Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy w amerykanskich szkołach rzeczywisie jest niższy poziom nauczania?

Polecane posty

Gość gość
Na amerykańskich studiach to tak samo nie ma pracy licencjackiej a egzamin. Natomiast na mgr jest, co ma sens bo licencjat to nie "tytuł"

Gość gość
Hm..jak która nie rozumie przesłania 'Medalionów" to faktycznie niech kończy tylko "fachschule" czy jak tam się ichnia zawodówka nazywa :D.

Gość gość
Bo u nas lubią kształcić, do poziomu szkoły średniej włącznie, specjalistów od wszystkiego...czyli od niczego. Na zachodzie skupia się na tym, co się przyda w życiu i przy wyborze studiów. Jakoś Noblistów mamy jak na lekarstwo z tą naszą cudowną wiedzą.

Gość gość
A mnie bawi to wywyższanie sie Polaków ponad inne narody i uważanie sie za najmądrzejszy naród na Ziemi... Przeciez w każdym narodzie są idioci i geniusze. Nie widzę powodu zeby polactwo sie uwazalo za mądrzejsze niz Anglicy czy Amerykanie. Pelno Polaków debilów po studiach co pisac nie potrafią... A ile Polska ma nobli z fizyki czy chemii? Amerykanie mają pelno nagród nobla. Polacy są głupsi niz Amerykanie. Pogódźcie sie z tym.

Gość gość
17.26 prosimy wiarygodne badania poziomu IQ pani noblistko od czyszczenia amerykańskich basenów :D.swoją drogą ten wpis pokazuje spore kompleksy wobec osób wykształconych.

Gość gość
23:50 wybacz ale nie rozumiem o co ci chodzi. Ja mam magistra z fizyki wiec jestem wykształcona. Ale gdy widzę na forach jak Polacy z magistrem, po studiach nawet tych humanistycznych, lingwistycznych robią byki w najprostszych wyrazach, to uważam że Polacy to debile i nie powinni uważać się za madrzejszych i lepiej wyedukowanych od Amerykanów czy Anglików.

Gość gość
Polacy(większość, i każdy jeden który się ze mną uczył) idące na studiach nie uczą sie tylko imprezy i ściągi. To jak później maja mieć pojęcia o czymkolwiek? A w Stanach wywaleni są ze studia za nieuczciwosc. Studiując w pl na koniec studiach na egzaminie było co o ecb. Później koleżanka się pytała a co to jest? (European central bank) nasz kierunek? Międzynarodowe stosunki gospodarcze. I jeden z najczęstszych skrótów nie znała po kilku lat studia. Tak właśnie działają ściągi i tacy mądrzy niektórzy wykształceni w Polsce.