Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

jurixp

gdzie szukac pomocy

Polecane posty

witam.nie wiem od czego zaczac...z kraju wyjechalismy niecaly rok temu.miałobyc lepiej a skonczyło sie tak ze lada dzien moja 4 osobowa rodzina wyladuje na ulicy.wszystko dzięki mojej rodzince zostalismy z niczym a na powrót do kraju nie mamy za co.wyjezdzajac z pl sprzedalismy wszystko aby byl na start w niemczech ale prakrycznie w samych drzwiach na powitanie nas pieniadze zostaly zabrane przez moja rodzine bo przeciez wszystko kosztuje...bilety,fatyga woda i prad.pierwsza wypłata meza poszła na nasze zycie u rodziny bo nikt nas za darmo nie bedzie trzymał...ok poszło ale przy nastepnej postawilismy opór wiec szybko nas sie pozbyli znajdujac nam mieszkanie.maz odszedł z pracy poniewaz szef nie płacil i trafił na polaka oszusta i tak pracował poł roku na własnej działalnosci.ja podjac pracy na dlzszy okres nie mogłam bo co z dziecmi???dla młodszego nie ma przedszkola a starszy na 2 szkoly oddalone od domu o 6 km.polak nie płacil a to co maz niby zarobił i praktycznie wybłagał aby wylacil szlo na mieszkanie i ubezpieczenie naszej rodziny i bardzo nedzne życie.takie jakiego w Polsce nigdy nie mielismy.ale tłumaczylismy sobie poczatki zawsze sa trudne.lada pare miesiecy dzieci beda oboje w szkole i ja bede mogła isc do pracy.pech chciał ze maż powaznie zachorował i doszło do operacji.polak szef powiedziałze go nie chce juz i czekac nie bedzie az wróci do zdrowia.zostalismy bez pracy i ja i maz.a rodzinka która nas tu sciagneła powiedziała ze nam nie pomoze i zniszczy.minął miesiac jak zalegamy z opłatami.a tam gdzie szukamy pomocy informuja nas ze sa na nas donosy ze my jestesmy nie wiadomo jak bogaci w polsce i nam nie pomoga.rodzina sie msci i dopiero teraz skladam fakty ze jestesmy tu sami,z kiepskim jezykiem a oni tak jak mi dzisiaj powiedziano dołki kopie w jednym z urzedów.martwie sie o dzieci i długi bo za mieszkanie płacimy praktycznie cała wypłate.nie mamy do czego wrócić a najgorsze jest ze nawet nie mamy za co.bylismy u ksiedza nawet polskiego ale nie moze na pomóc,nikt nie chce.gdzie mam szukac pomocy???

Gość gość
Bardzo mądrze to teraz bez domu