dzialke dla syna ale ten kupil mieszkanie w bloku i sprzedaje, ma papiery na podlaczenie medi, woda już dociagnita, czytam w internecie, ze powinnam udac się do sadu i sprawdzić księgi wieczysteitp.ale ja nie mam na to czasu, mysle żeby kupic ja w ciemno, wierze facetowi, ale może sa osoby , które się zajmują takimi rzeczami, komu to zlecic?? agent nieruchomości??

Gość gość
Dobry agent lub notariusz. Sprawdź też plany zagospodarowania terenu, żeby sie nue okazało, że to npmiejsce pod autostradę albo obok mogą zbudować fabrykę

Gość gość
czytałam warunki zabudowy, czy to wystarczy, wiem jaki budynek można tam zbudować, a notariusz koles proponuje swojego znajomego, bo taniej, ale powiedział, ze to nasz wybór którynotariusz

Gość gość
Boże, ale ludzie są głupi a później tylko płacz zostaje.

Gość gość
1. Księgi wieczyste sprawdza się w Internecie. 2. Jeśli warunki zabudowy tzn że działka jest w polu i nie wiadomo co tam kiedyś może być

Gość gość
dzialka nie jest w polu, jest przy głownej ulicy, km od miasta. bardzo dobra lokalizacja, obok jeden sasiad

Gość gość
Ale to znaczy że nie ma miejscowego planu. Mogą ci za kilka lat wybudować w pobliżu spalarnie śmieci, ubojnie, chlewnie

Gość gość
może jestem glupia, ale nie znam się na tym, opieram się teraz na waszych opiniach i ewentualnie zglosze komus żeby mi to sprawdzil ale teraz patrze ze agent nieruchomości nie zajmuje się takimi rzeczami.

Gość gość
Tylko że bez planu może się okazać że będą wąski, ślepe uliczki ktoś ci hotel pobuduje obok albo stacje benzynową.

Gość gość
dzialka za moja dzialka nie jest dzialka inwestycyjna. ok czyli gdzie mam się udac i co sprawdzić? czy nr działki z mapki wystarczy do sprawdzania?

Gość gość
tj tak, obok sąsiad , przede mna droga, obok droda, jedyne miejsce jest za mną, a jeżeli nie ma na to mpzp, to skad mam wiedzieć co będzie tam za kilka lat? szczerze mówiąc watpie by ktoś tam zbudowal biedronke, bo to kiepskie miejsce na takie rzeczy, ludzi robia zakupy w miescie, a tam jest po prostu zjazd z glownej wiec i stacja by nie poszla, ktoś by musial na glowe upaść by utopic pieniądze w takie miejsce, bardziej bym liczyla , ze za mna powstaną nowe zabudowy a nie , no ale nie wiem jak to sprawdzic

Gość gość
Jak nie ma planów to nie sprawdzisz.

Gość gość
koles jeszcze mowil, ze przed dzialka, miedzy droga a dzialka jest ze 4 m zieleni i to należy do zarządu dróg ale nie wiem czy to cos oznacza. to jest starszy człowiek, ma dzieci 40 letnie, z tego co mowil to miał kiedyś pieniądze i kupywal działki, teraz jak już dzieci od 10 lat mieszkają daleko i żadne nie chciało budowac się w malym miescie to czas sprzedać, w sumie nie wiem, ma wnuczke 10 letnia, bo pokazywali nam zdjęcia, moglby dla niej zostawić ale skoro mieszkają w dużym miescie to nikt tu nie chce

Gość gość
koles powiedział , ze za nami działki sa jakiegoś bogacza i podobno on ma dzielic te działki na zabudowy jednorodzinne, ale kto to wie, ten facet wlasciciel tych dzialek jest wlascicielem sieci sklepów, ale naprawdę watpie by walnal w takim miejscu market, bo zwyczajnie nikt by tam chyba nie kupywal skoro km dalej jest galeria itam sa biedronki, sklepy odzieżowe itp., zbankrutowalo by to w takim miejscu

Gość gość
To że tobie się wydaje że nikt tam nic nie postawi to nie znaczy że ktoś nie wpadnie na taki pomysł. Może ktoś np przedszkole zbudować i będziesz miała darcie japy cały dzień. A po drugiej stronie drogi na przeciwko co jest? Tam też coś może uciążliwego powstać.

Gość gość
nic nie ma po drugiej stronie, to jest odbicie od drogi szybkiego ruchu, wiadukt

Gość gość
Jeśli w ogóle myślisz o budowie domu to lepiej już tam gdzie widzisz co jest po sąsiedzku. Nawet, wydawałoby się mały problem, że nie ma wytyczone siatki drób spowoduje że każdy będzie robił dojazd do swojej posesji na swój strój. W przyszłości oznacza to was nie, ciasne uliczki. Jeśli przed Tobą jest teren zarządu dróg miejskich to licz się z tym że będziesz miał zielskoprzed domem. To że działka nie jest inwestycyjny nie przeszkadza aby odbudować tam.garaz i otworzyć punkt wulkanizacyjny. Piękny widok przez okno. Lepiej już poczekaj aż deweloper wybuduje domy i kup od niego Przy dzisiejszym braku fachowców budowa to męka będzie

Jak już znajdziesz to wymarzone miejsce pod budowe domu, to radziłbym Ci się zaopatrzyć w kontakt do elektryka specjalisty: http://www.gdur.pl/instalacje-elektryczne/ . Doradzi, szybko wykona naprawe czy instalacje elektyczną ;) Obędziesz się bez niepotrzebnych zmartwień.

Gość gość
Facet nie musi budować tam sklepu ale magazyn do zaopatrzenia tych sklepów już tak. Skoro to przy trasie szybkiego ruchu to idealna lokalizacja na magazyn.

Gość gość
ciężko mi opisac to miejsce, jest fajne, mi się podoba, wyjazd z miasta, droga prowadzi na trase glowna, a do tej działki zjezdza się z tej trasy i wjezdza na wiadukt , który prowadzi do wsi, przez godz przejechal tamtędy jeden samochod, wiadukt prowadzi do ednej i do drugiej wsi , dzialka jest tak jakby pod tym wiaduktem , wiec nie jest to już miejsce na magazyny. o 92 oku facet jest wlascicielem i zmienilo się tyle, ze sasiadka postawila garaz za jego zgoda po granicy zaznaczając, ze on tez będzie mogl sobie postawić po granicy jak będzie kiedyś potrzebowal, wiadukt nie jest wielkim wiaduktem jak sa w warszawie to maly wiadukcik, zjazd do wsi

Gość gość
Fajnie poradzić się kogoś , kto sie na tym zna , agent to raczej będzie próbował wcisnąć Ci działkę bo za sprzedaż ma na pewno prowizje . Jeżeli chodzi o doradztwo z projektami domów to polecam dom.pl. My tam kupowaliśmy projekt i wszystko poszło sprawnie