Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mialyscie tak że dawalyscie dzieciom z rodziny porządne zabawki a oni Wam słabe?

Polecane posty

Gość gość
Niektórzy nie potrafią prezentów dawać. Moj mąż i jego rodzina dają najgorsze prezenty jakie istnieją. Mąż już się ogarnął I już daje normalne prezenty ale oni nadal to samo. Szwagierka kupuje dziecku jakieś zabawki które się że psują po kilku dniach i to są prezenty na urodziny czy na świętach. Tak to nie oczekuję nic dla małego. Teściowie też kupują szajs z pepco. Raz tylko dostał fajniejsze rzeczy i to były książki. A dla nich jak kupujemy fajne rzeczy to nawet nie potrafią dziękować. W ogóle nie dziękują co jest dla mnie dziwne. Moi rodzice przyjechali kiedyś do Polski i nawet nie dziękowali za prezenty. Możesz kupować taki sam szajs jak oni dla ich dzieci.

Gość gość
ja tak trochę z innej beczki nie robimy dzieciom drogich prezentow dla dwojki za 100 zl i tak samo oni dla naszych ale mam dosyć z tego powodu bo mozesz gadac co dziecko lubi i trzeba tylko trochę poszukac i odrobine checi znaleźć i taki np moj dzieciak bedzie me ga zadowolony bo dostal to co lubi i czym się interesuje np taki minecraft zabawki sa drogie ale mozna poszukac i np na allegro kupic koszulke z wlasnym nadrukiem za ok 35 zl i syn szwagra byl wniwbowziety a moj prosił o kubek z lewandowskim bo uwielbia a co dostał kubek z milikiem bo byl pod reka akurat w sklepie mozna powiedziec no i co z tego kubek to kubek ale oni robią to juz od dłuzszego czasu i mam juz wrazenie ze zlośliwie

Gość gość
Dawanie prezentów z okazji , urodzin , imienin, dnia dziecka , mikołaja to durne zwyczaje . W ogóle z takich okazji u nas nie dajemy prezentów , tylko dla własnego dziecka . Nie mówię pod choinkę , wesele , komunia , ale urodziny , bez przesady . Potem tworzy się takie tematy na kafeterii i puszcza te swoje frustracje w świat , nie byłoby durnych zwyczajów nie byłoby durnych tematów autorko .

Gość gość
zgadzam się, że dawanie prezentów na urodziny w rodzinie nawet bliskiej jest mocno zbędne... mnie np. wkurza to jak brat męża daje np, chrześnicy swojej, córce najstarszego szwagra wyraźnie droższy prezent niż naszemu synowi i to jest np. w sytuacji jak jesteśmy wszyscy razem i nasz syn to widzi...bo jak nas nie ma to i niech da jej i nawet za 1000 zł prezent nic nam do tego...

Gość gość
Ludzie to są tylko rzeczy...przywiązujecie uwagę do rzeczy, zabawkę, które dziecko za chwilę rzuci w kąt. W dzisiejszych czasach ludzie mają i gromadzą taka ilość rzeczy zbędnych i tego samego od małego uczą swoje dzieci. Nie chodzi o to żeby kupować na urodziny za przeproszeniem badziewne samochodziki prosto z ChLR, tylko może coś co ma jakiś większy sens, i nie koniecznie musi być mega wielki zestaw markowych Lego. Może warto się zastanowić nad zakupem karnetu na basen, czy jakąś inną atrakcję. Przestańcie żyć kategorią zbierania zbędnych rzeczy, które najpierw zawalaja wam domy, a później smietniki, bo przecież używanie czegoś po innym dziecku jest bee.