Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dziś dzień świętej Rity patronki od spraw beznadziejnych

Polecane posty

Gość gość
Rita, Margarita

Gość gość
Modlitwa do św. Rity Święta Rito, Patronko spraw trudnych, Orędowniczko w sytuacjach beznadziejnych, cudna gwiazdo świętego Kościoła naszego, zwierciadło cierpliwości, pogromicielko szatanów, lekarko chorych, pociecho strapionych, wzorze prawdziwej świętości, ukochana Oblubienico Chrystusa Pana, naznaczona cierniem z korony Ukrzyżowanego. Z głębi serca czczę Ciebie i zarazem błagam, módl się za mną, o uległość woli Bożej we wszystkich przeciwnościach mojego życia. Przybądź mi z pomocą, o święta Rito i spraw, abym doznał/a skutków Twej opieki, by modlitwy moje u tronu Bożego stały się skuteczne. Wyproś mi wzmocnienie wiary, nadziei i miłości, szczerego dziecięcego nabożeństwa do Matki Bożej oraz łaskę (proszę wymienić prośbę) I spraw, abym zwyciężywszy wszelkie przeszkody i pokusy, mógł/mogła dojść kiedyś do nieba i tam Ci dziękować i wiecznie cieszyć się towarzystwem Ojca, Syna i Ducha świętego. Amen.

Gość gość
BAŁWOCHWALCY!

Gość gość
popełniacie jeden z najcięższych grzechów; łamiecie pierwsze przykazanie!!!

Gość gość
To kosciol lanie jesli juz. to oni robia z nich swietych blogoslawionych i patronow

Gość gość
Żałosne że ludzie którzy ujadaja na kościół , księży , nie chodzą do kościoła , nawet nie przestrzegają zasad wiary , modlą się do jakiejś świętej i traktują ją jak automat do spełniania życzeń , to pokazuje jaka parszywa interesowna naturę ma większość ludzi

Gość gość
7.23. 1. Właśnie ja to trochę podobnie postrzegam. Dobrze to ująłeś/aś jak automat do spełniania życzeń. Modlę się do Boga a mnie się wydaje, że On nic, więc niech św. Rita wywrze na Niego presję. Skoro Bóg nie działa, a Rita działa, to do kogo mamy się modlić - no do św. Rity oczywiście. 2. Szatan też jest w stanie wszystko zrobić, żeby ludzi odciągnąć od Boga. A te modlitwy są przecież takie bezpieczne, no bo oficjalnie nie modlimy się do świętej, a tylko za jej wstawiennictwem. Tylko, że wiele ludzi nie myśli wtedy o Bogu, myśli o św. Ricie, a właściwie o kimkolwiek, kto rozwiąże jego problem. 3. Nabożeństwa są ku czci św. Rity, a jak wiemy tylko Bogu cześć możemy oddawać i Matce Bożej, bo w Piśmie jest napisane, że jest naszą Matką. 4. Jak to na prawdę jest dowiemy się po śmierci.

Gość gość
Dobrze że jest jakaś patronka od spraw beznadziejnych ale nie będąc prawdziwie wierzącym katolickiem modląc się do niej to takie samo swietokradztwo jak tarot czy wróżby , Rita to pośrednictwo z bogiem a nie bogini sama w sobie

Gość gość
8.32. 1. Napisałaś/eś Bóg małą literą, to może świadczyć o braku szacunku do Boga. 2. Ja rozumiem ideę wstawiennictwa, tyle że ta idea została "wypaczona" - Skoro modlę się do Boga i on mi nie daje tego co chcę, to nie potrafię się pogodzić z Jego wolą i szukam czegoś co może zadziała. I czasem działa. Tylko skąd mamy pewność, że to pomógł Bóg, a nie szatan ? Szatan jest w stanie przybrać każdą postać i dużo zrobić, żeby człowieka odciągnąć od Boga i zabrać mu kawałek chwały. Komu dziękują ludzie, jak zostały spełnione ich prośby ? Bogu czy św. Ricie ?

Gość gość
7:23 Życie mi się wali (nie z mojej winy) sytuacja beznadziejna więc jeżeli poproszę o pomoc w stawieniu się za moją prośbą Do Boga kogoś kto tu na ziemi żył i był przykładem cnót to sobie nie dopoowiadaj!! Mało tego to co Ty robisz hipokrytko to ocenianie więc tak nie linczuj bo sama nie jesteś lepsza. Wszyscy grzeszymy NIESTETY!!!

Gość gość
8:47 A słuchaj czemu kościół zrobił sobie biznes np. W Częstochowie, Licheniu?! Tak bronisz tych księży... Ja kiedyś też starałam się mówić,że nie każdy jest zły. Bo są tacy z powołania (w mniejszości) Zapewniam Cie nie taki Kościół zostawił Jezus nam ludziom, nie taki!!! Obrastaja tylko w tłuszcz i krytykują że mało na tacy,że ludzie grzesza a oni co? Znajomy taksówkarz mojej koleżanki z pracy wozil księży do burdelu i co? Więc nie czepiaj sieludzi że nie wierzą w kościół. księży ważne jest by kochać Boga i nie ranić bliźnich.

Gość gość
8:52 to zamiast to życie naprawić przybierasz roszczeniowa postawę i traktujesz boga jak dojna krowę ? Takie jak ty się nie modlą kiedy jest dobrze tylko zamiast się wziąć do roboty klepia zdrowaski i myślą ze manną z nieba będzie lecieć , jesteś obrzydliwa

Gość gość
Trochę jak docieranie do szefa przez znajomą sekretarkę. Bardzo ludzkie, ale i bardzo pogańskie podejście.