Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak pomóc mężowi?

Polecane posty

Gość gość

Spędzamy mało czasu razem, nie kochamy się. Małżeństwem jesteśmy od sierpnia. Mąż ostro walczy o awans. Jest zmęczony, jednocześnie zaraz po powrocie z pracy jedzie pomóc swojemu tacie. Dzisiaj wróci dopiero po 10. Nie wiem co mam robić. Jest mi przykro czuje się nie atrakcyjna, nie kochana.

Gość gość
Pomoc mężowi czy tobie? On jest zmęczony ale to ty masz problem i czujesz się odrzucona. Pogadaj z nim.

Gość gość
Właściwie pomóc NAM. Rozmawiałam z nim, ale jedyne powiedział "taki stan rzeczy minie".

Gość gość
Po niespełna roku już taka sytuacja? Długo byliście ze sobą przed slubem.?

Gość gość
Przed ślubem 5 lat razem.

Gość gość
Masz niskie poczucie własnej wartości,powinnaś coś zrobić ze sobą na pierwszym miejscu.Nie jestescie nawet rok po ślubie to trochę szybko kryzys was dopadł,pewnie jest zestresowany tym awansem o który walczy i pewnie stad brak ochoty na seks.Moze jak wróci wieczorem to przygotuj jakaś kolacje winko,może się trochę zrelaksuje.Przede wszystkim trzeba rozmawiać,bez żalu,pretensji tak normalnie.Dlugo nie wspolzyjecie??

Gość gość
Ostatni raz z 3 tygodnie temu. Dla nas to długo.

Gość gość
To jest normalna częstotliwość

Gość gość
Nie rozumiem po co odbierasz tę sytuację tak, jakby celem miało być dokopanie tobie. Egocentryzm? czy niskie poczucie własnej wartości? świat nie kręci się wokół ciebie, nie wszystko co robi mąż jest wymierzone przeciwko tobie - to jest zwykłe, normalne życie. Jesteście razem 5 lat, to chyba nie masz 18 lat, żeby domagać się ciągłej atencji i każdą życiową sytuację odbierać jako "niekochanie" Facet pewnie ledwo patrzy na oczy ze zmęczenia, a zamiast mu pomóc - będąc wyrozumiałą - to fundujesz pretensje. Praca pracą - ale w czym on pomaga ojcu i dlaczego codziennie? czy to nie może poczekać? powiedz, że widzisz jak jest zmęczony, że musi odpocząć, namów na spokojny wieczór w domu, niech facet się wyśpi. Organizm ma swoje prawa.