Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
atack007

ślub a mieszkanie heh

Polecane posty

Jest mi bardzo przykro i nawet sama nie wierze, że to piszę. Wydaje mi się to całkowicie pozbawione ideałów, okropne. Ale cóż takie życie. Może się usprawiedliwiam, ale do rozważań natchnęli mnie moi znajomi i rodzice (wiedzą, że ja z natury jestem często naiwna i lekkomyślna). Sprawa oczywiście znana prawdopodobnie nie jestem pierwszą osobą ze smutnymi i przykrymi rozważaniami na ten temat. Biorę ślub i jestem właścicielką mieszkania (w połowie jest na kredyt). No i oczywiście w życiu bym nie uzbierała sama na kolejne. Trochę szkoda, że nie kupiliśmy go razem, bo pewnie bysmy mogli kupic wieksze (teraz mamy zalednie 43m) i nie byłoby tego problemu. No i oczywiscie co tu teraz robic. 1) najgorsze: mój tata wymyślił, żebym zarządziła intercyzę, ale no ja sobie nie wyobrażam takiego rozwiązania, albo się jest razem, albo nie 2) wyłączenie nieruchomości i kredytu z majątku wspólnego - też trzeba jakiś podpisy składać i cała sytuacja niezręczna 3) spłata kredytu jedynie z mojego konta ( w tej opcji by mógł się dołożyć np. z 300-400 zł do czynszu np.) - brzmi rozsądnie, czytalam , ze majatek nabyty przed slubem pozostaje wlasnoscia indywidualna, ale juz mu powiedzialam, ze bedzie placil kredyt, no i posypia sie pytania dlaczego tak 3) spłata kredytu wspólnie po połowie - jak to jest ? ekhm "jak coś" to potem bym np. musiała oddać tyle co spłacił np. 50 tyś i mieszkanie dla mnie, czy jak? 4) chrzanic to wszystko i wszystko wspólne a co będzie to będzie :D + kolezanka mi teraz nagadala zeby najwazniejsze to nie zameldowac ;( bo "ewentualnie" to trzeba mieszkanie zastępcze kupować. masakra z tym światem Jak byście zrobili? Ps. Jeżeli macie ochotę hejtować to hejtujcie ;) Bo to okropne...

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować