Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Po jakim czasie po cc doszłyscie całkowicie do siebie

Polecane posty

Gość gość

Kiedy odkurzalyscie myly podłogi itp? I kiedy mialyscie siłę wyjść na spacer z dzieckiem? Ja jestem 7 dni po cc i nie mam siły na nic. Plus taki ze po wyjściu ze szpitala tylko 2 razy wzięłam leki przeciwbolowe. Chociaż wczoraj byłam na zdjęciu szwów i musiałam kawałek przejść nawet całkiem nie zle mi szlo ;)

Gość gość
Po 3 tyg mniej wiecej, choc ja nie sprzatam, bo mam pania od sprzatania i prasowania :)

Gość gość
Po 3 tygodniach

Gość gość
A te... obowiązki kiedy zaczęłtacie wykonywać? Ja mam straszna ochotę na spacer z dzieckiem ale chyba nie dam rrady tym bardziej ze wozek musze znieść na dwór

Gość gość
I kiedy jrchalyscie samodzielnie samochodem

Gość gość
Wyszłam ze szpitala w 7 dobie po cc, na spacerze byłam na 2 dzień, jak wróciłam do domu, to wzięłam się za pranie rzeczy ze szpitala, bo już miałam dosyć nierobstwa (w sumie w szpitalu spędziłam 3 tyg). Tydzień po moim wyjściu ze szpitala zostałam sama z dzieckiem i psem, bo mąż musiał wyjechać na miesiąc, wiec wszystko było na mojej głowie, a do tego noszenie wózka, bo mieszkam na 1p bez windy. Masz prawo być osłabiona, ale zacznij coś robić- na początek niech to będą drobne rzeczy, ale ważne żebyś się ruszala. Oczywiście w miarę możliwości polez też i odpocznij

Gość gość
Up

Gość gość
Nigdy. Zrobily sie silne zrosty, ktore daja dolegliwości bolowe i utrudniaja zycie.

Gość gość
Samochodem pojechałam 10 dni po cc na zdjęcie szwów. Sprzataniem nie przejmowałam się za szczególnie, mąż mi pomagał :)

Gość gość
Urodzilam 16grudnia. Swieta juz zrobilam sama. Zakupy plus sprzatanie. Do tego zajmowalam sie maluchem jeszcze. Mozna mozna tylko nie wolno sie uzalac nad soba

Gość gość
No żeby to uzalanie Ci bokiem nie wyszło jak po menopauzie zacznie Ci macica wypadac, zaleca się aby przez 6 tygodni jak najmniej dźwigać i schylać się.

Gość gość
Po zdjęciu szwów uczyłam się chodzić na nowo , ogólnie miesiąc czasu dochodziłam do pełnej sprawności.

Gość gość
Ok nie schylac sie i nie dzwigac. Ciekawe kto by za mnie wszystko zrobil w takim razie

Gość gość
Zrosty? Nie straszcie. Nie wolno się schylac? Dlaczego?

Gość gość
Czekam na matki bohaterki które zaraz napisza, że one od razu po porodzie cc praly , sprzątaly i dwudniowy obiad robiły ;-) na kafe same takie i ich hasło przewodnie " nie wolno się uzalac nad sobą" ;-P

Gość gość
16:18 Właśnie ja tak miałam. Godzinę po przyjeździe do domu sprzątalam bo mąż zaprosił swoich rodziców i nie widział problemu w burdelu w domu który zostawił. Ja też musiałam gotować i wszystko inne robić. Mąż prasowal raz. Ale bolało, nie czułam się z tym dobrze i do dziś mam dni kiedy mnie boli albo jest obolała blizna. Plecy też bardzo często mnie bolą. Nie miałam pomocy i musiałam wszystko robić inaczej bym nie jadła i siedziała bym w syfie.

Gość gość
Skoro wybrałaś sobie takiego faceta za partnera co chałupy nie ogarnie to mogę tylko współczuć, ja przez 6 tygodni się oszczedzalam, wykonywałam tylko lekkie prace, zakupy czy odkurzanie wykonywał mąż, wiadomo błysku nie było ale zdrowie ważniejsze, na spacery wychodzilam wieczorem jak byl maz i mogl mi wozek zniesc, nie mam zamiaru po menopauzie latać z pochwa na wierzchu, można wysoką cenę zapłacić za ten cebulowy heroizm, wiadomo niektórym nic nie będzie ale wystarczy że jest ryzyko.

Gość gość
16grudnia urodzilam a 19 wyszlam ze szpitala Przez te 3dni wogole bylo nie sprzatane w domu co mialam zrobic? Wzielam paracetamol i sprzatalam. Sama zrobilam swieta. Fakt zakupy sama zrobilam ale przywiozlam je w koszu w wozku. Nawet z psem chodzilam na spacery bo nie mial kto. A mam 40kg amstafa

Gość gość
16:02 a ty meza nie masz ?!

Gość gość
Mam ale pracuje cale dnie

Gość gość
A czy to normalne że po 7 dniach jak czasami wstaje z łóżka boli mnie tak i ciągnie gorącym? Nie wiem jak to wytłumaczyć zrobiło mi się tak 3 razy jak za szybko chciałam wstać. Ja po 7 dniach chodzę jak po rzeźni bardzo wam zazdroszczę kondycji. Jakie mialyscie znieczulenie?

Gość gość
16 51 pierwsze słyszę o takich dolegliwościach możesz powiedzieć coś więcej? I czy normalny jest ten mój bol który opisałam

Gość gość
Moj tez pracuje cale dnie i poprostu nie sprzatalam na poczatku, mąż ogarniał w niedzielę tyle o ile, ja tez stopniowo pomalu, normalnie mam błysk w chacie kurcze ale są rzeczy ważniejsze, powiedz co by się stało jakbyś nie sprzatala przez kilka tygodni i przygotowała skromne święta, nic, to tylko jest w twojej głowie ze trzeba

Gość gość
Cc miałam 8 mają już normalnie funkcjonuje tylko jak odpoczywam to czuje dyskomfort

Gość gość
3 tyg tak że mogłam funkcjonować, ale nie było jakoś super nadal. 1.5 miesiąca minęło zanim przestałam myśleć o bliznie. Teraz najgorsze myśli to dla mnie myśl że z kolejnym dzieckiem będzie się wiązał taki sam ból

Gość gość
14:09 może być nawet gorszy ból. Kobieta która była ze mną w sali mówiła że tak strasznie nie bolało przy pierwszym i stekala cały czas.

Gość gość
Autorko tylko nie dzwigaj zbytnio. Z lozka wstawaj tez podpierajac sie reka i bokiem. Ja bylam chojraczka a potem mi sie rana zaczerwienila i nad cieciem mi sie zrobila opuchlizna i musialam jechac do szpitala zeby mi to polozna zobaczyla.

Gość gość
14 27. Tak właśnie wstaje. Nie napinam brzucha. Nawet się nie śmieje ze strachu. I co co zrobili? Juz jest ok ? Ja dziś czuje się lepiej. W domu po za opieka nad dzieckiem nie robie nic. Dźwigać dźwigam jedynie czajnik z 2 szklankami wody.

Gość gość
I jeszcze pytanie... co z goleniem? Wczoraj ogolilam sie tylko na dole tutaj wyżej i rany nie ruszalam. .ale jak zarośnię włosiem to nie będę widziała rany czy sie dobrze goi. Boże nie rozumiem kobiet które kupują cc nie rozumiem. Czy potem też są zdania że CC najlepsze? Ciekawe...

Gość gość
Pierwszy krotki spacer z dzieckeim po okolo 10 dnaich (ale wozka nie znosilam). Zupelnie do siebie doszlam mysle po 6 tygodniach.