Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Nie karmiłam piersią powody

Polecane posty

Gość gość
07.13 Nie każde dziecko wisi na piersi co godzinę. Dlaczego tego nie możecie zrozumieć. Moja po karmieniu piersią spała do 4 do 5 godzin. Raz usunęła na wyjeździe, przespala 7 godzin bez karmienia jak miała 2 miesiące. Mogłam spokojnie po karmieniu wyjść na te godziny i zostawić młoda z ojcem karmilam 1.5 roku. Syna karmilam z butelki i mogę porównywać. Karmilas piersią przynajmniej do roku, żeby mieć porównanie? Chyba nie. Więc dlaczego się rzucasz. Dla mnie wygodniej było karmić piersią.

Gość gość
Dligo nie ksrmilam bo nie moglam. Zaraz mnie zjada i nie uwierza niektore, ale ja karmilam rowno 5 miesiecy corke butelka ale MOIM ODCIAGNIETYM mlekiem. Dokarmialam modyfikowanym (3-4 butle dziennie, czasem mniej, pozostale 8-9 moje mleko) bo mialam malo pokarmu. Mimo usilnych staran i przystawiania co chwila corci przez miesiac do cyca nie potrafila ssac. Az siniala za kazdym razem z placzu przy cycu, a przy butli spokojnie pila i zasypiala. Chcialam karmic dlugi, odciagalam co godzine a i tak przerobialm 6 powaznych zapalen piersi i nie utrzymalam laktacji. Wiec, nie karmilam dlugo bo po prostu nie dalam rady.

Gość gość
Moja też nie wisiała na cycku. Co godzinę? Bez jaj. Kiedy laktacji się stabilizuje to tak częste karmienie nie wchodzi w grę. Uważać na to co się je? A od kiedy to matka KP musi pilnować jakiejś diety? Pomijam dzieci z alergia, ale dla nich mm też musi być specjalne. I co jest wygodnego w myciu, wyparzaniu, podgrzewania, przygotowaniu mieszanki. Cycka odslaniasz, karmisz, chowasz. Komfort bez porównania. A co do częstotliwości, szybko znalazłysmy swój rytm, karmienia nas nie ograniczały, bo mogłam przewidzieć kiedy trzeba będzie usiąść i dać małej pokarm. Karmiłam pół roku, super sprawa.

Gość gość
A dlaczego maja wyrzuty sumienia kobiety które nie karmily długi? Jedne nie mogły, drugie nie chciały. Ja od początku wiedziałam że nie ma opcji karmić dłużej niż rok. Abstrakcja jest dla mnie karmienie dziecka które chodzi. Moim celem było minimum 6 mcy, ale liczyłam się z tym że i to może się nie udać. Tu nie chodzi o to żeby karmić dziecko długo, ale żeby zacząć, spróbować, dać dziecku od początku to co najlepsze. Trzeba cieszyć się z każdego karmienia, z każdego dnia KP. A jeśli się z jakiegoś powodu nie uda? Tak bywa, życie, nie ma się dołować. Ale wymyślanie głupich argumentów (obraźliwych dla kobiet KP) tylko po to żeby usprawiedliwić swoją niedojrzalosc i niezdrowy egoizm jest śmieszne i żałosne.

Gość gość
Mojej siostry mała dosłownie wisiala na cycku cały dzień a i na kafe nie brakuje tematów typu " dziecko zrobiło sobie smoczek z piersi", więc to wcale nie jest rzadkie zjawisko. Ale oczywiście matki KP będą zaprzeczac, bo ONE nie miały takiego problemu, więc problem nie istnieje ;-) ot logika. A co do diety matki karmiącej, to niby jej nie ma, a ciekawa jestem ile razy przez te pół roku jadlas kapustę, groch, bób, fasolę, owoce pestkowe, cebulę, czosnek i inne takie ;-) jasne, pewnie codziennie ;-) albo pewnie powiesz " nie jadłam bo nie lubie". No i nie wspomniałas o wyjściu bez dziecka. Pewnie nie było takich... Albo siedzenie z laktatorem. No to już wolę wyparzac te moje butelki.

Gość gość
19:13 a jak się nie karmi to one wyglądają później jak dawniej?? Dla mnie KP jest obrzydliwe. Nie wyobrażam sobie karmić dziecka poprostu fujjjjjj. Ale boję się że po ciąży mój biust i tak będzie jak uszy spaniela:((

Gość gość
20:20 taaaa jasne.....

Gość gość
8.38 mam to samo. Mnie to po prostu brzydzi. I nie ma siły, która by mnie zmusiła do kp, bo i po co? Żeby znienawidzic to dziecko? A co do piersi, to dużo zależy od elastyczności twojej skóry. Czasami tak jest, że juz po samej ciąży wyglądają jak uszy młodego spaniela, ale jeśli jeszcze dodatkowo byś karmila kilka mies, to wyglądały by jak uszy naprawdę dużego i starego spaniela ;-) życie.

Gość gość
Tez Sie zgodze, ze autorce lepszy pies, niz dziecko. Ja chciałam, ale do chrzanu mało pokarmu:-/ poddałam sie i przeszłam na mm, nie chciałam, zeby dziecko wiecznie sie stresowało i płakało z głodu, a ja pewnie razem z nim. Z tym, ze teraz inaczej bym to rozegrała, zawalczylabym o laktację.

Gość gość
80% kobiet po KP ma sflaczałe , obwisłe piersi. Przecież to widać, kogo wy oszukujecie . Na kafe oczywiście każda ma super cycki ;-) owszem sama ciąża też wpływa na cycki, ale ona wpływa przez 9 mies, a jak karmicie kolejne 9, to chyba logiczne jest, że jest jeszcze gorzej ;-) na szczęście są kobiety, dla których wygląda biustu po porodzie już w ogóle się nie liczy, bo to niedojrzale zajmować się takimi bzdetami w obliczu cudu KP i czują się one szczęśliwe że swoimi flakami ;-) co kto lubi.

Gość gość
Co wy z tymi piersiami po KP. Patrzę na cycki kobiet w mojej rodzinie i otoczeniu i mają normalne piersi, niektóre bardziej uległy grawitacji, ale to kobiety po 50tce. I znam 2 które po KP tak źle czuły się ze swoim biustem, że zrobiły sobie silikony i super. Reszta albo nie odczuła drastycznych zmian, albo nie robi z tego dramatu bo i czemu?

Gość gość
Karmiłam dzieci po ponad 2 lata. Cycki jak miałam tak mam ładne. Może nieco opadły -ale to też kwestia wieku bo mam 39 lat i raczej całe życie nie będą sterczeć jak u nastolatki. A na piersi bardziej wpływa ciąża a nie karmienie. A poza tym kp długie chroni przed rakiem piersi.

Gość gość
Nie karmiłam piersią ani jednego dnia i nie mam z tego powodu żadnych wyrzutów sumienia. Mój wybór, moja sprawa i nikomu nic do tego.