Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gośćNati

Zaprzestanie karmienia a skaza białkowa

Polecane posty

Gość gośćNati

Witam mój syn ma ponad 8 mięsięcy i chciałabym zaprzestać karmienia piersią. Niestety nie mam pomysłu jak do tego podejść, ponieważ nie chce pić samego mleka modyfikowanego jedynie z różnego rodzaju kaszoami. Daję mu rano kaszke, później obiadek, coś do podchrupania (chleb, ciasteczka bez cukru i soli, chrupki kukurydziane itp), a na koniec owoce więc tak do godziny 18-19 nie potrzebuje piersi. Później mogłabym mu dać znowu kaszkę na noc tylko obawiam się jednej rzeczy. Co mogę podać dziecku w nocy gdyby sie przebudzi? Dodam że ma skazę białkową. Z góry dziękuje za rady

Gość gość
Kszke, z kubka niekapka z silikonowym ustnikiem, wzglednie z butelki, ale po 6 mc juz nie zaleca sie uczenia do butli.

Gość gość
Jak ma skaze białkowa, mozesz przesadzić z białkiem przy mm. Szkoda, że rezygnujsz już z piersi. Nie byłoby tego problemu.

Gość gośćNati
3 raz kaszkę? Nie za dużo? Ja Go karmie piersią tylko 3 razy czyli o 7, o 20.30 na spanie i raz w nocy mi się przebudza. Jak to za dużo białka? Dostaje Bebilon Pepti, który jest przeznaczony dla dzieci z alergią.