Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gośćhaha

Karmienie 3 latka piersia, zboczenie czy zdrowie.

Polecane posty

Gość gośćhaha

Spotkalam sie na kawie z moja kolezanka , byla ze swoja 3 letnia corka i nagle jej córka wyciagla jej piers i zaczela pic z piersi. Sama karmie piersia ale córka ma 4 miesiace dopiero. Dodatkowo nosi ja w huscie .

Gość gość
prowokacja i to obrzydliwa

Gość gość
Norma. Karmiłam córkę 4 lata i 10 miesięcy. W chustowanie trzylatki nie wierzę.

Gość gość
Pomimo że prowokacja żadna norma. Upośledzenie dziecka

Gość gość
Zboczone, ale za to zdrowe.

Gość gość
Dziewczyny ale to prawda, sama bylam zdziwiona, kolezanka jest wolontariuszka przy klubie laktacyjnym , a corke nosi w chustach typu ergo i connecta dla starszych dzieci one sa chyba do 18 kg, (same sprawdzcie) jak corka zostaje z ojcem nawet caly dzien wytrzymuje bez piersi , ale jak jest z mama to popija sobie kiedy ma na to ochote. To nie prowokacja, bylam ciekawa co inne mamy o tym sadza bo wydawalo mi sie to troszke dziwne.

Gość gość
dziś zdrowe. x chyba w czasie wojny jak nic innego nie ma.

Gość gość
Kp starszaka. To nie jest tak, ze dzieci nic nie jedza, tylko piers. Jak mamy nie ma to nie ma mleka o tyle. Ja nie karmilam na żądanie tylko rano i wieczorem. Traktowalam to jak zastrzyk przeciwcial i rzeczywiscie dzieci w żłobku i przedszkolu nie chorowaly. Teraz mam juz dzieci odchowane i nie zalowalam nigdy mojej decyzji bo czemu. A ze sie to komuś nie podoba? Mi też sie wiele rzeczy nie podoba np podawanie mm od urodzenia bo matce sie nie chce nawet siary podać. Ale to nie moje dziecko i opinie zatrzymuje dla siebie.

Gość gość
dziś x Zaczęłaś sprytnie, ale skończyło się jak zawsze w tym samym momencie "dzieci w żłobku i przedszkolu nie chorowaly".

Gość gość
Chyba bym zwymiotował, jakby mi kilkuletnie dziecko gmerało koło piersi. Ale jak komuś to nie przeszkadza, to niech sobie karmi. Daleka jestem od krytykowania tego. Każdy ma swoją indywidualną tolerancję na różne rzeczy.

Gość gość
Zboczenie.

Gość gość
Nie przeszkadza mi, jak ktoś chce niech karmi tak długo. Ja znam tylko jedna mamę, która karmila do lat 3 swojego synka. Reszta znajomych kończyła karmienie około 2 lat. Ja karmilam 1,5 roku.

Gość gość
Dla mnie dziwne. Sama sk9nczylam karmienie dzieci przed roczkiem, chciałam uniknąć sytuacji z samoobsługa. Już sobie wyobrażam synka w wieku 3 lat, jak podjeżdża na rowerku i " sięga po cyca ". Chusta w tym wieku też jakby matka nie chciała się pogodzić z dorastaniem dziecka.

Gość gość
Mam prawie 2 letnie dziecko, które odstawiłam w wieku 14 miesięcy. Nie wyobrażam sobie jakbym miała karmić obecnie już tak duże dziecko, które wszystko rozumie, je normalne posiłki. Prawie wcale nie choruje. Uważam, że na wszystko jest w życiu czas i należy pomagać dzieciom dorastać a nie trzymać je u maminej spódnicy i uzależniać od siebie.

Gość gość
Dzieki za komentarze, osobiscie tez nie mam nic przeciwko karmieniu nawet 3 latków ale w sposob intymny, np. przed spanien czy nad ranem. Też uważam że to chustowanie to chęć zatrzymania jak najdłużej dziecka przy sobie,poza tym dziewczynka mało nie waży więc troszkę ruchu by sie przydało. No ale tyle opini ilu ludzi.

Gość gość
Zajrzyj na Hafija.pl, najrzetelniejszy portal w polskim Internecie o Karmieniu Piersią, tam na pewno uzyskasz odpowiedź na swoje pytanie i rozwiejesz wątpliwości.

Gość gość
Gosciu z 21.47 Mam przepraszac, ze moje maluchy nie chorowaly? No sory ale chyba cos z toba nie tak. Uwierz mi, ze pewnie dawno bym wyleciala z pracy gdybym non stop musiała brac wolne a nie mam pod ręką ani mamy ani teściowej.

Gość gość
19.11 co jest prowokacja obrzydliwą -karmienie 3 latki ?