Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Test ciążowy poprzez dosypanie sody

Polecane posty

Gość gość

Hej. Czy któraś z Was wykonała test ciążowy metodą naszych babć, czyli dosypując sodę do pojemniczka z moczem? Brak reakcji oznacza brak ciąży, a jezeli jesteśmy w ciąży to zmienia się pH moczu i w połączeniu z sodą zaczyna się pienić. Ja ten test wykonałam tydzien temu - nie pienił się mocz, dwa dni później - nadal nie pienił się i zero jakiejkolwiek reakcji. Wczoraj wykonałam i już pienił się, dzisiaj też wykonałam i znow pienił się. Miesiączkę powinnam dostać dopiero za tydzien, więc muszę jeszcze się wstrzymać minimum tydzień z normalnym testem. Ale ciekawa jestem czy test z sodą naprawdę działa. Któraś z mam próbowała?

Gość gość
Nie działa. Bo reakcja następuje gdy mocz ma odczyn kwaśny a nie każda ciężarna taki ma. Ja miałam zasadowy i reakcji nie było a ciąża już była potwierdzona i testem i usg.

Gość gość
Skoro już zaczęłam, to dokończę temat :) Może ktoś jeszcze będzie szukał info w tym temacie. Otóż dwa dni po napisaniu postu, czyli 5 dni przed miesiączką, znów nie pieniło się, zero reakcji na sodę. Zrobiłam tego samego dnia test ciążowy o czułości 10 mlU/ml i pokazały się dwie kreski. Po kolejnych dwóch dniach powtórzyłam test, tym razem wybrałam o mniejszej czułości - 25 mlU/ml i również pokazały się dwie kreseczki :) Reasumując - test sody nie działa.

Gość ZnachorkaSkuteczna
Działa dziala droga kolezanko,na podstawie tego zbudowane są są wszystkie analogowe testery!ale do moczu MUSISZ dodac liść kolendry i szczypte mielonej gałki muszkatałowej!.musisz to zamieszac czyms plastikowym (absolutnie nie metalową łyzeczką gdyż wytrącają sie frakcje moczowo analifaktyczne i nastepuje reakcja zwrotna czyli fizyka sie klania a to oznacza brak jakiejkolwiek reakcji) po zamieszaniu musisz odczekac okolo minuty,mocz musi w tym czasie przebywac w zaciemnionym miejscu (szafa,spizarnia itp) zaczną wytrącać się w tym czasie cząsteczki stałe kwasu moczowego a rekacja „pienienia” oznacza ze ciąża jak najbardziej jest. Dla dodania odrobiny efektu wizualnego mozesz dodac kapeczkę farbki plakatowej,wyedy powstala piana zacznie sie pienić w wybranym przez ciebie kolorze.

Gość gość
Up

Gość gość
I jeszcze trochę pieprzu :)

Gość ZnachorkaSkuteczna
20:46 tak ale tez odrobinke

Gość gość
Heya precyzyjniej z tym pieprzem prosze,ile go dosypac??

Gość gość
Bardzo dziwne bo mi jakoś to nie wyszło:( co zrobilam nie tak?? :(

Gość gość
Postaraj sie zastąpić gałke muszkatałową płaską łyżeczką majeranku i szczypte ziół prowansalskich. Czasami gałke nalezy zastąpić tymi produktami gdyż mimo ze gałka ma date waznosci to szybko sie utlenia. Kiedys moja ciotka Marianna dodawała tez kurzy pazur i odrobinkę suszonego kalu dziewicy,wypicie tego specyfiku duszkiem powodowalo ze wystarczylo jedno zblizenie i ciąża nastepuje w 100%. Stara metoda a niestety zapomniana