Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy wszystkie smarujecie małe dzieci filtrami przeciwsłonecznymi

Polecane posty

Gość gość

bo ja się boje, wole trzymać dziecko w cieniu niż smarować tym gownem

Gość gość
Tak, smaruję, a że siedzisz w cieniu, nie gwarantuje, ze promienie słoneczne nie oddziałują na twoje dziecko

Gość gość
ale filtry przeciwsłoneczne też nie gwarantują, że nic nie dziala na dziecko bo blokują tylko jeden rodzaj szkodliwego promieniowania, w dodatku hamują wchłanianie wit.d, przeraza mnie sklad tych kosmetyków, nie mam zamiaru przekonywać nikogo do swoich racji, bo wiem, że nawet wsród specjalistów opinie są podzielone, ciekawi mnie tylko czy są tutaj mamy mające podobne podejscie do mojego, czyli nie ufające filtrom przeciwsłonecznym

Gość gość
Twoje pytanie brzmiało, czy smarujemy, a nie czy mamy zdanie podobne do Twojego

Gość gość
Tak, smaruje filtrem mineralnym( pharmaceris, ziajka) , wit. D suplementuje.

Gość gość
Tak smaruje nawet jak tylko samochodem jedziemy. Nawet jak maly ma być w cieniu.

Gość gość
Tak. Właśnie mam w bliskiej rodzinie przypadek czerniaka, i to u młodej dosyć osoby, a teściowa niedawno wyszła z diagnozą raka kolczystokomórkowego, więc będę smarować tym "świństwem" dziecko, siebie, męża i przekonywać do stosowania tego "świństwa" kogo się da.

Gość gość
Tak, siebie też smaruję jak wychodzę na dłużej z domu i wiem, że będę przebywać na świeżym powietrzu więcej niż 30 minut.

Gość gość
Malucha tak. Nas nie zawsze. Ale używam tylko ekologicznych mineralnych filtrów. A tak odnośnie czerniaka, znajoma zmagała się z tym w miejscu, które nigdy nasłonecznione nie było, a i ona z tych smarujących się.

Gość gość
Robia was w bambuko producenci kremów. Mieszkam w Hiszpanii gdzie prawie cały rok non stop swieci słońce i kiedyś sprawdzałam statystyki bo analogicznie powinna być większa zachorowalność na raka skory a wcale nie jest. Kiedyś gadałam z przyjaciółka mieszkająca na florydzie i tam to samo. A ludzie się as tak obsesyjnie jak w Polsce nie smarują

Gość gość
Nie, nigdzie się tak nie smaruja, nie myją, nie latają do lekarza itp.itd. tylko w Polsce! Takie pierdolenie o Szopenie! Nie mieszkam w Polsce, a w kraju gdzie słońca jest znacznie mniej, wszyscy się smaruja, włącznie z tym ze panie w przedszkolu smaruja dzieci, które wychodzą na zewnątrz

Gość gość
Ja mieszkałam w Stanach w dzieciństwie i tez zawsze byłam smarowana.

Gość gość
Tak, smaruje. Po cos one są.

Gość gość
Ja smaruje tylko jak jesteśmy dlugo na plaży.

Gość gość
Ja swojego dwu latka nie smaruje

Gość gość
To te wasze filtry sa szkodliwe dla skóry i w połączeniu ze sloncemstaja sie toksyczne i kancerogenne. Ograniczaja wchłanianie Wit d ktorej niski poziom w dziecinstwie powoduje choroby w pozniejszym zyciu autoimmunologiczne takie jak SM np. Slonce to samo zdrowie i nie ograniczajcie tego sobie i dzieciom. A filtry to toksyna dla skóry i nie zmniejszaja prawdopodobieństwa zachorowania na czerniaka

Gość gość
gość dziś Naturalny fototyp większości mieszkańców danego kraju z całą pewnością nie ma tu nic do rzeczy, prawda? :O

Gość gość
18:24 ogromna liczba imigrantów również nie ma znaczenia.....? Czerniak to jeden za bardzo rzadkich nowotworów. Częstszym jest np rak jelita grubego, a czy wszystkie jesteście na ścisłej diecie????

Gość gość
Pooglądajcie Ziebe jak mówi o wit D, największa przyswajalnosc jest w godzinach 10-14.00. Suplementy witaminy D to kant dupy, slabo przyswajalne.

Gość gość
gość dziś Jakieś wyniki badań na poparcie tych wymysłów? Co do wit. D to np. ciekawe, czemu np. na Hawajach ludzie mają niedobory (badanie było przeprowadzone na ludziach z ekspozycją na słońce po ok. 11 godzin tygodniowo bez filtrów): www.reuters.com/article/us-vitamin-d/adequate-sun-exposure-no-guard-against-low-vitamin-d-idUSCOL95757920070629

Gość gość
gość dziś Już lecę oglądać tego idi0tę i oszołoma... :O

Gość gość
gość dziś Nie, ja nawet nie oddycham, żeby z powietrza czegoś nie złapać.

Gość gość
Nie smaruje ani dziecka ani siebie.

Gość gość
tak, smaruje dziecko nieprzenikajacym filtrem mineralnym. Sprawdz sobie ranking filtrow na blogu srokao.

Gość gość
Oczywiście, że smaruję, i dziecko, i siebie!

Gość gość
Nie smaruję.

Gość gość
tak, córka filtry minerlne, ja chemiczne nieprzenikające, ale i mineralne czasem; zawsze przed wyjściem na dłuższy niż kwadrans spacer, i wiadomo: co 2 godziny dosmarowujemy :)

Gość gość
Tak.