Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co uwazacie o tym protecie w sejmie

Polecane posty

Gość gość

Ja jestem matka staram sie je po części zrozumiec. Nie ma czego im zazdroscic tylko podziwiać.Ale to co one mowia nie glosujcie na Pis bo niby nic im nie zaproponowali oblepiaja kartkami sejm a dzisiaj ten afisz afera bo straz parlamentarna im zabronila karetka wzywaja smieszne bo mialy tylko za0czerwieniona reke..w tym czasie mogliby komuś pomoc.

Gość gość
A ja uważam że wszystkim tym którzy są przeciwni temu protestowi należy się by kiedyś stali się rodzicami takich dzieci to może będa rozumieć te matki,inaczej z naszymi rodakami się nie da.

"#Hartwich zaprasza Rząd RP do rozmów nad budżetem RP na kolejne lata i chce być doradcą z ramienia niepełnosprawnych. No kurwa jaja " x jest to polityczny cyrk nastawiony na zyski małej grupy osób. Nie popieram

Gość gość
Pisalam ze podziwiam tych rodzicow.Ale przeciez rzad chce im dac dlaczego nie chca przyjac tego. caly czas mowia ze nic nie chca dac.

Gość gość
A co im chcą dać? 520 zł w czym? to może sobie niech też biorą pobory w papierze toaletowym.kaszance etc.Ci ludzie nie wszyscy potrzebują pampersów etc. oni chcą isc do kina,na lody,wyjechać z rodzicami za miasto a za co za te miesięczne 900zł.+,to nieroby/patologia dostaje 500+ a z tą grupą ludzi pokrzywdzonych przez los nikt się nie liczy..Na zeszyty dadza 300zł tym którzy mogliby kupić biednych WSTYD!!!

Gość gość
14:07] nie dziwię,każdy podły zakłamany ma podobne zdanie,oj byś kiedyś nie był/była w posiadaniu dziecka/wnuka niepełnosprawnego,poczujesz tę przyjemność moze nawet ci sie to należy

gość dziś x Najbardziej zakłamana jest ta hartwich, która kłamie, że jej syn nie pracuje :) A wracając do twojej choroby psychicznej... nie życz nikomu co tobie niemile 🖐️

Gość gość
to jest protest polityczny, na którym traca w sumie te osoby niepełnosprawne - są kartami przetargowymi dla buców z partii i rządu - czyli frajerstwo górą

Gość gość
300+ to kiełbasa wyborcza dla tych których kupią na wybory ha ha ha ciemniaki

Gość gość
ale to są ICH dzieci. Nie wszystkich podatników. I to ONI jako rodzice mają zasrany obowiązek te dzieci utrzymywać i się nimi opiekować Ja jako podatnik nie mam żadnego interesu w utrzymywaniu bezrobotnych (zasiłki), niepełnosprawnych, cudzych bachorów (500+), pijaków patoli (mopsy, sropsy). WSZELKIE rozdawnictwo i socjal powinno zostać zlikwidowane. A te pajace z opozycji robią sobie cyrk i PR kosztem protestujących. tak samo by ich traktowali gdyby oni rządzili. tak jak pis wcześniej popierał inne protestujące grupy a teraz ma ich w doopie, po prostu nie ma kasy na to wszystko. kolejne rządy tylko nas zadłużają coraz bardziej zamiast dopiąć budżet bez pożyczania. wszyscy są siebie warci

Gość gość
Najbardziej zakłamana jest ta hartwich, która kłamie, że jej syn nie pracuje usmiech.gif jasne, tylko wiesz jaki koszt i praca jest konieczna zeby chłopaka doprowadzić do takiego stanu jak jest w tej chwili, czyli ze jako tako coś sam robi. Chciałbyś, czy chciałabyś takie dziecko t?

Gość gość
MastemaSatanael dziś a ja ci za cała przyjemnością życzę gdyż nie rozumiesz tych matek które 24 godz na dobę muszą zaiwaniać,wiesz co to znaczy MATOLE,tu się wyżywasz? to może idz popracuj z takimi dziećmi w ośrodku to zobaczysz jak wygląda takie życie i praca

Gość gość
ale to są ICH dzieci. Nie wszystkich podatników. I to ONI jako rodzice mają zasrany obowiązek te dzieci utrzymywać i się nimi opiekować xxxx nie pyszczku, efektem rozwoju cywilizacyjnego jest to ze nie musimy juz dobijać starych , chorych, kalekich, mniej ładnych, itp dlatego że utrzymywanie ich przy zyciu zagraża całej społeczności. Dlatego nikt nie dobije ci rodziców, jak przekroczą 65 lat, czy dziecka, bo wzrośnie bezrobocie i nie trzeba nam nowych

Gość gość
Do 15:03 tak syn Hartwich pracuje jako kierowca ciężarówki puknij się głupia babo w łeb

Gość gość
15:07 A teraz bucu dajesz na 500+ na patologie , dasz na zeszyty 300 na rydzyka i morda w kubeł a żal ci na niepełnosprawnych.

Gość gość
Rząd spełnił wszystkie postulaty poza ”żywą gotówką". Teraz to już protest polityczny, obecność i słowa Wałęsy o tym świadczą. Dostały dużo, czas opuścić sejm.

Gość gość
MastemaSatanael dziś :):):):) chyba w szczekaniu ryjem!!!

Gość gość
Biedna Hartwich z dziećmi jeździ na wakacje do Chorwacji. Mnie stać na 5 dni nad Bałtykiem. Mam iść protestować?

Gość gość
Pisdzielce ruszyły do boju na kafie

Gość gość
ale pi)s juz wyborow nie wygra - popatrzcie jak wszystko PODROŻAŁO... to oni juz zadną kielbachą wyborczą w postacie jakichs smiesznych groszy nie spowoduja tego, ze ludzie beda glosowac na to. I co im z tego, ze dadzą na jakies dziwne dzieci 300+? jak teraz ogromna liczba osob tychże dzieci nie ma, a w sklepach wszystko coraz bardziej drozeje???? :D

- Ja bym bardzo chciała, żeby Kuba [Hartwich - red.] pracował. Był zarejestrowany w urzędzie pracy w Toruniu, jeździliśmy przez przeszło 2 lata na tak zwane "odhaczanie". Za każdym razem słyszał, że nie ma dla niego pracy, w najbliższym czasie nie będzie. Uspołeczniam Kubę, jak tylko mogę i robię wszystko, żeby nie był w tych przysłowiowych "czterech ścianach" - tak o swoim niepełnosprawnym synu Jakubie Hartwichu mówiła kilka tygodni temu w TVN24 protestująca w Sejmie Iwona Hartwich. x gazeta. pl x 22.05.2018 r. OŚWIADCZENIE FUNDACJI Z WIDOKIEM Wobec pojawiających się spekulacji dotyczących działalności Fundacji z Widokiem, której fundatorem jest matka niepełnosprawnej dziewczynki, a które to spekulacje godzą w jej dobre imię i jej pracowników oraz utrudniają swobodne działania ukierunkowane na poprawę jakości życia dzieci i osób niepełnosprawnych, fundacja oświadcza, że Pan Jakub Hartwich od listopada 2016r. jest zatrudniony w fundacji. Zatrudnienie jest dofinansowane przez PFRON. Obecnie Pan Jakub Hartwich przebywa na urlopie. Sposób spędzania czasu wolnego przez pracownika fundacji pozostaje w jego wyłącznej gestii. Fundacja prosi o uszanowanie jej działań i nie prowadzenie dyskusji dotyczącej obecnego protestu w Sejmie RP na fanpage fb prowadzonym przez fundację oraz w innych mediach. Wobec zaistniałej sytuacji możliwość umieszczania komentarzy na fanpage fb fundacji została wyłączona. Zarząd Fundacji z Widokiem x Fundacja z widokiem

Gość gość
gość dziś Nie chciałabym Hawai,Chorwacji i innych mi zakątków świata i mieć taki ciężar patrząc na kalekie swoje dziecko. Ty wiesz co ty mówisz,wolę 3 dni nad morzem ze zdrowym moim dzieckiem niż tę Chorwację.Stuknij się kobieto w łeb,bo żal czytać takie idiotyzmy.

Gość gość
Fundacja nie da mu emerytury jeśli panstwo nie da pieniędzy na rentę,rodzice wiecznie żyć nie będą.Zadroscisz mu tej pracy,czy moze niepełnosprawności? Zapytaj go,może chcesz się z nim zamienić na ten wózek inwalidzki i prace w fundacji:)

Gość gość
do gościa dziś Ciesz się że masz zdrow łapy i kulosy a to że mało zarabiasz to może powód prosty,też brak szkoły.

Gość gość
Biedna Hartwich z dziećmi jeździ na wakacje do Chorwacji. Mnie stać na 5 dni nad Bałtykiem. Mam iść protestować? xxxx wyjasnienia dla głupszych: jesli ona załatwi ze wejdzie ustawowo, zę dzieci niepełnosprawne dostaja np. 500 zł to dostana to wszystkie dzieci, anie tylko jej. Kaleki rodza sie róznym ludziom, tym bogatszym także, wieć to żestać ja na wyjazd to tylko dla niej lepiej. Wielu nie stać i oni tez skorzystaja na jakimkolwiek dodatkowym swiadczeniu jakie dostana. Chyba nie myslisz, ze ktoś napisze ustawę ze ona dostanie na swoje konto kasę przeznaczona na wszystkie niepełnosprawne dzieci w tym kraju? Może właśnie dlatego może protestowac ze ją stać na siedzenie w sejmie przez 2 miesiące, a inni rodzice w tym czasie chocby chieli protestowac to nie mogą bo muszą tyrać. A poza tym akurat Chorwacja nie je t wiele droższa niż podobny wyjazd z 2 dzieci nad Bałtyk, przez 50+ ceny w Polsce tak podskoczyły ze lepiej wyjechać trochę po sezonie za granicę. Ceny podobne a warunki lepsze. I serio zazdrościsz kalekom wyjazdu? Chciałbyś być jak jej syn całe zycie za możliwość 1 wyjazdu na wakacje rocznie?Bo ja wolę do śmierci w domu siedzieć w kazdy urlop byle mnie i moich dzieci zdrowie nie opuściło

Gość gość
Z chęcią przyjme taką lekką prace za ponad 2,5 k w Polsce + zasiłek dla opiekuna ok. 1200-1400 lapka.gif zaden problem. okaleczysz niby przez przypadek swoje dziecko i masz:)

Gość gość
Nie tłumacz tym zawistnym MAOŁOM,bo to to zieje jadem i tak niczego nie pojmuje.