Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Bulgotanie w podbrzuszu i gazy

Polecane posty

Gość gość

Cześć dziewczyny! Od paru dni mam wzdęcia i czuje się pełna chociaż nie jem dużo:/ biorę espumisan i od razu pomaga ale dzisiaj zaczęło mi bulgotać w podbrzuszu a co najgorsza towarzysza temu gazy....co to może oznaczać?

Gość am_Dyzio
każdy lekarz doradzi : podwójne płukanie żołądka, lewatywę i wielokrotne bzykanie !

Gość gość
Mam teraz podobnie, wczesniej pojawil sie u mnie refluks, na ktory dostalam leki, a z czasem przelewanie w brzuchu praktycznie caly czas, takze nadety, wrecz nie pasujacy do reszty ciala brzuch i uczucie napelnienia, chociaz jem niewiele i sa to lekkie rzeczy ze wzgledu na refluks. Nie mam pojecia dlaczego tak sie dzieje, mam tak od paru tygodni

Gość gość
U mnie podobne bulgotanie było objawem zespołu jelita drażliwego ze wzdęciami. Odstawiłam wszystkie wzdymające produkty i zaczęłam przyjmować enzymy trawienne bo to ich niedobór może powodować wzdęcia. Parę tygodni temu w aptece polecono mi biopron z enzymami trawiennymi. To probiotyk z kilkoma szczepami bakterii

Gość gość
Uwalniaj dużo wiatrów!

Gość gość
u mnie na gazy bardzo pomógł Biopron z enzymami. Przyjmuję go już trzeci tydzień i gazów nie mam prawie wcale