Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Klimatyzacja przy niemowlaku

Polecane posty

Gość gość

Mam w domu 4o miesieczne dziecko a mieszkamy na poddaszu temperatura dobiego do 29 stopni czy nie zaszkodzi dziecku wlaczona klimatyzacja? Troche sie tego boje ale robi sie naprawde goraco i widze ze maluch sie meczy z reszta ja tez..

Gość gość
Może chłodna kąpiel co jakis czas. to go schłodzi. A klima nabawi go tylko podrażnienia krtani i gardła. No i te grzyby i bakterie z klimatyzatora brrr r.

Gość gość
Hm a jakbyś włączyła klimę i poszła z dzieckiem do innego pokoju, jak ten pokój z klima się trochę wychłodzi to tam przejść z dzieckiem a klimę wyłączyć?

Gość gość
Tak wlasnie teraz robie ale niestety bardzo szybko znow sie nagrzewa..

Gość gość
żadnych grzybów i bakterii nie będzie jak będziemy regularnie serwisować klimę i zapraszać do siebie osobę na czyszczenie co najmniej dwa razy w roku. U nas klima jest z firmy www.a-tec.pl i mamy małe dzieci i żadne z nich nie jest chore.

Mam ten sam problem, z tym ze mam 2moesieczne dziecko. Póki co nastawiam na 16 stopni na godzinkę i później wyłączam i za jakisczas wracam z dzieckiem. Rzeczywiście minie jakiś czas i z powrotem jest gorąco, dlatego powoli będę juz przychodzić z nim ,tylko nastawie na 25 stopni np. lub tez jakieś inne opcje (sam przewiew bez klimy). Mój kumpel fachowiec zakładał mi klime i ręczył, ze jeśli nie będę przesadzać z niskimi temperaturami to na pewno nic się nie stanie. A grzyby itp.? Jak to, jeśli ktoś dba o klimatyzacje to nie ma tego problemu :) a lepsza klima niz przegrzanie dziecka :) W przyszłym tygodniu mam juz zamiar mieć llime przy małym włączona, dam znać:)

Gość gość
Teraz mamy wyłączoną klimatyzację ale jak były te upały to było w domu bez włączonej klimatyzacji 27 stopni. Nastawiliśmy my na 21,5 stopnia i był w domu chłodniutko ale fajnie. Jeżeli chodzi o dobra klimatyzację to to my swoją mamy zamontowaną od firmy www.acs-klimatyzacja.pl.