Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ogrodniczka 555

ciaza a nalogi

Polecane posty

Gość ogrodniczka 555

hej x jestem w 9tym mcu ciazy , dowiedzialam sie o tym ok 4 tyg temu . Jesem palaczka , srednio pale ok 20 fajek dziennie. Do tego co wieczor pilam sobie po pracy cala butelke wina przed spaniem dla relaxu , przy kompie , przy tv ..... Bardzo wszystko ograniczylam ,ale pomimo ze martwie sie o dziecko to raz na jakis czas zapale np 3 dziennie i wypije lampke wina, nie mam zadnych objawow ciazy , czuje sie swietnie dlatego tak ciezko mi zerwac z nalogami. Martwie sie cholernie o te pierwsze tygodnie , w sumie prawie dwa mce kiedy palilam paczke dziennie i pilam nie raz wiecej niz butelke winna dziennie , kiedy jeszcze nie wiedzialam o ciazy .....

Gość gość
Marne prowo spadaj stad :)

Gość gość
Pewnie nawet nie wiesz patolu kto cię zapłodnił

Gość ogrodniczka555
nie wiem skad pomysl , ze to prowo ...... moze ktos normalny napisze ?

Gość ogrodniczka555
prosze napiszcie mi jak sobie radzicie , nie wierze ze wszystkie laski w ciazy nie maja nalogow :( maj facet jest wsciekly , wiec podpalam jak nie ma go w domu , a jak jest to pale elektryka :(

Gość gość
Tak tak. 8 mc ciazy brak ruchow dziecka i plaski brzuch. Jesli to prawda to niezle alkoholiczko sie musial ci urwac film na 8 miesiecy ze to przroczylas :)

Gość ogrodniczka555
jezu zle mi sie napisalo , przepraszam , serio , jestem w 9 tyg i 67 dniu tak mi lekarz wyliczyl

Gość gość
Aaa to sorka zmirnia postac rzeczy. Najlepiej skoncz z tym winem i fajami. Chyba nie chcesz miec dziecka z Fas? Nie denerwuj sie przedewszystkim. Podobno do 5 czy 4 tyg jest okres jakby ochronny. Przeciez nie kazda kobieta wie ze juz siup jest w ciazy. Przestan pic i palic. Popalanie nie rozwiaze problemu. A wino mozesz sobie odpuscic, to takie trudne???

Gość ogrodniczka555
pije piwa bez alho , cydry albo heinekeny nawet spoko sa , ale wino bez alko smakuje jak kompot :( jakos z elektrykiem jest ok ale mam czasami taki napad , ze strasznie mi sie palic chce , wtedy ide palic na ogrod , wezme troche dymka i gasze w polowie , ale mimo to zle sie z tym czuje.mam 34 lata pale juz 15 , wiec ze powinnam ale jest mi strasznie ciezko. Czy uwazacie ze elektryki sa tak samo szkodliwe ? ja mam nadzieje ze moze jak jakies objawy dostane typu mdlosci albo bede senna to mi sie odmieni. Poza tym jestem uziemiona w pracy odkad im powiedzialam i juz 4 tyg nie pracuje , bo szukaja mi nowego zajecia tymczasowo , nuda jest okropnoscia

Gość gość
Elektryki sa nawet gorsze. Zdajesz sobie sprawe ze Twoje lozysko przy porodzie moze byc czarne? Od razu beda wiedziec. Na 9 miesiecy to nie jest zaden problem odstawic alko. Martwiace jest to ze szukasz substytutow powa wina itp..zacznij jesc owoce podgryzac paluszki czy orzrszki czy cos. Pierwszy dzien dwa trzy beda trudne. Pomysl o tym ze to ze palisz twoje dziecko tez pali. Tez pije. To jest jak rosyjska ruletka moze byc dobrze moze nie. Kiedys byla na forum jakas dziewczyna zalamana. Nie mogla przestac pic piwa wiec pila redsy po jednym czy dwa dziennie. A zalamana byla dlatego ze po porodzie niespodzianka- dziecko z Fas. Nie mowie ze Tobie sie trafi czego ci absolutnie nie zycze bo wiele jest lumpiar i rodza zdrowe dzieci ale pozniej tak np wychodzi w problemach w uczeniu - taki lajtowy przyklad. Wez sie w garsc

Gość ogrodniczka 555
no wlasnie dlatego pytam , bo mialam spotkanie z polozna i powiedziala mi zebym starala sie jak najmniej palic i zastapic elektrykiem ..... co do alko to pije te zerowe czyli piwo tylko w smaku jest jak piwo ale nie powinno zaszkodzic chyba .... znow kol ktora byla w ciazy mowila ze jej pielegniarka powiedziala ze dopoki lozysko nie jest w pelni wytworzone to nic dziecku nie szkodzi

Gość ogrodniczka 555
a i jeszcze dodam , ze polozna z ktora mam spotkania jak robila wywiad to jak jej powiezialam ze pale duzo i pije wino butle dziennie to mnie skierowala na terapie dla ludzi z nalogami , ale bylam na spotkaniu i oni generalnie tylko daja wskazowki jak przestac i jak sobie czas zabic , nie wiem czego oczekiwalam , ale myslalam ze troche wiecej w tym kierunku zrobia , nie moge spac po nocach dlatego w pilam wieczorami na zamule , teraz ani pic nie moge ani tabletek na sen

Gość gość
Zmien polozna skoro radzi Ci nikotyne zamienic na druga nikotyne. To samo lekarz jesli mowi dla zdrowotnosci lampka wina na krazenie. Nie ma zadnej bezpiecznej dawki. Przynajmniej z alkoholem dalas rade. Jest pewnie wiele osob ktore powiedza "taak a moja mama ze mna w ciazy kurzyla paczke dziennie i nic mi nie jest" ale czy aby napewno? Dzieci palaczek moga byc watle slabe. Pozniej po porodzie takie dzieci krzycza w nieboglosy bo sa uzaleznione i ie maja juz dostepu do nikotyny. Tak samo sie czuja jak Ty teraz gdy niepalisz. Chyba wolisz sama rzucic niz pozniej twoje nowonarodzone dziecko? Przepraszam za wczesniejszy niemily komentarz.

Gość gość
A co fo nocy sama zobaczysz z czasem ze bedziesz spala nawet caly dzien ;) tak w ciazy bywa :)

Gość gość
Sprobuj wytrzymac lepiej sie pozniej meczyc ze zdrowym dzieckiem niz z dodatkowo chorym.. I nie pal elektronicznego on jest jeszcze gorszy

Gość ogrodniczka 555
spoko , rozumiem , zle napisalam na poczatku ja na pewno cala ciaze nie mam zamiaru palic , boje sie tylko ze juz te pierwsze tygodnie cos zaszkodzily. mialam urodziny i 10 dni wolnego w pracy , przyjechala kolezanka na pare dni , pilysmy duzo , bo prawie po 2 butelki na glowe wieczorami , do tego co chwile fajke , tym sie tez bardzo martwie :( dowiedzialam sie ok 6 tygodnia z tego tez wychodzi ze na samym poczatku ok 2 tyg ciazy bylam na silnych lekach przeciwbolowych i silnych antybiotykach :( chcialabym miec maly brzuszek chociaz , moze bardziej by do mnie to docieralo :( narazie jakby nie dociera , nie umiem tego oswoic , wydaje mi sie ze jakby nie o mnie mowa ...

Gość gość
Nie panikuj nie takie rzeczy czy leki kobitki biora w 2 tyg jak nie wiedza :) jak pisalam jest okres ochronny. Nie martw sie rzuc to w cholere przemeczysz sie pare dni i zyskasz zdrowie swoje i dzieciaka! Jak przyjda mdlosci to moze samo cie odrzucic jak np od kawy czy imbiru czosnku czy czego tam. Noe zwlekaj do tego czasu. Dasz rade! A pieniadze z paczki dziennie zbieraj do skarbony codziennie ta sama sume kupisz cos super dziecku z wyprawki albo... jak duzy brzuszek bedzie to udasz sie na relaksacyjny masaz dla kobiet w ciazy. Uwierz mi ze bedziesz tego pragnela bardziej niz fajek :)

Gość ogrodniczka 555
a i jeszcze dodam , ze zaczelam pic melise w ciagu dnia , robie caly dzbanek i pije jak kompot , mam nadzieje ze mozna Chce juz do pracy wrocic , zeby bym miedzy ludzmi i dzien bedzie mi szybciej lecial , bo teraz caly miesiac juz siedze sama w domu , dostaje szalu

Gość ogrodniczka555
dziekuje Ci za odpowiedzi , mam troche zal do siebie ze bylam glupia i myslalam ze jak zajde w ciaze to , ze jakos naturalnie mnie odepchnie od uzywek a tu ogromne zdziwienie , oprocz tego ze lekarz powiedzial ze jestem w ciazy nic komptelnie sie nie zmienilo

Gość gość
Melise mozna pic ja tez pilam jej sporo lekarz pozwolil

Gość gość
O melise i rozne rzeczy co wolno co nie posluchaj lekarza prowadzacego. Wybierz madrze i nie sluchaj z forum osob czy pily czy nie pily ziol itp. Nie ma za co dziekowac :) skoro masz za duzo czasu wybierz sie na spacer zakupy spotkania ze znajomymi cokolwiek. Siedzenie na tylku tylko wymusza oderwanie sie -czyli wyjscie na dymka :) 3mam kciuki za Ciebie :)

Gość ogrodnicza 555
no wlasnie , ze mieszkam za granica , nie mam tu rodziny , wiekszosc kolezanek w pracy , a facet cale dnie tez pracuje. bylam na basenie 2 dni temu , jutro chyba tez pojde dla zabicia czasu , ale mowie ci ciezko mi jak cholera , 12 czerwca mam pierwsze USG wiec moze jak zobacze na wlasne oczy to bedzie mi latwiej :)

Gość gość
mnie by bardziej martwily te tabletki przeciwbolowe w poczatkach ciazy,bardziej niz papierosy i alkohol.mialam podobna sytuacje,bolaly mnie zeby.2 tyg bralam przeciwbolowe.urodzilam dziecko z wada serca,mysle ze po tych tabletkach wlasnie.

Gość ogrodniczka 555
ja mialam polpasca , myslalam ze to od zeba , mialam antybiotyki i na bol. Lekarz ogolny spr ulotki i mowil ze powinno byc ok , ale martwie sie bardzo a jaka wada serca? bardzo grozna? nie wyszlo ci na USG ?

Gość gość
21:38 moglas sie opanowac z takim komentarzem. Na wady serca sklada sie caly wachlarz czynnikow. Nie musisz dobijac Ogrodniczki ze ty tak mialas i przypuszczasz ze przez przeciwbolowe. Dziewczyna sie martwi a ty ja nakrecasz. Wziela to wziela jak 3/4 osob w podobnej sytuacji gdy cos boli. Sa to twoje domysly wiec bez naukowych badan nie pisz i nie nakrecaj spirali stresu

Gość gość
Ogrodniczko nawet nie czytaj takich komentarzy i sie nie nakrecaj. Rownie dobrze mozna miec kojtakt skorny z domestosem i pozniej gdybac ze to pewnie przez to jest cos nie tak. Bedzie dobrze. Najlepiej nie czytaj na necie sluchaj sie lekarza a jak masz watpliwosci idz na konsultacje do innego. A co do czasu super ze chodzisz na basen. W ciazy plywanie odciaza kregoslup. A co do innych atrakcji zacznij czytac ksiazki a najlepiej wkrec sie w jakis serial :)

Gość gość
I kolejne kolko wzajemnej adoracji patologicznych alkusek brawo brawo dalej sie pocieszajcie ze nic się nie stalo to jest zalosne lepiej poczytaj sobie o FAS i puknij sie w pusty leb!

Gość gość
Przeczytalas wszystkie komentarze? Widze braki w czytaniu ze zrozumieniem.

Gość gość
Proszę przeczytaj "jak rzucić palenie" allen carr jest na chomikuj lub innych za darmo do ściągnięcia nie masz nic do stracenia

Gość gość
Ma też drugą książkę o alkoholu...serio pomaga.a o dzidziusia się nie martw będzie dobrze zobaczysz tylko myśl pozytywnie