Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Niechcemisiewymyslac

Moj partner chce aborcji w razie chorego dziecka

Polecane posty

Gość Niechcemisiewymyslac

Jestesmy 2 lata ze soba, mielismy rozmowe na temat aborcji itd.Moj partner (24 lata) ja (35) ze jesli w 3 miesiacu badania prenatalne wykrylyby, ze plod jest chory (trisomia, czy deformacje ciala) chce,abym usunela dziecko. Powiedzial,ze jesli zgodze sie na urodzenie, on odejdzie ode mnie. Swoja decyzje tlumaczy tym, ze nie chcialby aby dziecko cierpialo i nie chcialby do konca zycia patrzec na to cierpienie i zyc jak wiezien. Moj facet mowi,ze mnie kocha. Jak mam rozumiec jego slowa?

Gość niechcemisiewymyslac
powiedzial,ze jesli np. dziecko bedzie zdrowe podczas ciazy a urodzi sie chore to zostanie ze mna. jesli jednak bedac w ciazy dziecko bedzie chore to jego zdaniem bedziemy mieli wybor, jesl;i sie urodzi chore to zaakceptuje fakt,ze potem stalo sie chore (npwypadek czy alergia czay inna choroba)

Gość niechcemisiewymyslac
Moj partner 34 lata (nie 24)

Gość gość
I słusznie facet decyduje. Jeśli dziecko jest chore, to aborcja leży i w jego i w Waszym interesie. Jeśli tego nie rozumiesz, nie zabieraj się do kopulacji i robienia dzieci.

Gość gość
Facet widać że myśli ;) popieram go.

Gość gość
Mam 37 lat, pierwsza ciaza, po 35+ jest zwiekszone ryzyko nieprawidlowosci u dziecka. Jeszcze przed staraniami podjelam taka sama decyzje jak twoj maz - albo w razie nieprawidlosci usuwamy i staramy sie o kolejne, albo nawet sie nie staram. Na szczescie badania dna wyszly w porzadku i cieszymy sie na przyjscie naszej coreczki :-)