Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Waga po ciąży stoi

Polecane posty

Gość gość

Przytyłam sporo w ciąży bo 18 kg, nie obzeralam sie ale mimo to od początku mocno przybieralam na wadze. Po porodzie zniknęło 15 kg ale kilka mi zostało. Dodatkowo chciałabym schudnąć jeszcze 4 kg (procz tych ciążowych kg). Ćwiczę 2 lub 3 razy w tygodniu. Pije tylko wodę niegazowana. Przykładowy jadłospis : rano 2 * jogurt naturalny 150 g po południu 2 kanapki, czasem zjem garść chipsów a czasem jakiegoś wafelka ale wszystko w granicach rozsądku. Karmie piersią i dziwię sie, ze waga nic nie spada. Staram sie zjadać do 1000 kcal dziennie i zwracam uwage na zawartość tłuszczu, białka i innych składników. Co robić?

Gość gość
Bardzo mało jesz, nie zauważyłaś, że masz mniej mleka? Co do wagi to często tak jest, że kobiety zaczynają chudnąć dopiero jak przestaną karmić, a inne jak karmią, zależy od kobiety. Ale trudno mi uwierzyć że jesz 1000kcal, nie utrzymałabyś laktacji.

Gość gość
No ostatnio odciagam bardzo malo mleka bo ledwo 50 ml. Na poczatku karmienia piersią miałam 100 - 150 ml bez problemu i to bylo po powrocie do domu przez kilka tygodni. A porem zaczęłam sie odchudzać. Piłam herbatki na laktacje, brałam femaltiker ale efektów nie ma. No cóż, pozostają mi cwiczenia i wiara w to, ze jakos te kg uciekna :(