Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Do rodzicow chrzestnych: Za ile kupic dziecku prezent na chrzest?

Polecane posty

Gość gość

Uslyszalam ze ponizej 500 zl nie wypada i sie zalamalam..

Gość gość
Lancuszek za stowe ?.

Gość gość
Chłopcu kupcie quada, w promocji za mniej niż 10.000 mozna kupić. Dziewczynce? może sesja zdjęciowa małej dziewczynki wymalowanej jak 18[lekkich obyczajów]i koniecznie na fejsa zdjecia wrzućcie.

Gość gość
też mi się wydaje ze należaloby jakiś prezent, np medalik z łancuszkiem złoty kupić, ale czy za 500? jak znajdziesz taki sam za 350 to już nie można?

Gość gość
To może inaczej: Zaraz przeczytasz te wszystkie durnoty,chrzestnym zostaje się po to i po tamto. Prezent się nie liczy. A to tak naprawdę gooofno prawda. Prezent czy pieniążek zawsze był jest i będzie ważny. Ale nie wyglupiaj się. Kup za tyle, na ile Cię stać. 500 przesada. 100za mało.

Gość gość
To może inaczej: Zaraz przeczytasz te wszystkie durnoty,chrzestnym zostaje się po to i po tamto. Prezent się nie liczy. A to tak naprawdę gooofno prawda. Prezent czy pieniążek zawsze był jest i będzie ważny. Ale nie wyglupiaj się. Kup za tyle, na ile Cię stać. 500 przesada. 100za mało.

Gość gość
Kupiłabym za 100zł. Jednak ja jestem biedna.

Gość gość olgagaja
Moj syn na chrzest dostal od chrzestnego zloty lancuszek kosztowal ponad 500zl a od chrzestnej 300zl plus prezent ubranko i zabawki mysle ze razem tez ok 500zl. Uwazam ze to duzo. Ja swojemu chrzesniakowi kupilam prezent za 200zl i wydaje mi sie ze 200-300zl to wystarczajaca suma

300zl dalam w kopercie + biblia dla dzieci z obrazkami i pasuje.

Gość gość
Mysle ze 300-400 zl to jest na prawde max. Na chlopski rozum - to jest kupe kasy. Zreszta bycie chrzestnym to nie tylko kasa

Gość gość
Madoro,na chrzest dziecka biblia?To na komunię!Przecież niemowlę nie umie czytać!Matę edukacyjną, łóżeczko turystyczne, karuzelę z projektorem,leżaczek bujaczek, krzesełko do karmienia.Do wyboru,sklepy aż się uginają od towaru.

Gość gość
dyszka max. wliczając cenę opakowania

Gość WandaWnęk
Ja wydałam w sumie niewiele, bo rodzice dziecka powiedzieli wprost, że chcą kolorowe pufy kostki z pluszu, które pomagają w nauce chodzenia, bo dziecko je samo przesuwa. Kupiłam komplet w tym sklepie: http://pufy.pl/pufy/313-kostka-modern-plusz.html

Gość gość
Po 1 Biblia dla niemowlaka to poroniony pomysl, po drugie. po cholere chcecie kupowac jakies biblie? to kazdy ma w domu. potem będzie mial 10 biblii, bo chrzestny tez biblie da. Nie rozumiem tego.

Gość gość
My wydaliśmy chyba 100 zł... Kupiliśmy taka grzechotke ze srebra z miejscem na ząbek data i godzina urodzenia. I tyle. Po skończonej imprezie dosyłam tel. Od mamy małego. Ze to jest najlepszy prezent jaki mały mógł dostać. Jest to super pamiątka. I bardzoo dziękuja :) także miło mi się zrobiło :))

Gość gość
Jak słyszę o tych prezentach typu krzesło do karmienia, karuzele z projektorami i maty edukacyjne to mi słabo. To jest chrzest czy meblowanie chaty? Juz was całkiem powaliło. Same sobie kupujcie te rupiecie. Co z tego, że tak się przyjęło? Serio uważacie, że to dobry zwyczaj? Jak najbardziej medalik czy biblia może być taka, dla dzieci obrazkowa, kolorowa. Zazwyczaj nikt takiej przy narodzinach dziecka w domu jeszcze nie ma. Można dziecku ją czytać, a ok roku dziecko już poogląda obrazki i co nieco zrozumie. Nie rozumiem dlaczego was biblia tak parzy? Na kafe jest istna alergia na podstawę waszej wiary, na świętą księgę chrześcijaństwa. Biblia nie może być, ale "pieniążek" już owszem, a jak masz inne zdanie to jesteś śmieciem, zerem i w ogóle złośliwym padalcem który się mści na dziecku i pokazuje na siłę swoje ja. Łojoooooj, biedne dziecko, biedni rodzice, tragedia, bo dzidziuś na chrzest dostał Biblię dla dzieci i drobiazg ze złota. Podła chrzesta jak ona śmiała. 100zł? Tez mi pomysł! Co za wstyd! Nawet jak jesteś biednym studentem i rodzice dziecka wiedzą, że groszem nie śmierdzisz a mimo to cię biorą to musisz nerkę sprzedać, bo kafeterianki mówią, że 100zł to za mało. Pomyślałyście geniuszki z kafe, że chrzestnymi zostają też bardzo młode, uczące się osoby? Skąd taki uczniak ma wyskrobać 300 czy 500zl?

Gość gość
20:56 przykre że dla ciebie kasa i prezenty są takkieeeee ważne. Nie o to chodzi w tym wszytkim. Nigdy nie kupuje jakichś przesadnie drogich prezentów kasy nie daje prawie nigdy gdyż uważam że kasa to nie jest prezent. Wszytkim którzy robią prezenty moim dzieciom w tym chrzestnym wręcz zakazuje kupowania drogich prezentów. To oni są ważni na urodzinach chrztach czy komunii a nie prezent. Każdy to rozumie stosuje się do tego i zawsze wszyscy są zadowoleni :)

Gość gość
Gość nie ma obowiązku bycia chrzestnym ani pojawiania się nawet jako gość na tego typu przyjęciach. Normalny człowiek na krzywy ryj nie przychodzi i tyle. Wy ciągle rozliczacie rodziców dziecka ale siebie już nie. Mnie byłoby wstyd dać 100 złotych jako gościowi, a co dopiero jako chrzestnej? No ale ja mam honor. Biblię, czy stówę to daję w podziękowaniu za zaproszenie jak nie idę na imprezę tylko do samego kościoła.

Gość gość
3 lata temu jako chrzestna - 500zl w kopercie, figurka aniołka i książeczka na pamiątkę.

Gość gość
w kwietniu byłam chrzestną u brata. dałam 300 zł.

Gość gość
Ja mojemu chrześniakowi dałam 200zl i kupiłam jeszcze świece do chrztu z data i imieniem,było to ale 8 lat temu,dopiero zaczęłam prace,nie zarabiałam kokosów i na tyle mnie było stać

Gość gość
Ja jestem chrzestna u 2 kuzynostwa,dla obu dziewczynek kupowałam złote łańcuszki z medalikiem. Koszt ok 150zl łańcuszek i 100medalik. Ładne,delikatne. Kupowałam w zwykłym sklepie jubilerskim. W kruku czy aparacie dużo drożej,za tą samą próbę. Dziećmi interesuje się cały rok,ale nie jestem skarbonka. Jeśli ktoś uważa,że chrzestni sa od prezentów,to niech się w głowę puknie. Na komunię również nie mam zamiaru dawać 1000zł. Mam też swoje dziecko i mam na co wydawać.

Gość gość
Skuter będzie spoko

Gość gość
Ja dałam 500 dziecku koleżanki, nie jesteśmy chrzestnymi.

Gość gość
Moja corka dostała pizame za 14.99 i obrazek od chrzestnej . Chrzestny dal mate edukacyjna z ktorej bylismy zadowoleni. Piżama po upraniu nie nadawala sie do noszenia bo straciła kolor i pokulkowala sie . Jak macie zamiar dawac badziew to lepiej juz nic nie dawac . Za rok komunia az boje sie ze mloda znowu dostanie jakis badziew za 20 zl .

Gość Wiki1977
Moja siostra miała fajny pomysł, bo zapytała rodziców dziecka wprost co by chcieli dla małej. I oni wybrali zestaw puf do zabawy, pokoik z nimi wygląda ślicznie i ja na taki praktyczny prezent stawiam! http://www.ecopuf.pl/p,Zestaw-Smart,97.html

Gość gość
Ja jako chrzestna dawalam 600 zl i prezent

Gość gość
500 zlotych, byłam chrzestną

To bardzo indywidualna sprawa. Jedni dają 1000zł inni 200zł nie ma ustalonej kwoty. Uważam, że nie ma co przesadzać. Możesz np dać 300 zł w kopertę a do tego kupić prezent, żeby dziecko miało pamiątkę. Są dedykowane biblie dla dzieci, na których można nadrukować imię dziecka i matki/ojca chrzestnego . Super byłoby jak byś w takiej biblii albo karcie napisała dedykację albo "liścik" dla maluszka. Po latach nabierze to mocy. Fajną pamiątką jest też fotoksiążka, jeśli chciałabyś stworzyć swój własny projekt to zapraszam Cię do Printu https://f.kafeteria.pl/temat/f10/prezent-dla-swiezo-upieczonych-rodzicow-i-dla-dziecka-p_7058333 . Pamiętaj, że to wielkie wyróżnienie, zostać wybranym na Matkę Chrzestną ;)