Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

panikuje

Polecane posty

Gość gość

Hej, odrazu mówię że nie chcę głupich komentarzy że jestem głupia bo tak panikuje, po prostu była to moja pierwsza antykoncepcja. A więc brałam przez ponad pół roku antykoncepcję vines, w kwietniu odbyłam stosunek, po tym stosunku brałam jeszcze tabletki dwa miesiące i dostawałam krwawienie, teraz je odstawiałam na miesiąc i zmieniam na atiwia daily, moje pytanie jest takie czy krawienia z odstawienia te dwa co miałam po tym stosunku wykluczają ciążę i czy po dwóch miesiącach od stosunku miałabym już objawy ciąży oraz ile dni po stosunku przy antykoncepcji można wykonać test ciążowy aby był wiarygodny? Pomocy, po prostu to moja pierwsza antykoncepcja i dlatego tak panikuje

Gość gość
Tak będzie wiarygodny. Zrób test.

Gość gość
Po 4 tygodniach od stosunku test będzie wiarygodny?

Gość gość
To po 2 miesiącach czy po 4 tygodniach? Ale tak czy tak to będzie wiarygodny.

Gość gość
Po 4 tyg już robiłam i wyszedł negatywny, teraz mijają 2 miechy a ja dalej panikuje, bo sutki mnie coś bolą ale zaczęły mnie boleć po jeździe na rowerze i myślę że to od tego bo miałam stanik trochę za duży i może obtarłam

Gość gość
Pierwsz sprawa, niepotrzebnie robisz miesiac przerwy bo rozregulowujesz organizm.. Jesli juz zdecydowalas sie na zmiane na inne tabletki ( a szkod abo vines sa dobrymi lekkimi tabletkami) to powinnas brac jedno opakowanie po drugim. Po drugie jesli bralas vines zgodnie z ulotka tzn nie zapomnialas zadnej tabletki i nie wymiotowalas i nie mialas biegunki do 4 godzin od przyjecia pigulki to w ciazy nie jestes. Testy najlepiej robic z krwi bo sa najbardziej miarodajne. Po 2 miesiacach napewno by juz wykazaly ciaze bo jest to 6 tygodniowy zarodek

Gość gość
To ze piersi cie bola nie musi znaczyc ze jestes w ciazy mnie nie bolaly wgl przeZ 2 miesiace pozniej ppronilam

Gość gość
Wiem że tak powinnam zrobić z tymi tabletkami ale czekałam miesiąc na wizytę do ginekologa i zmianę tabletek to już nie moja wina że tak długo się czeka, no trudno, teraz zostało mi czekać na miesiączkę i zacząć brać nowe tabletki