Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Hedorivka

Kobiety mają trudniej niż mężczyźni. Kilka dowodów.

Polecane posty

1. Całe życie jesteśmy oceniane przez pryzmat urody. Chcesz pierwszego z brzegu przykładu? Wejdź na pudelka i kliknij w artykuł o jakiejkolwiek kobiecie. Na 99% wśród komentarzy będą dominować te o jej wyglądzie. Zazwyczaj niezbyt pochlebne - "ale się spasła", "moja babcia wygląda lepiej", "ma dziwną twarz" itp. W analogicznych artykułach o mężczyznach, wypowiedzi mogą być równie niepochlebne, ale będą dotyczyły charakteru, osobowości albo wartości. Nie aparycji. x 2.Mężczyźni chcą nas na żony, gdy chcemy się bawić, a nie siedzieć w garach. Później jesteśmy "za stare". Faceci chętnie się za nami uganiają, gdy mamy po 20 lat i wtedy adoratorów, czekających z pierścionkiem nie brakuje. Ale większość z nas chcę najpierw się wyedukować, zobaczyć trochę świata. Później, gdy jesteśmy gotowe na poważny związek, to dla mężczyzn nie jesteśmy już tak atrakcyjne, bo mamy kurze łapki pod oczami. A mężczyzna 30-letni jako mąż? Ideał! Nikt się nie czepnie, że za stary. x 3. Żeby się rozmnożyć musimy poświęcić urodę i zdrowie. Większość kobiet przypłaca ciąże rozstępami, cellulitem, nadwagą. A część nawet bliznami i wypadającymi zębami. A facet może mieć 20 dzieci i nadal wyglądać jak młody bóg. x 4. Wciąż nie jesteśmy traktowane poważnie w biznesie. Mimo że czasy się zmieniają, to niestety stulecia patriarchatu wciąż zbierają żniwo, a dla niektórych mężczyzn nadal jesteśmy słodkimi idiotkami i ładnie wyglądającymi króliczkami. Nawet jeśli biznesową wiedzę mamy 3x większą od niejednego mężczyzny. x 5. Jesteśmy bardziej uczuciowe i angażujące się. Wszystko to jest winą hormonów, które biologicznie nie pozwalają nam oddzielać seksu od miłości. Dlatego 90% kobiet zakochuje się w mężczyznach z którymi sypia.

Gość gość
Mają zdecydowanie łatwiej niż mężczyźni brzydka spokojnie znajdzie faceta, a brzydki może sobie pomarzyć o kobiecie.

Gość gość
Niepochlebne opinie będą dotyczyć tylko wyglądu mężczyzny

Gość gość
Jesteś takim pustakiem czy to tylko kolejny projekt z kowbo?

Gość gość
przyroda

Gość gość
Wykopowych i BS kompendium wiedzy o kobietach w pigułce... Pardon to się nazywa różowy pasek a nie kobieta. Traktujecie je jak przedmioty to nie dziwota że lepszy dobrze wyglądający niż jak psi chuj skoro i tak się skończy w bladej dupie. Nie? No.

Gość gość
woooow... ale walnelas glopte 1 - Kazdy, bez wzgledu na plec, jest oceniany przez prymat urody. Nawet zalozenia na temat charakteru naturalnie olbrzymia wiekszosc ludzi wyrabia sobie przez pryzmat atrakcyjnosci rozmowcy - im ladniejsza osoba, tym bardziej pozytywnie sie odbiera nawet zwykle chamstwo. 2 - A czego sie spodziewasz? Skoro wiekszosc bab szuka sobie juz ustawionego zyciowo faceta, mlodosc i szczyt atrakcyjnosci przebalowywujac, to niby co takiemu juz ustawionemu facetowi macie do zaoferowania? Wiedniecie? Aaaa, wnetrze... o ktorym swiadczy rowniez przeszlosc. Wiec sajonara powinno byc zrozumiale. 3 - Nie tylko swoje. Facetow dobija ta zj..ana burza cholernych hormonow, nad ktora nawet nie staracie sie panowac podczas ciazy. i to spelnianie zachcianek o kazdej porze dnia i nocy. Nie skad, faceci z tytulu bycia przyszlymi ojcami niczego nie musza poswiecic, wszystkie w ciazy donosza ja pod okolicznymi mostami, tak, jasne. 4 - To twoje asumpcje, podejrzewam, choc moge sie mylic, ze wynikaja one z twoich wlasnych lekow i frustracji. Ubierz sie nastepnym razem do roboty jak lump i tyle. 5 - Tak? I zupelnie spolecznie akceptowalne. Super. Sprobuj byc facetem i wyrazac jakos swoje uczucia. Zarowno baby jak i faceci zaczna po tobie jechac jak po lysej kobyle. Nie ma nie tyle zrozumienia, ile czasami wrecz wrogosc i szydzenie. Ciekawe kto tu ma trudniej - jak sie rozbeczysz to sie zleca przedstawiciele plci obojga zeby pocieszac, badz facetem i zlam sobie reke, co jest cholernie bolesne. Wystarczy nie panowac nad mimika twarzy(nie krzyw ryja - sic) zeby spotkac sie w skrajnych przypadkach wrecz z pogarda, mimo ze masz jedna z rak grubosci uda.

gość dziś Szanuję za merytoryczną wypowiedź, aczkolwiek mam parę "ale" 1.Owszem, każdy jest skazany na bycie ofiarą efektu aureoli, ale kobiety spotyka to o wiele częściej. W dodatku nawet te atrakcyjne są negatywnie ocenianie i wytyka im się najdrobniejsze mankamenty urody. 2. Co jest złego w chęci podróżowania, spędzania czasu z przyjaciółmi zamiast z pieluchami? I w jaki sposób niby to źle wpływa na wnętrze? Chyba mylisz zwykła chęć doświadczania życia z jakimś puszczalstwem. 3. Ojej, jacy wy biedni jesteście, bo musicie iść po lody do nocnego kilka razy ;) No dobra, bez ironii. Owszem też wam się obrywa w burzy hormonalnej, ale nie macie nagle jakichś dziwnych wysypek , miliona rozstępów i szwów w kroczu po porodzie. 4. Ubierz się jak lump, to nikt Cię nie zauważy z kolei i Twoje słowa nie będą miały już w ogóle żadnego znaczenia. 5. Przyjmuję w pełni ten argument, ale nie jest on kontrą na to co napisałam w punkcie piątym. Ja wspomniałam o biologicznym uwarunkowaniu, które ZNACZNIE utrudnia kobietom oddzielanie uczuć od seksu, a Ty piszesz o społecznym przyzwoleniu na okazywanie emocji.

Gość gość
Niestety to prawda, że kobiety są o wiele bardziej oceniane przez pryzmat urody - spójrzcie chociażby na Kalisza - jest brzydki i gruby, ale czy ktoś go krytykuje? Ależ skąd! Jest uznawany za miłego, śmieszkowatego misia i większość go lubi. A po grubych kobietach leci FALA hejtu, po prostu ocean. Spójrzcie na kobiety w polityce czy dziennikarki - jak któraś trochę zbrzydnie czy przytyje to jest jej to brutalnie wytykane na każdym kroku. Jak jakiś polityk/celebryta mówi głupoty i jest brzydki to w komentarzach wszyscy krytykują jego głupotę. Ale jeżeli głupoty mówi jakaś brzydka kobieta - to co drugi komentarz dotyczy jej braku urody, wagi itd.

Gość gość
Hedorivka ty jesteś tą tłustawą blondynką co tu kiedyś wklejała foty

Gość gość
Kobiety mają trudniej i tyle. Faceci i tak tego nie pojma i będą się uzalac że nie mogą okazywać emocji tak jak kobiety. No rzeczywiście w stosunku do tego co każda kobieta musi zrobić żeby dostać społeczna akceptację czy równa place jest czymś wielkim. Już nie wspomnę o ciąży czy rodzeniu.

Gość gość
jest brzydki i gruby, ale czy ktoś go ZA TO krytykuje?*

Srynik dziś Jeszcze młodszy niż Fifi :D A szkoda, bo bym bajerowała.

gość dziś Ja tu nigdy nie wklejałam zdjęć. Jestem tu tylko dlatego, że zamknęli mi kowbojki i samosię.

Gość gość
Do dziś Krytykują zdziwiona?

Gość homosuperior666
a ty rivka ile mas lat mnie bys chciala?

Gość gość
Kobiety często krytykują mężczyzn za wygląd

homosuperior666 dziś Homo, wiesz przecież, że masz zbyt nieuporządkowane w głowie by być dla mnie atrakcyjnym ;) Ale życzę Ci dobrze 🌼

Gość gość
Jako facet, przyznam, że nie chciałbym być kobietą. Już bycie kobietą powoduje, że szanse na zostanie kimś wybitnym, maleją chyba o 90 %. W dodatku kobiety odczuwają często też te zmiany hormonalne, mają ten instynkt macierzyński, mocno zakorzeniony w sobie. Muszą rodzić dzieci i to ich zazwyczaj całe życie, czyli dzieciaki, mąż i dom, i ploteczki.

Gość gość
up

Gość gość
Ojej, biedna ofiara systemu nie ma wziecia na starosc i inne baby na pudelku oceniaja jej wyglad. Straszne problemy. Jednak pelna zgoda: wole byc facetem, nawet gdybym problemy mial 10x wieksze.