Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Można mieć do porodu hybryde lub żelowe paznokcie???

Polecane posty

Gość gość

Mam na myśli krótkie w stonowanym kolorze np. nude, ale jednak zrobione czy to hybrydą czy żelem? Robię paznokcie od ponad roku. Rodze w czerwcu i zastanawiam się czy należy je na czas porodu zdjąć? W niczym mi nie przeszkadzają, są krótkie. Któraś z Was do porodu miała??

Gość gość
Raczej nie powino sie miec. Utrudnia odczyt z pulskosymetru.

Gość gość
Najlepiej tipsy

Gość gość
Ja też zawsze miałam żel i hybryde, teraz mam tylko bezbarwny żel (bo są cienkie jak pergamin) i krótkie. Koloru lepiej nie mieć, bo w razie ewentualnej cesarki to oni patrzą na paznokcie czy nie sinieją. Dużo zależy od lekarza. Lepiej nie ryzykować. Kolor zrobię jak już urodzę

Gość gość
Tak jak Ci wyżej dziewczyny napisały - nie, bo zasinienie paznokci to widoczny objaw niedotlenienia, ważne, żeby można było to zaobserwować.

Gość gość
Nie powinno sie mieć nic na paznokciach z w.w. powodu

Gość gość
Podrapiesz dziecko przy zmianie pieluchy czy kapieli

Gość gość
Zesrasz , a nie podrapiesz . Ja w żelowych paznokciach ściągam sobie soczewki z oczu. Jak ktoś ma pazury długo, to sobie z nimi świetnie radzi.

Gość gość
Zależy od lekarza. Raz na sale operacyjna wjezdzalam z pierścionkami których nie mogłam zdjąć paznokciami których nie zdążyłam zmyć i jakos dali rade. Mialam łyżeczkowanie po poronieniu wiec tez ginekologiczne sprawy. Podczas operacji jest anestezjolog moze patrzeć w komputer na puls a nie na paznokcie. Teraz niedawno mialam zabieg w znieczuleniu miejscowym, szycie ręki, nie usypiali mnie całkiem a kazali nawet majtki ściągać i tampon wyciągać

Gość gość
Logicznie - po cholere Ci te pazokcie przy porodzie? Chcesz sie pochwalic dziecku? Jak bedziesz miala to nikt Ci tego nie zdrapie, ale po co ryzykowac? Z reszta juz widze jak Twoja wspollokatotka z sali, albo inne mamy w sali odwiedzin cisna z wielkiej damy w tipsach. Wszystkie po porodzie wygladaja tak samo wiec moze zrob sobie lepiej sztuczne rzesy? Z reszta pewnie juz masz.

Gość gość
7.33 ty chyba nie rozróżniasz tipsów od krótkich paznokci żelowych :-) nie rozumiem dlaczego poza wskazaniami medycznymi kobieta wg ciebie nie ma prawa mieć żelu na paznokciach. Bo co, jak rodzi, to musi być maksymalnie brzydka i niezdbana , tak dla zasady, bo rodzi??? Gdyby nie fakt, że nie zalecają koloru na paznokciach z uwagi na ewentualne cc, to w życiu bym nie zrezygnowała z paznokci tylko dlatego, że będę rodzic. Dziecku jest wszystko jedno, ale mi nie jest wszystko jedno i nie wiem kto niby miałby się że mnie śmiać? Współlokatora z sali? Mamy w sali odwiedzin? Nie interesuje mnie zdanie takich wiesniar jak ty. Ostatnio leżałam na patologii ciąży i nawet jedna z położnych która mierzyła mi ciśnienie powiedziała, że mam bardzo ładny kolor paznokci (umiarkowanie długie, żelowe). Miły komplement. Nikt się ze mnie nie śmiał.

Gość gość
Dziękuję, w takim razie nic nie robię...

Gość gość
Eh jeszcze pelny makijaz, swiezo ufarbowane wlosy i live stream na Facebooku moze co? Idziesz na wybieg czy rodzic dziecko?

Gość gość
Nie można,nawet mieć pomalowanych. Chodzi o zasinienie. Mi sprawdzali co jakiś czas paznokcie,bo były komplikacje. Zrobisz sobie pazurki po porodzie.

Gość gość
7:54 to autorka. Zaskoczę Cię, bo nie mam fb ani nic tego typu. Mimo to u fryzjera byłam. Włosy mam długie, pocieniowne, kolor jest zrobiony... Miałam nie iść i funkcjonować z odrostem, na zniszczonych końcach, bo jestem w ciąży? :D Dbałam, dbam i zawsze będę o Siebie dbać. Pozdrawiam :)

Gość PoLaPoLaa
8.02 Brawo

Gość gość
7.54 no jeśli dla ciebie świeżo pofarbowane włosy przed porodem są fanaberią, to nie mam pytań :-D najlepiej to iść z pryszczami na twarzy i 9 miesięcznym umęczeniem, z odrostami na pół głowy i tłustym włosami, żeby nie daj Boże nikt nie pomyślał, że na wybieg idziesz :-D tylko pamiętaj, żeby nie golić pach i nóg już miesiąc przed terminem, bo przecież ty idziesz RODZIĆ!!! A nie na wybieg :-D

Gość gość
8.07 hhahahahhaha Dokładnie. Du/py też już przed porodem nie podcieraj, bo podczas porodu i tak narobisz pod Siebie. Idiotka :o

Gość gość
7.54 może tobie obojętne jak wyglądasz, ale ja zawsze dbam o siebie, także w ciąży i nie zrobię z siebie lampucery tylko dlatego że idę rodzić.

Gość gość
Wiesz jeżeli dla Ciebie żelowe paznokcie są oznaką dbania o siebie to cóż. Dla mnie najważniejsze było zdrowie i spokojny poród. I nie pisze tu o farbie na włosach czy ich umyciu,bądź depilacji.Ale sine paznokcie to zupełnie inna rzecz.

Gość gość
Dla mnie zdrowie i dobry poród też były najważniejsze, ale to nie wyklucza tego, by zadbać także o inne rzeczy. Czemu wy kobiety jesteście takie zero jedynkę? Poród najważniejszy, ale nie poszłam na porodówkę z odrostami i zaniedbana! I tak jak pisałam wczesniej- miałem żel na paznokciach BEZBARWNY, żeby było widać zasinienie , a tydzien po porodzie położyłam kolor. Żelu nie pozbywać się całkiem, bo nie chciałam, żeby się połamane. Wy jak jesteście w ciąży, to już klapki na oczy i tylko ten poród i poród, a jest jeszcze ŻYCIE poza tym...

Gość gość
Nie powinno sie miec nawet kolorowego lakieru, Wiec odradzałbym. Ale baby sa zawsze mądrzejsze i robia po swojemu ;)

Gość gość
Moze jednak nie rob paznokci na wszelki wypadek bo roznie moze byc a zdrowie jest wazniejsze. Ja mialam juz miesiac przed terminem naturalne paznokcie na wszelki wypadek no i tak sie zlozylo ze z bolem brzucha 3 tyg przed terminem pokechalam do gina a bezposrednio od niego do szpitala i tam mi patrzyli na paznokcie

Gość gość
Dlaczego baby sa dla siebie takie wredne? Jedna baba drugiej babie wsadziła do dupy grabie:O Na stronie mojego szpitala widnieje jak byk - prosimy o nie malowanie paznokci, bo jest to dla nas wykładania stanu zdrowia. Proste? Proste. Po uj robic gownoburze?

Gość gość
Rodziłam 3 razy i powiem ci,że kolor na paznokciach działa na położne na izbie przyjęć jak płachta na byka. Miałam położony żel na swoją płytkę paznokciawą i pomalowany na czerwony kolor lakierem. Jeszcze nie bylo hybrydy. Położna pierwsze co to nie co się dzieje, jak się pani nazywa tylko wydała rozkaz, że mąż musi pójść do kiosku kupić zmywacz i ja mam zmywać ten lakier. Grzecznie posłuchałam i zostal bezbarwny żel na paznokciach. Przy następnych porodach miałam bezbarwną hybrydę i nikt nie miał zastrzeżeń.

Gość gość
Ja też nie wiem jaki macie problem z bezbarwnym żelem czy hybryda. Przecież jak jest przezroczysta, to będzie WIDAĆ ZASINIENIE! Nie trzeba od razu rezygnować że wszystkiego, wystarczy odpuścić kolor na jakiś czas przed porodem.