Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Koniec protestu i wielki wstyd dla Polski

Polecane posty

Gość gość

Kraj który tak dobrze się rozwija Bezrobocie spada do 0, 500plus dostają wszyscy nawet Ci co nie wiedzą co z kasą robić A ludzie w tak trudnej sytuacji walczą o swoją godność i NIC. Pojechali do domu i koniec protestu. Zdrowi i piękni ludzie tematem się NIE interesują bo ich NIE DOTYCZY. Narazie bo nie wiedzą co będzie za jakiś czas a może nawet jutro Mi jest po prostu przykro bo myślałam że ten protest do formalność, że będzie tak samo jak w przypadku dzieci niepełnosprawnych ŻAL.. A jakie są wasze odczucia ?

Gość gość
Czuję, że masz sieczkę zamiast mózgu.

Gość gość
Też uważam, że to wstyd dla naszego kraju. Wstyd ponieważ Polska nie jest krajem przyjaznym ludziom niepełnosprawnym, jest krajem, w którym pieniądze dla niepełnosprawnych są śmiesznie niskie, jest krajem, w którym niepełnosprawni czekają miesiącami na lekarzy, w którym rehabilitacja to godzina tygodniowo na NFZ. To kraj barier architektonicznych. Byłam na każdym wsparciu protestu w moim mieście, byłam też w Warszawie pod Sejmem. Słuchałam niepełnosprawnych i serce mi się krajało.

Gość gość
Ja bardzo współczuję tym rodzicom, naprawdę jak pomyślę jak im musi być ciężko psychicznie zmagać się codziennie z chorobą dziecka. A gdzie jeszcze kwestie finansowe, bo wiadomo ile w Polsce czeka się na rehabilitację, zabiegi itp. Z drugiej strony mój mąż powiedział mi, że jak im się uda to może kolejni pójdą np.rodzice jedynaków. A najbardziej to mnie wkurza jak słucham, że politycy dostali jakieś nagrody, mieli je oddać do Caritas? Przecież to trzeba było oddać skąd przyszło czyli z kieszeni podatników, a oni sobie i tak to odliczą

Gość gość
Akurat Ci co nie wiedzą co z pieniędzmi robić utrzymują to państwo więc im się należy w 1 kolejności.

Gość gość
Wstyd dla pisu i Kościoła! Hipokryci!

Gość gość
Moj znajomy stracił dwie nogi,jest na rencie,pracowal ponad 30 lat i ma tak niską rencine ze rodzina składa sie na opieunke,na leki. I rehabilitacji moze zapomnieć,a moglby sie troche usprawnic nauczyć choc troche chodzić w protezach.

Gość gość
Dzieciorom sie należy a dorosłym ktorzy przez wiele lat pracowali juz. Oni nigdzie nie pójdą walczyc,oni nie mają zdrowa i tyle sił co Hartwichowa zeby lezec miesiac w sejmi. Chociaz by sobie wtedy odpoczęli,żarcie pod ryj podane.

Gość gość
Dzieciorom sie należy a dorosłym ktorzy przez wiele lat pracowali juz. Oni nigdzie nie pójdą walczyc,oni nie mają zdrowa i tyle sił co Hartwichowa zeby lezec miesiac w sejmi. Chociaz by sobie wtedy odpoczęli,żarcie pod ryj podane.