Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Nathalie95

Karmienie piersią a opalanie

Polecane posty

Gość Nathalie95

Dziewczyny mam pytanie. Trzy miesiące temu urodziłam pierwsze dziecko i cały czas karmię piersią. Czy w okresie karmienia mogę opalać się topless? Mówię tu zarówno o solarium jak o wystawianiu piersi na słońce. Mój lekarz powiedział, że mogę, lecz powinnam stosować na same sutki krem z wysokim filtrem. Co o tym sądzicie, miałyście same podobną sytuację?

Gość maya_cracow
Droga Nathalie, uważam, że powinnaś w tej kwestii zaufać swojemu lekarzowi. Skoro daje Ci zielone światło na opalanie topless, to korzystaj jeśli masz na to ochotę, lecz stosuj się do zalecenia. Sama jestem matką trójki dzieci i powiem Ci, że opalałam się bez stanika na słońcu w każdej ciąży jak i później w trakcie karmienia piersią. Oczywiście zachowaj umiar i zdrowy rozsądek. Przed karmieniem zetrzyj krem z sutka i nie zapomnij posmarować ponownie. Pamiętaj też, by dziecko karmić w cieniu lub półcieniu, a nie na pełnym słońcu. Na przyszłość z własnego doświadczenia mogę Ci doradzić, jak będziesz jeszcze kiedyś w ciąży i planujesz opalanie topless to stosuj na piersi kremy z wysokim filtrem i nie przebywaj na słońcu zbyt długo, zwłaszcza w godzinach kiedy słońce grzeje najmocniej.

Gość gość
Nie, nie miałam "podobnej sytuacji" bo ani się publicznie nie obnażam, ani w ogóle nie niszczę sobie skóry na słońcu.

Gość gość
Mój lekarz również nie zabronił mi opalania piersi w okresie karmienia. Jednakże robiłam to tylko kilka razy w solarium, gdyż w tym czasie nie miałam okazji by robić to na słońcu.

Gość Jana36GD
Pierwsze opalanie bez stanika zaliczyłam jakiś miesiąc po porodzie. Nie konsultowałam tego z lekarzem, ale nie przebywałam długo na słońcu i używałam kremów z wysokim filtrem.

Gość gość
Nie opalałam się topless w okresie karmienia ze względów estetycznych. Uważałam po prostu, że moim piersiom po porodzie daleko do tych z przed zajścia w ciąże. Dopiero kiedy córka miała dwa lata, a mój biust odzyskał atrakcyjny wygląd, zdecydowałam się ponownie na opalanie bez stanika.

Gość gość
Co to za fetyszysta założył temat i "odpowiada"?

Gość gość
Ja bym nie ryzykowała. Lepiej poczekaj jak skończysz karmić.

Gość gość
Zaufaj lekarzowi i przed wszystkim miej umiar. Krem z wysokim filtrem na piersi i staraj się unikać opalania między 12 a 16 kiedy jest największe nasłonecznienie. Sama stosowałam się do zaleceń mojego gina i opalałam się topless w piątym miesiącu na Rodos.

Gość gość
Po narodzinach pierwszego dziecka opalałam się topless kiedy jeszcze karmiłam piersią. Po drugiej ciąży już nie, bo moje piersi nie wyglądały zbyt atrakcyjnie.

Gość gość
Mam trójkę dzieci i w okresie kiedy karmiłam pierwsze i drugie to opalałam się bez stanika. Przy trzecim już nie bo mój biust nie wyglądał wtedy zbyt atrakcyjnie.

Gość gość
pierwsze dziecko karmiłam piersią ponad rok, w tym czasie jak synek miał niecały roczek byłam na wczasach w Grecji, po wcześniejszej konsultacji lekarskiej opalałam się topless przez cały wyjazd

Gość Mirkaaa88

Ja zarówno przy pierwszym jak i drugim dziecku w trakcie karmienia opalałam się bez stanika. Po pierwsze bo tak zazwyczaj się opalam, a po drugie było mi wygodniej i nie musiałam zdejmować góry od kostiumu by nakarmić maluszka.