Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Biała sukienka na poprawiny wypada czy nie

Polecane posty

Gość gość

Biała krótka skromna sukienka na poprawiny. Nie chciałabym urazić panny młodej.

Gość gość
A co innej nie masz?

Gość gość
Złe wyglądam w tych wszystkich pastelach

Gość gość
oczywiście że wypada, nie będziesz robiła konkurencji bo panna młoda już nie będzie w sukni ślubnej a do tej z : moze ta kiecka jest tak zajebista ze akurat chce ją założyć.

Gość gość
21:02 dziękuje ze się za mną wstawiłas. Kiecka jest skromna, prosta, ale dobrze Sie w niej czuje. W kolorach pastelowych czuje się strasznie tandetnie.

Gość gość
Oczywiście że załóż jeśli masz ochotę. Co to za paranoja, że się trzeba oglądać na wszystko i wszystkich, żeby kogoś nie urazić. Ja na ślubie koleżanki byłam w białej sukience w kwiaty i też usłyszałam, że za biała. No śmiech mnie ogarnął :D Będę sobie zakładać co chcę i tyle. Jak się komuś nie podoba, to trudno. I jaka konkurencja dla panny młodej? To goście nie wiedzą do kogo na wesele przychodzą? Mogą pomylić młodą czy jak? Argument głupi, że aż strach.

Gość gość
No to niech zakłada a nie pyta się głupio. Ależ tworzysz problemy. I kto tu ma paranoję?

Gość gość
gdybyś chciała założyc na wesele balową białą bezę to by nie wypadało. Natomiast prosta krotka biała sukienka na poprawiny jest jak najbardziej ok.

Gość gość
To zalezy w jakich kręgach sie obracasz, bo jezeli w takich jak ta co ma wszystkie normy obyczajowe w nosie to nie dbaj o tzw Dress cod , natomiast jezeli to tzw wyższa półka towarzyska to nie powinnaś zakładać białej bo to po prostu taka uroczystość. Znajdziesz wiele okazji aby pokazać sie w białej. Jest tez opcja ze dorzucisz dodatki w konkretnym kolorze typu: pasek, bolerko,buty, biżuteria ... klasa dziewczyny zaczyna sie od szczegółów i szacunku do gospodarzy. Na pogrzeb nie poszłabyś, chyba, w czewrwonej sukience?

Gość gość
Haha to wymyśliłas z tą klasą i kręgami towarzyskimi :D Twoje towarzystwo jak rozumiem jest takie ę i ą, że najważniejsze jest kto co założy, żeby potem można było obrobić tyłek tym co mają wasze głupie gadanie gdzieś. A jeżeli jesteś aż tak mało spostrzegawcza, że nie odróżniasz sukni ślubnej od sukienki gościa to wypada tylko współczuć. I nie porównuj pogrzebu z weselem bo się lekko ośmieszasz. Damo za 5 złotych. W życiu by mi do głowy nie przyszło, żeby czuć się urażoną, bo ktoś na moje wesele założy białą sukienkę. Co za nonsens.

Gość gość
Od kiedy to jest "norma obyczajowa"? To jest raczej wymysł przewrażliwionych na wszystko panien młodych i plotkarskich ciotek, ewentualnie babć.

Gość gość
Wyższa półka towarzyska mnie rozbawiła ;) Na kafe ostatnio mnóstwo arystokracji siedzi ;)

Gość gość
Na moj slub taka jedna tez przyszła w białej sukience,jakoś przeżyłam :-)

Gość gość
Na royal wedding siostra kate middleton miała biała suknie a oni chyba wiedza najlepiej co wypada a co nie.

Gość gość
Oni są pewnie niższą półką towarzyską :D

Gość gość
Na pewno nie dorównują poziomem naszej damie od „dress COD” Hahaha

Gość gość
Dla mnie biała to nietakt... Tak po ludzku, jest tyle kolorów...

Gość gość
22:43 Ale czemu? Podaj mi proszę jakieś logiczne argumenty, bo naprawdę próbuje to zrozumieć.