Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość gość

Izotretynoina, curacne

Polecane posty

Gość gość

Hej czy jest tutaj ktoś kto leczył trądzik tym lekiem? Jeśli o mnie chodzi to biorę go od 10 dni. Mam trądzik zaskórnikowy (tak stwierdził dermatolog). Mój główny problem to strasznie przetłuszczająca się cera. I przez to mam pełno czarnych zaskórników (na policzkach, nosie, brodzie i czole). Co zauważyłam po tych 10 dniach? Przede wszystkim to że moje usta są bardzo suche (ale również obszar wokół ust). Zaskórniki na policzkach są trochę mniej widoczne. Natomiast cera przetłuszcza mi się tak jak do tej pory (czyli tutaj żadnych zmian). Teraz moje pytanie: Czy miesięczna przerwa w braniu tego leku spowoduje że będę musiała zacząć kurację od nowa? Czy raczej nie będzie miało to większego znaczenia? Gdzieś czytałam że izotretynoina 'znika' z naszego organizmu po 6 tygodniach. Czyli niby miesiąc nie powinien być tutaj problemem.. Ale może wy macie tutaj jakieś doświadczenie? A przerwę muszę zrobić ponieważ w połowie lipca lecę do Egiptu (a podczas brania tego leku nie można przebywać na słońcu). Czekam na odpowiedzi :-)

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować