Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jestem nieszczęśliwa przez moją inteligencję

Polecane posty

Gość gość

Nigdy nie potrafiłam się utożsamić z innymi dziećmi, nie byłam dobra w odczytywaniu emocji (z tego co mówiła pani psycholog, która wykonywał mi testy to normalne zjawisko kiedy ktoś osiąga bardzo wysoki wynik w IQ) cierpiałam na depresję dziecięcą. Moje szkolne lata były dla mnie bardzo traumatyczne. Myślałam, że jeżeli zadbam o wygląd wydam się innym bardziej dostępna. Tymczasem dało mi to tylko wolność w ekspresji indywidualizmu. O posiadaniu chłopaka już nawet nie marzę. Mam 24 lata, stabilną pracę, swoje własne mieszkanie - jestem bardzo zaradna i zorganizowana... ale co z tego jak te rzeczy wydają się tylko peszyć ludzi dookoła mnie. Przychodzą tylko wtedy kiedy trzeba coś doradzić, powierzyć sekret i potem WYPAD. Chcę być obecna również w ich życiu kiedy mają fajną zabawę - nie tylko do przemyślenia swojej własnej egzystencji i podejmowania lepszych wyborów życiowych. To naprawdę jest w stanie zrazić do ludzi. Właściwie to spędziłam aż 9 lat nie odzywając się do nikogo ponieważ byłam aż tak sparaliżowana przez wcześniejsze doświadczenia z innymi

Gość gość
Myślę, ze nie przez to. Wielu było i jest wybitnych wręcz ludzi, którzy pozakładali rodziny jak np. Albert Eintein czy Maria Skłodowska-Curie. Naprawdę wybitni ludzie, w tym kobiety, mają męzów, żony, przyjaciół i ich IQ im w tym nie przeszkadza. Może problem tkwi w czymś innym z czego nie zdajesz sobie sprawy np. nie potrafisz budować relacji z ludźmi.

Gość gość
Współczuję. Dobrze ze ja mam przeciętna.

Ja też jestem ponadprzeciętnie inteligentna, ale mi to nie przeszkadza w relacjach interpersonalnych, bo mam wysokie EQ. Jeżeli Ty nie posiadasz daru łatwego dogadywania się z ludźmi, to może po prostu się naucz jak to robić. Jakiś trening relacji interpersonalnych czy coś. Powiem Ci że ludziom niewiele więcej trzeba do szczęścia od tego, by ktoś ich uważnie słuchał.

Gość gość
gdzie pracujesz, ile zarabiasz?

Gość gość
Wybrałam pracę w której mogę wykorzystywać myślenie przyczynowo skutkowe bardziej niż utrzymywanie relacji międzyludzkich. Zarabiam wystarczająco aby się samej utrzymać w centrum średniego miasta

Gość gość
Brzmi jak autyzm, mogę cię zalać na żonę

Gość gość
dziś przecież to minimalna krajowa wystarczy

Gość gość
22:33 Ponadprzecietnie inteligentna osoba wie że pewnego rzeczy są żenujące.

Gość gość
zarabiam bliżej średniej krajowej niż minimalnej krajowej. Rozważałam kiedyś czy nie mam autyzmu, ale z tego co wyczytałam mogę mieć co najwyżej łagodniejszą wersję zwaną Zespołem Aspergera. Tak czy inaczej nie mam problemów z okazywaniem emocji - wręcz przeciwnie - uważam, że jest to niezbędne do lepszej samorealizacji

gość dziś Ale Ty mnie musisz lubic, że tak ciągle zaczepki szukasz ;) Nie przepadam za takimi przepychankami i przepraszam, że byłam dziś dla Ciebie lekko nieuprzejma. Jeśli chcesz mnie zagaić, to lepiej normalnie zagadać, opowiedzieć co u Ciebie, co tam Ci w duszy gra, bo ja lubię uprzejme dyskusje. Ale bardzo mi miło, że próbujesz na swój, bezpieczny sposób <3 ;)

Gość gość
dziś yhym a w gry komputerowe grasz?

Gość gość
nie lubię gier komputerowych. Może odpalę Mario kiedy 5 letni kuzyn przyjeżdża w odwiedziny

Gość gość
No to powodzenia w szukaniu męża pff

Gość gość
Ja mam to samo, ale u mnie to nie wysoki intelekt jest przyczyną tego (choć też jest ponadprzeciętny, robiłam profesjonalne testy) tylko skrajny introwertyzm. Mam osobowość schizoidalną. Kiedyś wsiadłam do przedziału pociągu i przez 4 godziny nie spojrzałam na nikogo ani razu, choć jeden chłopak ciągle się na mnie gapił i patrzył się na mnie oczekując, że coś powiem. Ciągle próbował zwrócić sobą moją uwagę i wciągnąć do rozmowy. Ani razu na niego nie spojrzałam ani nie odezwałam się. Też nie odzywałam się przez prawie 10 lat do nikogo i wiesz co jest najlepsze? W OGÓLE mi to nie przeszkadzało.

Gość gość
Być może jest tak, że nie masz osobowości schizoidalnej a jesteś po prostu niezbyt rozwiniętym typem osobowości INTJ/ENTJ - oba typy mają skłonność do izolacji, są skupione głównie na faktach, patrzą dalekodystansowo. Różnica pomiędzy INTJ a ENTJ jest taka, że Ci pierwsi czują się najbardziej konfortowo mając ograniczony kontakt z innymi. ENTJ jest najbardziej introwertycznym ekstrawertykiem jaki tylko istnieje - poprzez swoje skupienie na faktach, racjonalności oraz posiadaniu silnych opinii stanowczo odmawia dopasowania się do większość standardów danych przez społeczeństwo I PRÓBUJE JE ZMIENIĆ. INTJ bardziej popada w izolacje jeżeli ma do czynienia z czymś czego nie uznaje za logiczne. Oczywiście nie oznacza, że akceptuje świat takim jakim jest, ale jego "bunt" polega na odcięciu się od rzeczywistości

Gość ja jeden z niewielu
dla mnie większość ludzi to debile, bo zwykle tak jest w realiach

Gość IQ145
gość wczoraj jesteś dziewicą????

Gość mam podobny problem
gość wczoraj chętnie z tobą porozmawiam na różne tematy bo ludzi na poziomie trudno znaleźć, podaj jakiś kontakt, najlepiej GG to się odezwe wkrótce, pozdrawiam

Gość gość
studiuję i pracuję jednocześnie

Gość gość
nie mam gadu gadu

Gość gość
Przecież wspominałam, że jestem bardzo zorganizowana. Takich ludzi ceni się w pracy więc nie jest trudno o wybór odpowiedniej posady -> są pieniądze można mieszkać samemu :) W weekendy chodzę na studia

Gość mam podobny problem
gość dziś nie mam gadu gadu >> to ściągnij i będziesz miała ;), numer ci przydzielą przy rejestracji

Gość gość
Asperger na 100% jedna i druga (ta od pociągu). Niektórzy Aspergerowcy są bardzo emocjonalni, nie ma dwóch takich samych osób z Aspergerem. Szukaj podobnych osób. W dolinie krzemowej czułabyś się jak w domu.

Gość gość
Nie ma to jak diagnozowanie prze internet :) Tylko dlatego, że ktoś nie posiada wewnętrznej burzy emocjonalnej na wieść o jakiejś informacji nie oznacza jeszcze, że nie jest w stanie niczego poczuć

Gość gość
chetnie pogadam gg:49353848