Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Krwiak w ciąży

Polecane posty

Gość gość

Witam jestem w 8 tyg ciąży. Na początku 7tyg dowiedziałam się że mam krwiaka ponieważ poszłam do szpitala z dużym krwotokiem nie zostawili mnie bo stwierdzili że nie ma potrzeby chodziłam do nich tak przez 4 dni bo ciągle krwawie am ciemno czerwona krwią że skrzepami ciąża była żywa krwiak umiejscowiony nad płodem. Na początku 8tyg dostałam silnych boli podbrzusza krzyża rwanie w macicy i do tego biegunka i zawroty głowy pojechałam do szpitala tam powiedzieli ze ciąża żywa i zostawili mnie na obserwacji. Leżałam tam 2 dni wychodząc że szpitala miałam jasno brązowe plamienia nie zrobili mi żadnego usg jak dostałam wypis. Na drugi dzień zobaczyłam ciemno brązowe plamienia później z domieszką krwi a teraz znowu plamienia z jasno czerwona krwią i klocie po prawej stronie w podbrzuszu. Czy to coś złego czy może ten krwiak się porostu oczyszcza. Pomocy bardzo się boję jest to moja pierwsza upragniona ciąża

Gość gość
Dodam że nie mam jeszcze lakarza prowadzącego i pierwsza wizytę mam dopiero 29 maja (we wtorek)

Gość gość
LuteiLuteona i leż. I szybciej do lekarza.

Gość gość
Co my ci tu możemy pomoc. Do lekarza prywatnie idz. Jesli krwiak jest nad płodem istnieje szansa ze sie wchłonie gorzej byłoby gdyby był w pobliżu łożyska, mogłoby sie odkleic.

Gość gość
Dziękuję wszystkim za odpowiedzi :)

Gość MyszkaM86
Witam. Kiedyś udzielałam się tu ale w innym temacie. Tym razem pisze do Was by dowiedzieć jak to było u was... Mianowicie w 7tc trafiłam do szpitala po silnym krwawieniu, na usg krwiak przy ujsciu macicy ok. 0,5cm wielkości. Tradycyjnie duphaston, relanium, acard i nosa w razie bólu. Starałam się leżeć jak najwięcej, ewentualnie siedzieć ale przy dwójce dzieci bywało różnie choć na szczęście mąż też był cały czas w domu. Po 8dniach kontrola i mojego gin, z maluchem ok ale krwiak urósł do 3cm o muszę leżeć plackiem do kolejnej wizyty. Powiedzcie jak to u was się potoczyło dalej? W pierwszej ciąży odklejała mi się kosmowka ale krwiak się nie zrobił.